oren tak sedap!


few hours before the final world cup started.

"MENU JAM 2.30 A.M PAGI ESOK : BURGER SPECIAL 1 + NIGELLA 1 = HOPING FOR SPAIN TO WIN :D" - my status at facebook...

during the game 


pukul 2 pagi kitorg dah bangun tepacak depan tv. tak nak terlepas final world cup. 4 tahun sekali kan.

 
adel yang join tgk sekali. nia pengsan. bising pun dia tak jaga. keletihan kan baru balik berjalan jauh.

burger special, wan beli before the game started. 

1st time masuk final, 1st time menag. yeah! 

1st half of game, kitorg hanya bilang kad kuning yang player dapat instead of goal yang masuk. 2nd half game baru nampak lively. bila masuk extra time, my heart pounding all the way. suspen betul. spain main best malam tu. aku tak focus kat oren pun. tgk player spain je. congratulations to spain!

piala dunia melabuhkan tirai. 2014, brazil jadi tuan rumah pulak. nia masa tu dah 6 tahun, adel dah 4 tahun. besar dah diorg time tu. eh, apa kaitan nye? tetibe terfikir. last 4 years aku tgk kat rumah parents kat perak. bujang lagi masa tu. tu yang fikir 4 tahun akan datang tuh. :D

note : tak leh tido dah ni. japgi masuk ofis, sure pening kepala ni. nak iron baju, siap kan barang nia & adel, siapkan breakfast. eceh!

15 comments:

Sharinginfoz said...

tahniah buat spain

Spain Juara Piala Dunia

mamashasha said...

Congrats to spanish team! U derserved to win..

Alya aku bertahan sampai 3 lebih je pastu tgk dlm
Mimpi jela..seab tgk sorang2!

Wei siap ada menu tu korang! Memang lah..

Ari ni semua entry pasal world cup!

4 tahun lepas aku kawen, tahun ni anak 1, and 4
Years akan datang shasha dah sekolah! Darjah 1
Kau...

Adel rasa best je papa and mama berjaga mlm
Tadikan? Cute nye dia!

Elyn said...

aku pun tumpang ngantuk pagi ni even tak tgk live hahaha.....

kak mas said...

dah besar dah dedua budak tu thun 2014 nanti. dah adik kot silap2.. hehehe

fabulous.farah said...

hehehe..kite pon bangun sokong spain..ingat kan alya bangun pagi2 masak burger.hahaha..

Ibu Mifzal Arsyad said...

haha..spain menang..tepat dugaan ku...

ainey x tgk pun..x larat nak tunggu..tp mmg sgt mengharapkan spain menang..bangun pg..tanya abah mifzal..sapa menang..dia ckp spain nga muka sedih..haha..best2...

Ibu Mifzal Arsyad said...

oo..lupa nak tambah..ainey nyer menu pun beger gak smlm..tp x de la special..haha..konon nak berstay up la..tp mata x leh tahan la..huhu..

comel je adel ni..minta bola gak ke?

nome said...

aku pun sokong spain! yeeeahhaaaa!! berbaloi2 jaga sampai ke pagi semata2 nak tgk bola...ko mkn burger...aku lak belasah mkn megi...sejak ada world cup nih..mkn pun menjadi2...bukan makin kurus...tp makin mekar setaman...kahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...syabas spain!

Chik Na said...

heh heh heh.. Nia + Adel maybe ade adik baru lagi ;-)

AieZa said...

aisehman.. aku xnk komen pasal spain menang.. ater they all deserve pun kn..

burger korang sangat menyentap jiwa n raga ku.. otai burger kah??

mamashasha said...

nome, bukana mekar setaman, tapi sepadang! haha aku pun 2x5 jugak....asyik ngapppppppppppppp aje.

myaishahhafiz said...

org sibuk tgk bola, kami laki bini zzzzzzzzzzz,

coz dua2 tak minat bola..

he he he

amalina binti anuar said...

meriah nye la penutup world cup nie. ina xdpt tgk sbb xda mmbr nk g tgk final aritu. sedih je kan. xdpt join tgk. dh la 4 tahun skali world cup nyer. xpe yg pnting spian menang. heheheheh...

alyyani said...

sharinginfoz : they do deserve to win! :D

bed : haruslah ko tertido sebab sorg2 je. kalau aku pun lama dah tido. tp berjaya ko menyiapkan lipat kawen.

mmg aku request kat wan burger tu. aku cakap, kenalah ada makan2 baru la syok. gigih la dia kua balik gi beli padahal penat drive dari johor tak abis lagi. hahah..

ye, shasha dah dajah 1 time tu.aku? ko lak? hehehe... tunggu dan lihat je la kan?

elyn : eh, bukan ko berparty ke? mesti la tgk live kan? ke sebelum game start udah balik?

kak mas : kalau 2014 tu pregnant ok kot, kalau dah keluar adik adel, pening mama nye nanti. huhu..

farah : bangun pagi2 order burger! :D

ainey : abah mifzal sokong holland ke? heheh.. suka la ainey ye, walaupun tak tgk.

beli burger nak stay gak ek, tp burger nye dah makan sebelum game ke aieny? tu yg tertido kot tuh. heheh..

adel tak minat bola lagi, tp kakak dia minat,..

nome : mekar setaman nome? hahahah.. sabajela. makan awal pagi tak menggemukkan la. ewah, pandai nye aku berteori. last 4years, mak aku buat maggie utk kitorg seisi rumah. mmg best bila dpt tgk final kan? meraikan.

chik na : insyaAllah kak, nak boy pulak la :)

aieza : aku tak tau mana wan beli. tp mmg marveles. aku mmg suka burger yg wan selalu beli tuh. sgt sedap dan kenyang. eceh, mcm la burger tmpt lain tak sedap kan?

bed : ish, kalau dah tgh ade selera tu, jangan ditahan2 lagi. hahaha...

myaushahhafiz : oh yeke? ramai gak mcm tu tuh ;)

ina : ish, rugi tul ko tak tgk. kalau ada kat rumah lg mesti stay kan? takpe2, 4 tahun lagi wajib tgk!

amalina binti anuar said...

tu la pasal nyer. xda geng nk tgk bola la aritu. kalo ada mang lama dh g tgk... 4 tahun nk kena tunggu lgi la pulak.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in