kunjungan sahabat

sabtu lepas, lepas semua terbungkang kekenyangan ber-domino's pizza, rumah kami didatangi tetamu. sahabat aku yang dari minggu ke minggu sampai adel dah 5 bulan baru la dapat menjenguk. aunty ita and family sepatut nya datang bersama aunty lin dan uncle ajiji, tapi aunty lin kedemaman dek penangan mengandung, maka, sampailah aunty ita, uncle faizal dan anak mereka diana melawat adel. 

lin, kalau ko ada, aku rasa macam ada 10 orang kot dalam rumah aku ni. baru ita and family je dah hiruk pikuk. sebab dah lama tak jumpa kan, dari topik anak sampai ke topik harga minyak naik dikupas. takpe2, insyaAllah, kita akan jumpa. mungkin di wad melawat ita lepas bersalin. tak lama dah ta kan? moga semua nya selamat ye. amin..

 aunty ita datang visit adel. nasib baik sempat. kalau tak, adel pulak yg dtg melawat aunty ita dgn baby baru nanti. hehehe.. she's expecting and she's in 36 weeks now. almost full term. style baru adel, suka ketap bibir lepas tu bebel- bebel.

kawan nia, diana. 

actually they just came back from Qatar. bila dpt tau ita pregnant they decided to settledown kat malaysia balik. lebih senang kan.

pandai budak2 ni bawak diri sementara mak bapak sembang2.

mengah aku tgk ko ta. da sakit2 lak tuh. teringat pulak time aku pregnant dulu- dulu. dulu la sgt ye. baru 5 bulan adel ye.

ok, kita nak balik dah, nanti kita jumpa lagi ye :)

tertinggal barney diana, nia bagi dia. jumpa lagi! to sahabat, we never say goodbye, we say till we meet again, insyaAllah :) oh, tq ta bg adel baju dgn seluar. cute sgt!

note : more entry coming up as i am back on track! :D

8 comments:

fabulous.farah said...

nia pandai berkawan. bagus2. nanti update2 lah cerita lagi

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hurm...ader lagi yg datang tgk adel yer..murah rezeki adel..

memang macam dah sarat sgt dah pun au tgk kawan alyya tu, tapi gigih lagi nampak tu...siap berseluar bagai dah..kalau ayu tunggu hari, mesti pakai maternity yg jenis dress...takut sakit perut + berbekas..hehe..

pandailah nia berkawan...good girl

Elyn said...

tgk org pregnant aku lak mengah hahahah.

nome said...

sonok bile ada sahabat sentiasa igtkan sahabatnyer...rezeki adel..walaupun dah berusia 5bln, ada gak kwn2 yg sudi dtg tgk adel...

adel dah ada new tabiat ek...apa2pun chomel!

alyyani said...

farah : insyaAllah farah. akan diupdate :)

ibu damia : tu la dia. dah nak setengah tahun adel ni. takpe2, pintu rumah sentiasa terbuka macam biasa :)

tu la dia. dia cakap pun da start sakit2 kat bawah tu. skit lagi nak full term. tak lama lagi kuala baby dia tu :)

pandai ke dia berkawan? bole la. kadang lama jugak nak kasi warm up tuh.

elyn : tau takpe beb. mmg mongah aku tgk nye.

nome : tu la me. tu la namanye sahabat :) ha'ah, masih ade lagi nak melawat not so newborn nih. :D

ish, adel ni dah macam2 me, nanti aku update :)

az rina a.k.a jaijina said...

alya, tak sangka plak yg ita dah nak salin 2n baby..dah memboyot bawak perut tu ita, hik..

ita dah balik from qatar ye? salin kat manelah dia nnti? kim salam kat ita ye..

Ryn said...

pandai adel posing...comey plak tuh..
nia plak pandai entertain kawan yg dtg rumah...so cute!

alyyani said...

ryn : tu la rina, dah nak masuk 2 dah dia. ha'ah, husband dia dah keje balik kat sini. senang nanti kan. nanti ita bersalin kat az-zahrah bangi. sama dgn masa bersalinkan diana. insyaAllah nanti alya sampaikan ye :)

ryn : tp tu la nia ni, selama ada mainan kat umah tu, tak nak main, bila org amik, baru dia nak main. gitu la kan budak2. layankan aje. heheh..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in