award from amal_fc1303

cam biasa, hari ahad hari kutip award. lambat sikit kutip sebab mrnghilangkan penat. 

rasa macam penah dpt award ni. tp aku amik gak sebab c/w tag. tag dia belum penah buat lagi.

1. apa nama blog dan kenapa letak nama tu?

mrs. simplicity. ok, good question, bolela jelaskan. sebenarnya mula blog aku wujud aku pakai nama me, myself & i. mmg takleh fikir masa tu nak letak nama apa sebab pemberi award ni yg buatkan blog aku. masa berlalu. aku tgk, nama tu ada 8 juta blogger yg pakai. maka kena la tukar nama. idea mrs. simplicity dtg out of nowhere. tiba2 je. yg nk jadi hangin bila beberapa minggu aku letak nama ni, produk datuk siti pun kua. aiseh, org mesti dok fikir aki tiru dia kan? tak tau!


2. apa nama url dan dari mana datangnya idea itu?


nayville.blogspot.com.  kenapa nayville? tak ingat mana initial ni wujud tp dari zaman sekolah lagi.  kalau sebut nayville mmg refer ke aku la tu. rasa nya masa tgk cite superman kot.

3. apa method dalam penulisan anda?
method aku; macam mana cara aku bercakap, macam tu jugak la cara aku menulis.


4. pernah terasa nak hapuskan blog? sebab munasabab?
takde la sampai nak hapuskan. cuma bila momentum nak update blog tu takde, rasa nyampah je nak tgk blog sendiri. seriously..




5. pernah ahli keluarga anda baca blog anda?
objektif utama blog ni wujud atas permintaan family yg nak tgk gmbr nia kalau bole hari- hari. siap diorg cakap, jgn letak gmbr ko, letak gmbr nia je. skang ni, asal nmpk aku pegang camera masing- masing dok control hensem / cun sebab tau k.ngah mesti nak ltk kat blog. sila mengaku ye kaum keluarga ku..

6. apa perasaan anda bila org kata blog anda buruk sedangkan orang lain kata blog anda cantek?
hati org bukan semua kita bole puaskan. takde perasaan pun.


7.  bila blog anda daberanakkan,,?
January 2009. masih setahun jagung...


8. siapa orang pertama tahu anda ada blog?
amal_fc1303. sebab dia yg buat blog aku ni. i owe her alot!

9. apa perasaan anda bila ada orang berkata tentang blog anda?
segan! hahahah... serious aku segan. sengal kan? :p





10. sepuluh orang seterusnya akan datang..
iryani noor mummy sofea
cikmas mak luqman
chikna mama faiz & sofea
ainey ibu mifzal
eina mama aira
zteesyahmi mama likha
hawa adam
cikgu along aisyah
amy masita mummy kaseh
maghfarah

kalau rajin buat eh! thanks...

5 comments:

alyyani said...

sebab entry ni copy & paste, dia nya alignment banyak lari. ish, tak gemar tul. nak adjust tak leh lak. harap maklum...

mamashasha said...

wei...tepat sekali cara kau bercakap sama macam cara kau menulis!!

bab nyampah tgk blog sendiri tu sama ler wei...aku kalau mood kelaut tu g blog kawan2 je lah....

apa cite weekend wei? aku tak tau mana nak start ni!!

kak mas said...

nama akak ada la.. nanti akak buat ye.. alya, cemana nk cek dah brape org guna nama blog kita ek..?

fabulous.farah said...

huhuhu..nanti ade mase buat..memang segan kalo org bercakap pasal blog kita kan..kalo sape2 yang kita tak tahu pon dia baca blog kita pastu bila jumpa cakap die baca kat blog kita rasa segan + risau.hehe. terpikir

"errr..aku ade ngumpat die ke dalam blog?"=p

Iryani Noor said...

erk saya juga telah di tagged...
insya-Allah nnt bile ada masa yani buat ehh...

tunggu =p..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in