tag A to Z

tag A to Z diterima dari cik puan lya dan cik puan suhida. susah sungguh tag ni untuk orang yang macam aku subjek Bahasa Melayu tak pernah dapat A dari UPSR sampai ke SPM. hahahah.. tapi aku gigih jugak nak buat.


tag ni takde instruction. hanya letak gmbr kat atas tu je. tapi kalau tengok pada yang cik puan su buat, kena buat macam 1 cerita eh? aku try la ek.

A - Alyyani, nama diberi
B - Binti anuar
C - Cuaca tak menentu lah skang ni
D - Di waktu malam ni pun terasa panas
E - Eh, baru perasan
F - Follower aku makin ramai kat sini
G - Glamour la pulak rasanye
H - Harap tak jemu jenguk kat sini ye
I - Ish, takde idea weh
J - Jiran sebelah rumah baru balik
K - Kejap lagi nak masuk tido dah
L - Lapa la pulak
M - Makan malam yang ringan2 je tadi
N - Nia baru je tido ni
O - Oh, adel dah lama tido
P - Pagi esok nak breakfast apa eh?
Q - Quacker oat kot
R - Roti canai lagi best kot kan
S - Selalu makan cereals je kitorg
T - Tapi fresh milk dah nak habis pulak
U - Untuk nia cukup la kot
V - Very sleepy right now (tetiba cakap omputeh la pulak. kaahh)
W - Want to go to bed
X - X-men now showing at Star movie (tipu2, tak tau nak letak X ape. kaaaahhhh lagik)
Y - yawnnnnn
Z - zzzzzz

aku nak tag 2 orang adik aku yang ada blog

amalina
akmal

sebab korang dah abis sem, perah2 sikit otak tu buat tag yang aku rasa susah ni. buat, jangan malas2. 2 hari 2 malam kat draft, baru ni siap. sungguh tak kreatif aku. apapun terima kasih cik puan su dan cik puan lya sebab tag aku. nanti tag yg lagi mencabar ye. heehehe..

10 comments:

amalina binti anuar said...

woit payah kot ko nye tag nie. aduhai.. xreti la plak nk reka2 cite cm ko nie.

fazdarazat said...

kahhh..tak aci.ngelat tang huruf X tu.kekeke...mati2 aku ingat ada cter xmen baru kat movie.kahhh lagik...kekeke..

lamkasorous said...

mmg bm kau fail, tetiba lak ad perkataan 'glamour', 'fresh', 'follower' n so on, kamus dewan mn kau rujuk ni???? hahahhaahha

Ezzah said...

eehhh...ok what alya buat niiih. menarikkk.. :D

bkn sng nk dpt idea dr A-Z. :)

LYaFRINA said...

ALYA...
1st... lya pon bg tag ni kat alya, n3 3 MEI baru2 ni.. mybe alya x perasan kot.. rasanya dh tgal pesan.. @ terlupa tgl pesan.. hehehehhe..

http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/2010/05/tag-to-z.html

alyyani said...

ina : buat la bila ko rasa idea tu dah dtg. mmg jenuh

fazdazarat : kaaahhhh! serious tak tau nak letak apa. aku ada terfikir alat muzik xylophone. tapi apa kaitan nye. kaaaahhhh lagik

lamkasorous : sukati aku la. bahasa universal. hahahah..

ezzah : hehhe.. tq! berjaya gak buat.

lya : yeke? sorry tak perasan. sebab lya selalu sgt update smpi terlepas nak tgk entry2 lepas. alya update ye nanti :D

amalina binti anuar said...

ye la nnt ina wat yer.. weekand nie xleh la kot. xda mood nk berblogging.

lamkasorous said...

nway, story ak lg best dr story yg kau bwt ni.... hahahhaha

mamashasha said...

alya, tag paling mencabar aku pernah jumpa..hehe

alyyani said...

ina : takde mood pun aku tgk ko update blog gak.

akmal : best ke? biasa jek!

bed : mmg ye bed, bepeluh la gak memkirkan. ko kena buat gak kan? cepat2 buat. nak baca cite ko lak

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in