hari kedua di pangkor

harap ni entry terakhir di pangkor. tak larat dah org nak baca agaknye. layankan je la ye. sebab aku begitu seronok trip kali ni. wan pun mcm tu gak. siap dah plan next year nak ber family day ke pulau lagi. insyaAllah, next year bertambah ahli keluarga. kepada keluarga, sila aminkan....amin...

seawal pagi nia dgn adel dah bangun. adel menikmati udara pagi di luar chalet. sangat menyamankan.

breakfast di cafe. nia makan mee sup sambil tgk burung enggang kat situ. 

turn aku lak mengisi perut. sedap semua dish dia cuma tak banyak variety contoh cereals takde, western pun takde. tapi yang ada semua sedap. cepat- cepat kitorg breakfast. belum 8.30 pagi dah setel makan. sebab dah tergedik nak ke pantai.

yeah pantai..here we come. air tgh surut. mmg sesuai tuk bermandi manda. kalau stay kat sini, ada private beach utk residence. so tak la pack sangat. dan pantai dia sangat bersih.

aku dgn pantai mmg tak dapat dipisahkan. sebab aku mmg suka gile mandi pantai. korang tgk muka nia. dia macam kureng skit lah dgn pantai.

adel dibawah pengawasan opah dia. lena tido lepas minum susu. 

then kitorg sewa satu boat untuk berkayak. RM15 sejam. gilir- gilir la sape yang nak try berkayak. semua dapat merasa.

nak jugak berkayak aku ni. 1st time merasa. mmg tak best la. hehehe... tgk je la mulut aku yang senget- senget mendayung. tak larat aku. hahaha..

si anak yang meraung bila ditinggalkan mama dengan papa dia yang sedang lupa daratan berkayak

kena patah balik bawak nia sekali. tapi tak jauh pun pusing...

aktiviti wajib tepi pantai, menimbus orang dalam pasir. adik aku ina yang jadi mangsa timbusan. nia geli pegang pasir. 1st time kan. asyik nak lap je tgn dia. lama2 ok.

ni la hasil nya. ikan dugong tak jadi 

alamak, adel dah bangun. susu dah habis, nak b/f aku pun basah kuyup. so aku, akak aku dgn nia naik dulu. lagipun dah almost 11 am. check out kul 12.

ayah aku, wan dengan adik- adik aku sambung berkayak dan mandi pantai. lepas tu ke pool lak, kelam kabut gak memasing masa nak check-out


sorry, cerita terpaksa bersambung lagi. tak boleh nak sumbat dalam 1 entry. huhuhu..


nantikan episod terakhir...

19 comments:

kak mas said...

waaah.. happeningnya. sronok kan cuti2 ngan famili. mak alya masih vogue gitew.. :D

alyyani said...

kak mas : lebih ramai lebih meriah kak :) oh mak saya mmg stylo gitu. :)

darkcomot a.k.a syah said...
This comment has been removed by the author.
amalina binti anuar said...

weyh gmbr adel yg 1st tu xsesuai la. ko tgk BG belakang dia. ish buruk bebenor

Jiey^Mien said...

Owh comelnya Adel!

Chik Na said...

sufia kecik kecik dulu pun x suka pantai dan pasir..tapi now ni pantang ade cuti sikit..mesti nak ajak p pantai..

suka tul la tgk adel yg baru bangun tido tu.. cute sgt..

Gieyana said...

dasat giler Nia meraung..mmg kes x leh tinggalkan dia jauh2 nie..mmg best kan kalau holiday ngan family...

Nurnabihah Mohd Nizar said...

best best~
sian cikgu rokiah xdapt mandi + berkayak..kena jaga cucu..hehe..

adel comel sgt~ geram tgk pipinye...haha

zteesyahmi said...

salam mama adel dan nia.

sehat?
haii pegi bercuti rupenya. bestnye! tp kite tk bape suka dengan air hehe..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ayu n ayah damia pun pencinta pulau dan pantai...agaknya tu diwarisi oleh aleesya + ayyunie..

alahai..baru jer nak berkayaking...nia dah meraung lak...potong line tul yer..

anak beranak muka alyya hampi sama...confius ayu tgk yg mana satu alyya....ekekekke

Iryani Noor said...

wuuu besttt nyer.. dpt berkayak bagaii...bile pergi ramai2 mcm nie mmg happening kan... muka korg adik beradik seirass jer.. hehhe..

chomell jer tgk si adel tido kt tepi pantai.. masti die rasa tenang jer dgr bunyi ombak..waaaa tetiber rasa cam nak p holiday gak.

fiza said...

wah best tengok holiday allya ek..banyak aktiviti..aa betul la allya adik beradik mmg seiras

fabulous.farah said...

haha..sape camera man korang ni? dia punya kandid sangat nice.=p

mamashasha said...

aku merasai keseronokan korang adik beradik kat pangkor alya...blh???hehe bestnye berkayak...saat yg aku rindukan!!!!sian nia mesti rasa cam nk kene tinggal dgn papa & mama kan....

alyyani said...

ina : ala weh, ko je tau. org lain tak tau. aku pun tak perasan. buat- buat tak nampak sudaaa..

jiey : tq! :D

chik na : yeke kak? lepas ni bila pulak nak bawak diorg gi pantai ni. rasa mcm takde masa je. time kecik ni la nak expose kan diorg kan?

oh tq kak. :)

gie : mmg dasat. bergegar 1 pulau. hahaha.. mmg best holiday dgn family. the more, the merrier..

nabihah : cikgu rokiah mmg tak mau mandi. so cikgu rokiah volunteer jaga cucu dia. hehe..

tq dik.

zteesyahmi : ye ye balik kampung aritu then gi holiday. tak suka air? nape tuh?

ibu damia : tu la dia, baru nak gi tengah sikit nia dah meraung beria. kena la patah balik. huhu..

sama ek muka kitorg? ada kembar dalam tu. tu yg nmpk sama semua :)

iryani : betul tu, lagi ramai lagi meriah. sama ek? ade kembar dalam tu.

tu la dia. sedar2 je dah lena dia. seronok kena angin sepoi2 bahasa tu. bawak la sofia gi holiday :)

fiza : mula ingat akan bosan bila ke sini. tapi mcm2 bole buat. sayang masa tak cukup. dah ramai cakap sama ni. dah adik beradik kan? :)

farah : ramai camera man. tu yg syok pegi ramai2. macam2 gaya bole amik gmbr :)

bed : bole2.. gambar kan memberi 1000 makna :D aku nak try gak. tp tak reti aku. takut pun ade. tu la pasal. tak dpt la nak kayak lama.

amalina binti anuar said...

hahahahah. wat2 xnmpk ko kata. dh bukak2 page je dh nmpk nk wta cmner kan.

weyh ko xaja pon xcmner nk besar kan gmbr tu. ish la ko nie.

alyyani said...

in : ko punye mmg la ko tgk. hahaha.. org lain mana perasan pun!

laaa takpe, nanti dtg umah aku. aku aja.

amalina binti anuar said...

ye la bile pon nk dtg umah ko tu? mingug nie xleh ada driving school. minggu dpan je la jumpa kat kedah okey x?

alyyani said...

ina : hah? ko bawak la laptop nanti aku aja. hehehe...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in