berjemaah dengan nia

kan haritu aku gi jalan TAR ada beli telekung nia kan, so bila aku nak sembahyang aku pun panggil la nia jom semayang. aku bentangkan siap- siap sejadah untuk dia. kalau sebelum aku ada belikan tudung kaler merah untuk nia, tapikan setiap kali aku sembahyang aku nak pakaikan tudung tu mesti dia tak mau. oh dia tau lah tu bukan telekung. telekung kaler putih. tu yang aku belikan dia telekung. 

seperti yang dijangka, dia mmg kenal telekung. mau dia pakai bila aku suakan. dia hulur kepala dia. ok la tu kan. tak yah pakai kain sebab dah tutup sampai ke kaki. puas hati la. material pun lembut je. tak la panas nak gi semayang raya esok. eceh, camne nak pegi semayang raya nanti tu. adel nak letak mana kan.

rakaat pertama maghrib..

rakaat kedua maghrib...

rakaat ketiga maghrib...aiseh, tak konsisten ni. takpe2, slow2 la kan, lama2 dia ikut la dari mula sampai habis solat.

yang selalu mama buat jugak, lipat telekung dalam sejadah. tapi tu aku la yang lipatkan. dia tolong lipatkan sejadah je. 

24 comments:

kak mas said...

alalala.. sweetnya nia pakai telekung.. moga jadi anak yg soleh ye cik nia sayang..

takpe.. kita bg pendedahan kat dia dulu kan.. mudah2an dia terus minat nak solat.

Iryani Noor said...

kekeke kalakar la nia nie..
abes die tawaf nyer mak die...
Alyya leh kusuk lak semayang yer..
tak pe yg penting niat tu dh ader...

btw chomell nyer die pakai telekung tu..
sejuk je tgk die mcm tu..

Online admin said...
This comment has been removed by the author.
LYaFRINA said...

EYHH.. ADA ERK TELEKUNG BUAT BAYA NIA N ASYA.. NK KENA CARI.. BETUL LA.. KALO NK MEMBENTUK BIAR DR KECIL KAN...
SAMA MCM ASYA..KALO TIME SMBHYANG SAMA SIBUK.. KDG2 DH T KUSYUK.. Y PALING XTAHAN TIME KITA DUDUK ANTARA 2 SUJUD TU.. DIA MAI DUK ATS RIBA KITA.

**ALYA..SUKA TGK PIC Y KEDUA TU..KELAKAR LA.. SORANG KESANA..SORANG KESINI.

zteesyahmi said...

rakaat ke 3...?? tkthu mne nia, mne telekung, mne sejadah, mne mama dia dah hihihi..


tk sbr nak jemaah ngn likha sekali!


yeeaa! hip hip. dh ada watermark.. best2!

az rina a.k.a jaijina said...

sewetnye nia, jemaah skali ngan mama die..klakarlah bile masuk rakaat ke-3 tu, aisehh..

hope rajin2 solat ye nia..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

wow...dah ader watermark sendiri...beli atau buat ni???

sweet nia pakai telekung...memang melentur buluh kena dari rebungnya..

semoga nia menjadi anak yg soleh..

fabulous.farah said...

hahaha...gelak tgk nia..xpe, nanti lama2 ok lah.haha

Elyn said...

aku rakaat kedua die dah panjat kudakan aku ekekeke. seb baik nia tak macam wafiq!!

mai a.k.a ibu leya said...

alahai comeinyer nia bertelekung.. alhamdulillah, sejuk perut ibu mengandung.. ;)

mamashasha said...

alya...cutenye nia semayang...bagus anak mama! hehe melentur buluh biar dari rebung....lama2 nanti dia follow la proper way kan....pandai lipat sendiri lagi..

ehhh dah ada watermark...cayalah alya..

amalina binti anuar said...

oit cntik ko nyer watermark. jeles2..

ainal said...

lps ni bleh la nia smyg bejemaah dgn uncle ainal.. huhu..

MUMMYAR said...

sgt cute nia pakai telekung tu...hehhe...sejuk hati bila tengok ank nk sembahyang nnt kan...
mama lom abis lg nia dh dok depan plk ye...hikhik

aishah said...

comelnyer pakai telekung, sejuk perut ibu ngandung 9 bulan bila tgk anak2 mcm nie kan.

alyyani said...

kak mas : smapai masa, yang wajib itu perlu jugak dia buat kan kak. so kena la pupuk dr sekarang :)

yani : mmg ditawaf nye. belum kira tumpang dudu atas riba semua. ehhehe.. khusyuk tak? kurang sikit la. ;)

lya : paling kecik utk 4 tahun org kedai tu cakap tp tang kepala mmg muat dah la sebab getah kan. bole la beli untuk asya. comel je tgk bebudak ni bertelekung :)

zteesyahmi : tu la pasal. melilau dah dia. hahaha... tak pela, pelan2. nanti likha dah besar sikit bole la belikan :)

ye ye dah ada watermark. credit tuk awak ye. tq! :)

rina : dia dah runsing bila dah dibungkus gitu. hehehe.. harap2 gitu la kan. insyaAllah..

ibu damia : its time la buat kan. gmbr makin banyak. beli! :D

mudah2an ayu :)

farah : harap2 gitu la :)

elyn : betuah la nia tak mcm wafiq. sama je beb. bukan kat aku je dikuda nye, kat atuk dgn opah dia pun penah ko. hahaha..

mai : harap sampai ke besar la kan :)

bed : lipat tu aku yg tolong sebab nanti buat kotor telekung je dia dok mencuba lipat. tgk entry atas bed, kat mana aku beli watermark.

ina : ala weh, ko bole je buat sendiri kan? buat la weh.

ainal : aku tgh bayangkan uncle ainal nia ni jadi imam. alamatnye semayang isyak udah macam semayang terawih 8 rakaat kot.

mummyar : itu la dia kak. sabajela. tak konsisten. heheh..

aishah : ye la, harap sejuk je la perut ni sampai diorg besar pun :)

mamashasha said...

thanks alya...nnt aku terjah

owhhhh patut la tangan ku gatal....

fiza said...

Alhamdulillah..bagus nia jadi anak yang solehah..bagus ajar dari kecik ni kan coz dari kecil diaorg dah faham aper kita buat

alyyani said...

bed : sila bed.

fiza : ye la fieza, kena tunjuk yg baik2 je depan anak ni sebab diorg jenis cepat tangkap kan?

nome said...

sejuk pewot ko peknenkan nia....dari kecik lg dah pandai nak semayang...bagus tol...suwit nia pakai telekung tuh....

alyyani said...

nome : harap sejuk je la pertu aku ni sampai aku tua kan. tu lah, suka lak aku tgk dia bertelekung.

amalina binti anuar said...

ala ina wat bese2 jer. simple sgt. yg ko nye nie lgi cntik. i like

alyyani said...

INA : LESS IS MORE. AKU TAK RETI L NAK BUAT TU YG AKU BELI. NAK BELI MESTI LA YG CUN2 KAN.

amalina binti anuar said...

btui2. berbaloi la ngan harga nye kan ngan design dia. xpe ina idea la nnt nk wat watermark cmner.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in