shopping bersama kakanda

maklong nia & adel in town! amik cuti seminggu sempena nak merehatkan otak dan nak menjana ekonomi peniaga- peniaga di KL ni. maka sebagai adik yang berada dalam kawasan, wajiblah amik masa meng-entertain maklong nia & adel ni. kemanakah kami?

teman shopping aku yang paling best! akak aku. wan pun best tp kalau dpt bershopping dengan yg sejantina, lagi happening.dengan menaiki tren, kami ke sogo dan jln tar. sebab naik tren? aku tak tau jalan!

yang menarik perhatian. koc wanita. dah lama sangat tak naik tren. skang dah ada koc wanita. mmg senang la terutama pada pengguna tegar komuter. 

yang menarik perhatian jugak. bila ada segelintir lelaki yang tak paham bahasa masih menggunakan koc wanita ni. ditegur, diperli, dikata pun buat dek je. takde sivik sungguh.

kami ke jalan tar dulu then ke sogo. syok nya pergi ber2 ni, org yg jual dok tawarkan harga yg rendah especially masa kat jalan tar sebab ingat kitorrg student.
dah settle beli barang kat jalan tar, kitorg meneruskan pencarian dalam sogo lak. fyi, sogo baru start sale untill mid july. best la sebab byk barang baru dgn byk diskaun. bole la terjah lg before puasa. oh, gmbr diatas lunch kami treat by along.

hasil belian di sogo dan jalan tar. sangat- sangat puas hati dan berbaloi- baloi. masing2 ingatkan diri masing masing 'dik kita naik tran ni, long kita naik tren ni' kalau tak, mmg dah angkat bedsheet dengan tempat gantung baju.

ni untuk nia. telekung, ogival swim wear, coloring book dgn color pencil.

untuk nia lagi. tits mmg asyik putus je sebab suka sgt gigit. barney ni nia suka tgk. nia je, adel? bear brazil tuk adel. maklong bagi.

yang ni lak untuk mama nye. ada org lain dah bekenan pulak. lepas 2 -3 langkah menyembam terus. haha... ni je ke? oh, rugi la seharian pergi beli ni je. misi mencari kain buat baju raya berjaya. dapat 3 pasang untuk aku, sepasang untuk nia dan adel, sepasang untuk buat baju melayu wan. theme? later aku tunjuk. malam ni or esok pagi nak anta tempah. dah call tailor bulan ni dia last amik tempahan untuk raya. tu pun untuk regular customer je. kali ni nak lebih prepared dari last year. tak dilupa barang untuk parents kami, hadiah untuk ayah. esok father's day kan?

sibuk fikir baju raya je, puasa dah habis ganti belum? oh, aku 2 tahun lepas mengandung time puasa ye. :)

maklong nia dgn adel beli apa? dia lagi dasyat. kata nak menjana ekonomi peniaga KL, bajet RM1000 belum sampai lagi tuh. banyak lagi ko kena shopping ni long. agak- agak tak tau lagi nak beli apa, beli untuk anak buah pulak. 

dan yang paling HEAVEN  sekali bila misi membeli shawl berjaya! aku dapat 8 helai. to zteesyahmi, mmg murah beb! rambang mata, semua nak! nasib dapat contorl diri. aku nak transform ber-shawl je lepas ni.

yeah, shopping is heaven!

27 comments:

Ibu Mifzal Arsyad said...

wooo...banyaknya korang shopping..best2....di kala tgh2 bulan ni...adeh..lmbtnya rs nak gaji..huhu

mamashasha said...

Alya, mmg sakan korang smlm ye.byk beli tu mujur
Naik tren kalau bwk kete confirm byk lagi ko sambar kan!
Tits shasha aku beli pg td sumer koyak..asyik membeli
Aje lately!puas ditegur dia gigit jugak!
Elok la prepare awal alya.senang nanti org
Yg last minit shopping! Haha..
Amboi cik kak tu minat pulak dgn wedges mama
Ye..cantek la alya brand apa heels dah stat pakai
Balik eh? Hbag takde ke yg cun2 wei?
Pkul baper punch in kat sogo and punch out wei?
Lagi heaven tak sesak dgn manusia kan? Sebb belum gaji
Lagi.
Shawl 8 helai? Meh tyg sikit.aku baru beli gak 3 helai
Jom kita transform!

mamashasha said...
This comment has been removed by the author.
wanie_putra said...

alya..syok kan soping dgn sejantina..rasa relaks jer..leh pilih lama2...sejak ada 2 'handbag' ni soping pun cepat2 jer..beli mana patut..
p/s br persan dekat bloglist wanie dlm kategori nak jumpa...nanti kita jumpa k..leh najla main dgn nia..iris main dgn adel...bila agaknya kan..kot2 nanti terjumpa kat JJ ke mana ke area SK tu wanie tegur k...

kak mas said...

hamboi.. sakan shopping ye.. nice template. i liiike..

alyyani said...

ainey : dpt gaji turun kl gi jalan tar ek :)

bed : tu la advantage nye naik tran bed. beringat. kalau tak, lupa daratan kot. tu la, nia dah mcm shasha lak. suka tul gigit puting botol susu dia. jenuh la mama nye nak beli nanti. aku ni bed, sejak kawen belum penah lagi merasa prepare awal2 time nak raya. kali ni nak la prepare awal2. aku bg laluan kat ko la tu ye yg last minute sopping. wedges tu vincci. kalau ko nak tau sempat singgah mv lak lepat tu. hahaha... wedges tu beli kt mv. punch in kul 10 punch out 5pm. dah mcm ofis hr lak. then singah mv lagi. nak tgk shawl eh? ok2, nanti aku snap2 bagi ko tgk.

wanie : betul tu wanie. kalau dpt be2 dgn wan pun seronok gak. tp ni dah handbag ade 2, mmg takleh nak belek2 sgt la. kena sepantas kilat. patutnya harini wan ajak ke sogo. nak anta budak2 kt nursery. tp tak buat lak.

ye, kalau alya nmpk wanie pun alya mesti tegur punya. nak jumpa kakak najla dgn iris. nanti masuk la kat list dah jumpa :)

kak mas : rasa mcm bujang kejap kak. heehhe.. simple je kak :) tq!

MUMMYAR said...

best nmya dpt shopping ngan satu kepala...kakak sendiri plk tu kan....rasa puas je kalau mcm tu...sume leh tengok dan beli dengan senang hati...heheh
wah dah ada yg bekenan kasut tuh....hihi...mesti nia asyik pakai je ke hulu ke hilir tu....jatuh pun dia x kisah kot...yg penting dia pun nak gak pakai....
wah dah beli tudung samapi 8 tu...termasuk tudung raya ke belum ni?ke tudung raya lom cukup lg?hehhe

alyyani said...

mummyar : betul tu kak. dia la teman shopping sy masa saya bujang dulu. bila dpt rasa mcm bujang balik, mmg syok. heheh.. tak larat dia nak pakai kak. pakai kejap dah tegolek. hhehe.. ahahaha.. tudung raya ye kak? nanti kena mix n match balik.

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mula2 ayu masuk blog alyya ni ingatkan salah rumah..rupa2nya tukar template lagi yer..

bestnya shopping ngan kakak sendiri..mesti gila2 satu kepala kan..banyak gak yg dibeli tu..

nia suka gigit tits yer...sama ngan aleesya + ayyunie...sabar jerlah kan...2 minggu sekali kena tukar...sampaikan ayah damia siap tanya ader "puting besi" tak kat pasaran..ekekek

tinggi gak wedges tu....ayu kalau tinggi sgt tak berani pakai...bukan apa takut lagi tinggi dr somi sendiri ..hahah

suhida said...

alya,dapat naik koc wanita eh.syok ar,tp tak best ada org lelaki yg tak faham bahasa ek.
alamak...ni la dikatakan shopping til u drop.best shopping berdua.barula dikatakan betul2 shopping.cayala...
*lawa uma baru ko.memang minah green ni..go go green!~ :P

Nurnabihah Mohd Nizar said...

banyak nye kak beli shawl~ haha..
nia tu teringin nak pakai kasut macm tu~ belikan satu! haha

alyyani said...

ibu damia : ye ye tak salah masuk blog. boring la dgn template baru. mmg best. bole share pendpt. kalau dgn wan tu, angguk geleng je jawapan dia. hehehe.. dulu nia tak gitu, skang ni dok bawak botol susu sambil gigit2. adeh, tu yg sampai tekoyak tu. kita sama ayu, kadang takut gak pakai tinggi. tapi setakat ni kalau pakai paling tinggi pun masih wan yg tinggi lg.

suhida : sesekali buat gini mmg bahagia. mmg pun, tah apa2 je, tp bukan malaysian yg sengal tuh. masih nak mengekalkan hijau itu :)

bihah : murah bihah, sehelai 5hengget. hah, nia nak pakai heels? ghentikan la. :D

LYaFRINA said...

waaaaa.... bground baru.. cun...
pic 1st tu..ingtkn alya td...

ermmm hp tu?? utk nia k??? hehehehehe...

byk gilosss bshopping tu.. mcmana nk bwk nia& adel tu???

alyyani said...

lya : harap dapat kekeal lama dan tak boring. heheh.. hp? hahah.. lupe nak angkat. nia dgn adel dok nursery la lya. kalau bawak, mmg tak dpt beli banyak la :)

amalina binti anuar said...

oit kngah mak dh bekenan ngan asut ko tu. kalo ko bawak sinie abeh la kena sapu dek mak nyer. hehehehe. ape tema? msti hijau nie kan... awal nye shopping raya...

alyyani said...

ina : aku dah agak. kita kan semua 1 taste. mak nak ke? mothers day da lepas la pulak kan. heheh... nanti raya aku belikan. tema? tekala weh. aku nak buat contest la bole tak? hehehe... shopping raya? ni bukan shopping raya la, shopping raya lain episode. mesti dgn abg wan lak. hahaha

amalina binti anuar said...

ha buat la ko nk. ko nak wat contest pe pulak nie? presnt kasi la dslr sebijik ke kan. hehehhehehe... nak la ina join skali.

aik shopping raya lain pulak yer. sakan la ko punye raya kali nie. ala 1st raya bukn nye ko ada kat perak pon. ko kat kedah. xsyoq la.

weyh nak bear england tu gak..

alyyani said...

ina : contest teka theme kaler family aku tahun ni ape. hahaha... tahun ni kat kedah, raya ke2 baru balik perak. dslr? aku pun tak de lg mau bagi org. ko nak ke? mintak klong!

fabulous.farah said...

jalan TAR memang murah tudung, tapi nak pergi tu malas.huhu..kalo naik train best la..tapi bila sampai rumah sure penat..huhu

zteesyahmi said...

ahahha ahernya bjaya beli shawl ye? mne gmbr shawl? tk tempek pun. hihihi.

betul shoppping is heaven hihihi.


eh, tu kakak alya? muda je nmpak ;)
alya umur bape??

amalina binti anuar said...

hahahaha. oit betuah la klong nk kasi ina dslr. xdapt nye la. kena kump duit sndri la cmnie nk dptkn dslr.. erm theme raya ko tau nie. ina teka kaler biru.

ala payah la kalo cmnie. nk main teka2 theme raya...

alyyani said...

farah : belum sampai rumah dah penat. tp tak rasa sgt sebab dpt apa yg nak :)

zteesyahmi : nanti tempek ye. tak amik gmbr pun lagi :)

oh, akak alya umo 29. alya 28. tua dah kitorg ni la. huhu..

ina : klong nak bagi? dia aku soh beli camera pun tak mau tau. bawak2 la kumpul duit sendiri ye. ceh, aku tak soh teka pun. nanti tau gak.

nome said...

tu dia! sopping sakat pre raya noooo!!! ekeke...byk gak dapat rembat..cayaklah...siap dah beli kain utk wat baju raya....bagus tol!

hat lelaki naik komuter wanita tuh, aku selalu hadapinyer...aku kan balik naik lrt atau komuter....mmg bongok tol! geram jer....

alyyani said...

nome : ye betul beb, pre-raya nye shopping. nak lebih prepare la kali ni. :D ha ko biasa naik tren kan? mmg ramai lagi org lelaki yg tak reti bahasa ni. bole buat dek je tau. sabajela.

Elyn said...

perghhh gile heaven ko shopping!!! eh kasut tu cun la...

Yu'xan Lee said...

Bestnyer shopping......tak pernah merasa bershopping kat jln tar....Mesti happening kan.......

alyyani said...

elyn : nama pun pompuan beb. mmg gila la. hahaha..

yu'xan lee : tak penah sampai jalan tar ke zur? bukan dok sini ke? mmg happening :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in