duduk hotel = mandi pool, bubye johor!

ramai sedia maklum salah satu facility kat apartment cemara yang aku duduk ni ada pool. dan ramai jugak maklum yang kitorg sgt2 jarang bwk nia or adel ke pool. dia tapi bila dah duk hotel, aktiviti wajib adalah mandi pool! kali ni lebih prepare attire nia dgn adel dan bawak floaties. kitorg berkesempatan bawak anak- anak ke pool lepas sarapan pagi ahad tu. dan ni merupakan kali pertama adel masuk pool. sama la rekod adel dgn nia masuk pool diusia 4 bulan.

nia yang dah merenung pool didepan mata dia tu. sebelum tu, perut mestilah diisi.

perut adel pun perlu diisi. muka mama yang sembap sebab layan uruguay vs germany pagi tuh.

banyak jugak menu untuk sarapan. semua ada. lengang sikit weekend ni so time cafe pun tak pack.

nia dah tukar attire dan dah ready nak ke pool.

pool pun tak pack. best la papa diorg ni nak swimming. tapi tak dapat lama pun sebab kena handle adel & nia.

nia dah mula enjoy...

masuk kat kids pool lak. nia tak yah pakai floaties la kan. 

adel punya turn lak nak masuk pool. first time ni. takut dia nangis je.

steady la adel! memula dia agak terkejut so ade ok..ek..ok..ek sikit. then dia dah ok.

dah steady tuh, masuk kan adel dalam floaties. 

sweet tgk bila nia dok tolak floaties adel nak bawak adel swimming la kononnya tuh.

ok2, tak leh lama sebab air dia agak sejuk. tapi nia tak mau naik lagi. so aku bawak adel naik dulu.

nia pun dah kesejukan jugak, terus naik bilik.

lepas dah mandikan adel, terus dia lena. penat la tu berenang. eceh, berendam la.

nia pun sama. bila diorg tido, boleh la kitorg pack semua barang dengan aman tanpa gangguan sebab nak check-out kul 12. time diorg bangun dah siap call bell-boy amik kan barang dah. lagi senang keje.

semua dah ready nak check-out. nia dgn adel pun dah fresh lepas recharge energy.

bubye johor, insyaAllah kami pasti datang lagi

on our way back home. perjalanan lancar. kitorg tak kemana- mana lepas tu. sampai kl, singgah bangi beli pampers, tapau makan terus balik rumah. oh, sangat penat tapi sangat seronok dapat jalan- jalan dengan family, dapat jumpa kawan dan dapat pengalaman ke johor. sekian, cerita johor. :)

12 comments:

kak mas said...

nia tgk pool macam tak sabar nak terjun dalam tu.. :)

beshnya adel da mandi pool.. abg luqman tak ke mana2 lagi pun ni..

amalina binti anuar said...

oit pool dia pon cm best jer. besar pulak tu. best nye xda org sgt mndi pool. comey je tgk nia ngan adel dalm pool.

yg gmbr 1st nia tu asal cmtu mata terbeliak tgk nyer.

fabulous.farah said...

huhuhu..biasalah..kalo selalu sangat tgk kat rumah sendiri tak teringin pon=p

suhida said...

best2.. ;)
bulat mata adel masuk swimming pool.hihi..
p/s : bila ko na potong rambut nia lagi alya?hehehe..

alyyani said...

kak mas : kra dia tau la dah pool tu apa fungsi dia. :) takpe kak, luqman merasa gak nanti 1 day :)

ina : mmg best la, lengang je. kalau korang ade confirm buat aksi2 tak senonoh masa kat sp inn dulu.

nia dah tak saba nak masuk pool sebab cafe tu depan pool je.

farah : tau takpe! farah pun gitu kot lama2 nanti :)

suhida : tu la pasal nye. tekujat air sejuk kot.

p/s : kena potong lagi ke weh? ramai tak bagi potong dah la weh. aku kena la standby aksesori rambut banyak sikit lepas ni. hehehe..

mamashasha said...

Alya, nia dh start berjinak2 dgn pool tu harus
La korang bersedia pas ni bkn ape takut nnt
Pantang nmpak pool mesti nk swim!

Good girl la adel, easy going dia ni dok dlm air ke
Atau g mana je always behave!

Seminggu wei ko habiskn citer JB!hehe cantek bj
Nia ngan adel tu alya.aku suka!

Bestkn sekali sekali dpt spend time mcm tu..

amalina binti anuar said...

hahahahha. tu la pasal kan. uish lain kena pergi nginap skali la kat snie. ajak ayah kan..

alyyani said...

bed : so far dia tak perasan lagi pool kat umah aku ni. sebab kalau keluar mmg tak nampak la dgn mata kasar. hehehe... bahaya gak tu kalau dah nak swim je kan. jenuh nak memujuk nye.

adel, memula aku risau gak kot glamour kitorg nanti kat situ. ater adel yg paling kecik pun. mujur la steady je dia.

mmg bed, jarang dpt spend time gini. tu yg guna masa sebaik mungkin walau pun badan aku dgn wan teramat letih.

ina : kena2. nanti kan kena pegi san gak lagi. hahaha..

Yu'xan Lee said...

Wahhhh bestnyer mandi pool, zura g sarawak nie pon bwk ler baju mandi sekali hotel tue takder pool plak, ahhh frust....

Mmg nmpk hepi sesangat 2 beradik tue yea, mesti meriah...
Yu'xan nyer flu tak ok lagi, pg td dah g ambik ubat lg, tatau la cam ner, huhuhu.....

Zura g floria tue weekend ptg kan, byk sgt org...tp kalo g time tak ramai best kottt....

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

memang best kan alyya dapat spend masa ngan anak2 serta husband...nak2 kalau anak2 dah faham fungsi swimming pool tu...pas ni kalau kemas2 luggage, confirm nia sendiri yg akan amik swimwear dia masuk luggage macam aleesya....ekekekek

btw, bagus kecik2 dah ajar tak takut air...senang nanti nak ajar swimming...jgn jadi sesetengah budak tu, nampak air, terus nangis...

alyyani said...

zura : la yeke zura, cmne tu hotel bole takde pool lak ek. frust la kan. huhu..

tu la dia, enjoy tgk budak be2 ni suka je. yu'xan tak ok lg ek flu dia. takpe la, lama2 ok la tu.

arini last day floria. tak pegi la nmpk nye :)

ibu damia : tu la dia ayu. sesekali buat gitu mmg best. badan penat pun happy bila dapat rileskan diri.

nia dgn adel mmg tak leh lawan aleesya dgn ayyunie la bab2 swimming ni. :)

Elyn said...

tgk pool aku lak excited sebab dah lama tak berendam!!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in