dah sampai pangkor - the accomodation

sampai je kat jeti teluk dalam resort, van dah sedia menunggu untuk bawak kami ke resort. tak jauh pun. dalam 5 minit dah sampai ke resort. kitorg terus check in. 

entrance view of teluk dalam resort. pool kat tengah. 

tempat kami menginap. cempaka bungalow, garden view. kalau dapat book awal, bole dapat yang sea view. konsep resort ni chalet bercirikan kampung. suasana pun sangat tenang.

keterujaan nia tak dapat digambarkan dengan kata- kata. kitorg semua dah flat nak rehat- rehat, dia steady je lompat sana sini. seronok sangat dia.

bilik kami. adel dah lena time ni. letih sangat la tu.

our lunch. kalau duduk kat resort ni, nak ke pekan mmg jauh. kena naik teksi. so kena la bawak bekalan untuk mengelakkan kelaparan. 

nama dah grand, cempaka bungalow. rate paling mahal tapi dapur gas takde. pelik gak selalu kalau pegi mana- mana kalau duduk apartment ada la provide dapur gas. mujur dah call sebelum tu tanya. so, bawak la portable stove ni. mujur ada. kalau tak, haru gak. 

orang lain semua dah terbungkang kepenatan, cik kak kita ni non stop tawaf satu rumah. nia tengah makan roti.sila abaikan perut buncit macam atuk itu. hehehe..

bila adel dah bangun, aktiviti wajib nia, mengacau adel! uncle ainal tgh monitor. kan adel dah tepis nia tuh. hehe.. still, she's very energetic. kita yang tgk ni penat.

cerita bersambung...

22 comments:

nome said...

cantek tol resort ko choose nih....mmg pilihan ko tepat sekali! tak tasteless lgsg! yg penting resort ko ni no katak inside...geli weii....ekeke....

vavava nia...sgt2 teruja tawaf satu resort..nampak dia gembira tol! suka lak tu kaco adel...pandai lak adel tepis nia! chomel!

alyyani said...

nome : hahahaha.. sabojela aku. worth with the orice la kot nome ek? tapi kalau ada binatang, harus aku mintak refund weh!

kebetulan dpt amik gmbr tu. aku pun tak perasan. bila belek gmbr baru perasan. heheh..

fabulous.farah said...

cantik wpon book last minute. kire rezeki korang..geram tgk nia.hahaha

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

nia nampak cam excited sgt...agaknya lama tak bawak pi holiday, tu yg jadi tawaf sana tawaf sini...ekekekeke..

cantik resort tu....boleh muat berapa org erkk dalam banglo tu??? kot2 nak buat reunion ke kat situ...ader berapa bilik dalam tu?

LYaFRINA said...

WAAAAAAAA.. NMPAK MCM BEST TU.. TMPAT TU PON CANTIK... MSTI BYK N3 NI... NI BARU PART ACCOMODATION... PART PANTAI2 MANA???

COMELNYA ADEL TIDO.. DULU LYA TAKUT NK TDOKN ASYA G2... PADAHAL TDURKAN DGN CARA G2 BAGUS UTK PNAFASAN DIA KAN...

NIA TERUJA SGT TU.. DUK D TENGAH2 PULAU...

Nurnabihah Mohd Nizar said...

haha..kat akmal bersambung.sini pon bersambung~ haha..

ok ok.tunggu next entry akk..~ hehe

Elyn said...

resort ni cantik kan?? aku pi dulu masa baru bukak. huhu 10 thn sudah kot. lame gile tak ke pangkor ni....

alyyani said...

farah : ye farah, ade rezeki kami nak gi holiday sesama. :) mmg geram tgk nia. kalau dia buat perangai lagi geram u ;)

ibu damia : nia paham ke ek maksud holiday? heheh.. ntah la. tp masa sebelum gerak sampai kat jeti mmg dia moody. dah nak naik feri sampai dah check in baru dia ceria macam biasa.

ayu, act chalet ni ade 2 bilik. kitorg amik yg paling besar. bole masuk mx 6 org je. sepatutnya kena sewa 1 lagi chalet. tp tak available, cramp la sume dalam 1 chalet. tp spacious jugak :)

lya : part pantai next entry ye. gmbr banyak sgt. pening nak sort kan.

ye la, tempat baru dia rasa seronok kot. :)

nabihah : akmal tu tiru akak tu. ape la dia tu. ahaha...

elyn : da lebih 10 tahun ke beb? patut la kayu kayan pun nmpk mcm dah lama. tp maintainance dia bagus la tak nmpk mcm 10 tahun dah :)

ainal said...

rase bnyak lg cita pangkor ni, wat entry ikut sequence ye, klau lupa bia ainal bg hint, hahah..
lps ni entry kat pool, dinner kat bungalow, breakfast, mandi laut, bekayak, checkout, round pulau ikut jln darat, pegi kota cina, pegi kota blnda, shoping kat jeti pangkor pas2 blk dr jeti teluk dlm ke jeti lumut.. heheh.. over gler..

alyyani said...

ainal : over gile la ko! dinner 1 entry, breakfast pun 1 entry? ngarut tul. kalau semua tu aku nak buat entry, 2 minggu lagi tak abis cite pangkor ni.

ainal said...

heheh.. ok r 2 smpi 2 minggu, pas2 lps 2 minggu kene wat entry psl mjlis mas sanding plak kn, mas snding kn lg 2 minggu, elok2 je 2, just in tym.. hahah..

alyyani said...

ainal : ha'ah. ade la modal aku nak bercerita dlm blog. pandai ko ye. apsl ko tak buat blog sendiri je?

ainal said...

huhu.. sbb dh rmai wakil nye ni, klau wat kang, betambah lg blogger yg wat entry psl pangkor ni! hahah..

xpe, yg pntg blog korg ade gmbo aku ye.. heheh..

MUMMYAR said...

best nya alyyani...cantik tol tmpt tu ye....cuma nk g makan tu jauh ckit ye...seb baek bwk bekalan kan...hihi...tp maceh sudi kongsi info ye...blh pegi bila2 kan...tmpt dh cantek dah.....

budak tomei tu mmg x tau penat ye....dia nk survey kawasan la tuh....

lamkasorous said...

by the way sape publish dulu yang kau kate ak tiru kau ni??? kau gambo je, kalau nk detail kau link kan kat blog ak, ramai sket yg singgah blog ak nnti... hahahahah

aishah said...

comelnya adel tidoq mcm tu.

sya dah lama tak ke Pangkor nie, last pergi rasanya thun 2000 kot,
pergi ngan member2 poli.

aduh rindunya........
kalau dpt ulang balik zaman tu tentu best gilerrrrrrr

Ryn said...

wahhhhh cozy nya resort tu...sgt2 redup di mata ku...

nia excited maklum laa tpt baru so dia leh laa nak explore sna sini...

cute adel tido tiarap...good for her..at least lena sikit dia tido kan...

alyyani said...

ainal : ko mmg gila glamour. tu pasal gmbr2 ko semua control2 hensem sebab nak masuk dlm blog aku kan? hahaha...

mummyar : tu la kan, mmg privacy kalau stay sini. ade private beach sendiri. cuma nak makan kena bawak bekal kak. nanti bole la akak bercuti kt sini :)

nia tu mmg ye. kitorg yg penat tgk dia. huhu...

lamkasorous : ye la2, tp aku mmg tak tiru ko pun. ko tu kalau dah menaip panjang berjela. letih nak baca. sila la ke blog adik aku ni utk cerita lebih terperinci ye

aishah : ex-puo ek? sama dgn akak sy. lama dah tu tak pegi. kena la pegi lagi. seronok kalau pergi ramai2 kan? especially dgn family

ryn : yup ryn. mmg cozy sgt. tenang je walau pun ramai. yela, tmbh ada tangga tu lagi la syok turun naik, lari sana sini. ko pun tau nape aku tiarap kan dia kan? ;)

rDnA said...

cam best jer tmpat ni..nk gi gak la..klu buat family gathering mesti best

alyyani said...

rDnA : best2. kawasan luas. macam2 aktivit bole buat :)

mamashasha said...

alya, ko dah post entry terakhir kan aku baru nk komen entry ni...haha

wei..aku suka part adel bersenda gurau dgn nia tu...so sweet....

cantek2 view kat sini alya, mujurla rezeki korang dpt jugak bungalow tu kan..

tapi kureng sikit takde bende basic mcm stove tu...at least ade le kan mujur korang standby...kalau tak susah jugak tu nk cari makanan...

alyyani said...

bed : tetap aku balas walau cmne pun bed. tu kena undersupervision. kalau tak jadi la wwf. tu la bed. mujur dapat yg best. ha'ah tu la kureng dia. pelik aku. nak suruh residence makan kan cafe diorg kot. strategy tuh,.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in