adel yang tak nak tido

jam baru kul 9 malam. ok la, aku pun bole bertahan lagi...

cam best je tgk mama menaip nih...

berkerut kerut muka...

dah mama, jom masuk tido... yelah tu, masuk bilik, tak jugak dia tido. kul 10, tgk jam lagi kul 12, lepas tu kul 2pagi...

adel tak nangis, cuma dia merengek nak ajak main. adeh... aku letak dia dalam playpen dia ni. then aku cuba jugak nak lelap. tgk dia senyap pulak. jenguk sikit, dia nampak muka mama dia, tersengih- sengih. aku pun tidp balik la. tapi tak bole tido selagi tak nampak dia tido. jenguk lagi, dia dah bergulung dgn alas tilam dia ni. adeh! kegemaran dia, main kain. main napkin, main towel. semua la. masa tu kul 4

aku angkat dia letak kat tengah- tengah. dia tido bila jam dah menunjukkan pukul 5 pagi. 5 pagi tadi ye. kalau bulan puasa ni, mmg bangun dah prepare sahur. gambar kat atas aku amik sebelum pegi keje. lena je dia tido. selalu subuh dah bangun sebab malam tido. tapi sebab dah tuka shift, kakak dia pergi nursery dulu pun dia tak sedar. selalu mmg terjaga terus dengar suara kakak dia.

muka pagi tadi sebelum pergi nursery yang tak tau apa- apa mama dia ngantuk giler rasa macam nak tido je bila sampai ofis ni. mujur banyak kerja tak sempat la nak rasa ngantuk. tapi sekarang kepala dah weng pening..

malam ni buat lagi ye adel...sebab malam ni ade match...lagi pun dah weekend...

15 comments:

izzahazfar said...

fuh....zah penah ada pengalaman ni..terpaksa gilir2 dgn hubby sebab tak larat

az rina a.k.a jaijina said...

lahai, kecian kat mama die..echa macam tu jugak..malam kemain tido, bising camne pon menten tido..malam pulak berjaga, huwaaaa..tp time tu seb baek mase tgh pantang, hikhik..

amalina binti anuar said...

dia dah sihat cmtu la kan. malam pon xmau nak tdo.. muka ceria je si adel nie...

xpe2 malam nie ada game boleh la adel tmn korg tu tgk bola. kalo korg bising2 pon xpe adel berjaga kan.

nome said...

kul 5 pagi baru tdo? huhuhu....cian kat ko alya....sure ko sangap kat opis...

maklumlah adel nak bertukar bulan...mcm2 kepandaian dia wat skrg nih...tp adel mmg comel...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hehe...tu ler kerenah anak kan...sure ngantuk giler kan alyya kat office...

suhida said...

alya,baru la aku nmpk muka adel tersenyum lebar. :) alhamdulillah dah sihat.
psl tdo tu, bertabah hati lah ye.

ainal said...

sory, one of da pic tlah drembat oleh ainal88@gmail.com!
mntk halal ea.. heheh..

MUMMYAR said...

cute betul adel senyum....geram betul...
hai camtu la kalau dah makin membesar kan....bila dia x nak tido yg x tahan tuh...apalagi kalau kena keje esok pagi...hihi...pengalaman manis tu...bukan sume owg ada pengalaman mcm tu kan...hanya kita yg menjadi ibu aje....so pada sesapa yg rasa2nya x nak jadi ibu adalah sesuatu yg merugikan...walau pn penat tapi kita rasa puas dapat tengok anak2 membesar depan mata dgn berbagai2 ragamnya...heheh..
seb baik alya bnyk keje kt opis..kalau tak sure terlelap tu....hehhe

fabulous.farah said...

comel sangat gambar last. cute cute cute~~

KIRIS.. said...

comelnyerr!!! gerammmm...hihi..

Ibu Mifzal Arsyad said...

alahai..adel pun x mau tido malam..cam abang mifzal ya..sian mama..alya..cam tu la malam2 ainey...mifzal malam2 sgt la aktif..mujur la wat shif nga abah mifzal..ainey pas isyak tidoo dulu...then kul 12 mlm bangun..layan mifzal plak samapi pg..ms tu turn abah mifzal plak tido..huhu..skang ni dah jd biasa dah berjaga malam..

mamashasha said...

Adel takmo tido blh la teman mama bloggingkn!
Hehe cute tgk aksi adel tu alya..wan snap gambo
Eh? Cute betul tgk dia senyum tu..

fieza said...

Hmm adel tak tido yer..fiza pernah ader pengalaman macam ni masa syakil demam jer la..wan tak bangun tolong gilir2 ke Allya..wadh cair aunty fiza tengok adel senyum..putih gebu n bersih kulit adel..geram tul..bila la dapat jumpa ni

Elyn said...

mak aiii 5 pagi?? hahaha cayala adel!!

iem said...

comel je dia tido!!!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in