imunisasi 3 bulan

ahad lepas, awal sehari dari tarikh temujanji, kitorg bawak adel pegi klinik for her 3 months immunization. awal pagi dah siapkan adel dgn nia sebab alang- alang dah keluar, kenala berjalan jauh sikit.

semua dah siap, nia pun dah excited nak keluar. jom kita gi jalan..

ada 1 comment aku dapat dia cakap muka adel macam pemain badminton china CHIN JEN namanye. hahaha... sabojela..

tengah tunggu turn kat klinik. nia suka dan teruja dgn meja kerusi ni. papa, apa lagi..

kalau nak tau, adel suka position duduk. kuat sgt dah ye tulang belakang tuh

dah sampai turn, timbang berat, ukur lilit kepala, ukur panjang. dalam pada tu doktor cek balik selsema adel tu. dah getting better. alhamdulillah..

korang tengok muka adel tu. kemain seronok bila mama dok main cak cak.

bila dah inject, apa lagi, meraung la dia. weh, baru perasan assistant doktor tu pega peha adel gitu. ish2..

sian dia, sakit ek. merah muka nangis bagai nak rak.

adel dah 7 kg! last month was 5 kg. dia tak chubby mana pun. tapi dia panjang. nmpk tinggi. tak kisah lah, janji adel sihat ye. kemanakah kami lepas tu? next entry..

26 comments:

amalina binti anuar said...

oit berat nye anak ko dah... sapa pemain badminton tu xpenah dgr pob nama nyer. muka anak ko cm cina la weyh.

alyyani said...

ina : kalau ko tgk thomas cup yg malaysia lawan china tu, dia yang kalahkan choong han tuh. laaa kan dia lahir tahun baru china. hehehe..

AieZa said...

alahai.. merah2 dia nangis.. mula2 ingat mcm xde apeape eh.. skali kena inject.. meraunggg.. hehehe.. adel comel..

alyyani said...

aieza : betuah la tak nangis. time nia dulu mmg ada few injection tak nangis langsung. rileks je weh. nak2 time tido. senyap je tak bunyi..

LeaKhalid said...

wahhh.pehaaa....berlapis2...gebus...geget skit..cam ayam kfc je nengok! ~hehehhe

alyyani said...

lea : hahaha.. ayam kfc pun bole! ;)

fazilzura said...

mak aii , nurse tu pgg gitu ke?

gebus tui le peha dia ..

* aku kalau bab2 , nk masuk time cucuk tu , mmg x leh ler.. sure pak ajil le yg keno, aku x smp hati .. ado yg aku sepak2 doc or nurse tu kang ..

nadja said...

wah adel nangis sket jer ok la.. kuat la heroin nih..

~aSHa~ said...

amboi cara pegang assistant tu...ganaz sungguh..

kalo gomen rasanye kita pegangkan..riba sendiri..kita peluk sambil pegang kaki anak

bakal pemain badminton ni kot..dptkan piala emas ye nak

alyyani said...

fazilzura : ganas ko nak sepak2 doc tu. dah tu keje dia weh. hehehe.. tp tu la, tal sampai hati gak. tp kena kuat kan. tu la nurse tu, ade ke dia pegang gitu. tah sakit gak nye adel.

nadja : bila dah didukung ok dah dia. :)

alyyani said...

asha : assistant dia terlebih rajin gak nye semua dia nak buat. hehe

bole ke nak menang uber ni nanti. hehehe..

zteesyahmi said...

salam mama adel.

3bulan 7kg! wah.. tu lah nmpak tkde lah semangat mane. bfeeding?


niwey baju ngn skirt adel sama yng saya belikan utk Likha saya, kat anakku tp blum blh pakai. sebab saje beli size 12m... ;)

alyyani said...

zteesyahmi : salam :) f/m + b/f tu. mmg dia kecik je. tp tu la sebab dia panjang kot.

oh sama ke? cantik kan? likha umo bape tuh?

-:- Zafran BabyAndKidsCollections Enterprise -:- said...

cute muka dia merah padam tueee..

zteesyahmi said...

salam. likha 6bln lebih dh. jp lg msuk 7bln. berat skrg 8.3 kg masa last check up.

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

3 bulan 7 kg?...memang leh tahan jugak adel ni yer...tak pe..yg penting sihat kan..

cam melampau lak nampak nurse pegang peha adel cam tu....

nome said...

alalalala...ciannyer adel kena cucuk...alhamdulillah...naik berat adel...tp nampak la adel ni cam tinggi orgnyer...selesema pun dah ok...mmg gud girl adel nih...

Mak Su said...

sian adel..... tapi mmg kena pegang cenggitu, tak nak bagi meronta2, takut nanti jarum terkehel, lagi sakit... take care ya adel, senyum2 selalu

mamashasha said...

adel kan kuat...tp sure part meraung tu sgt sayu kan...tgk la muka adel yang merah pas nangis tu....7kg alya? mmg berat tu....nurse tu buat gitu sebab bukan anak dia cuba anak dia, takkan nye nak ganas2....

Shida said...

shida nmpk adel muka copy habis si wan tu..hehehe..anak ayah ke...
tecit2 dah pakai skirt..cute sangat..semoga adel membesar bagai johan!!!opss...salah pulak..membesar dengan sihat...

kak mas said...

uih.. dah 7kg adel ye. luqman ms 3 bulan baru 6.4kg. alalala.. kesiannya dia merah2 mata menangis ye.. :)

Fieza said...

wah boleh tahan ek berat adel..lagi 3 kg jer nak lawan abg syakil yang dah setahun setengah tue..eeee geram tul tengok adel..nak jer cium2

Elyn said...

peha tu tetap aku geram tgk!!

amalina binti anuar said...

haah lup ala plak anak ko nie lahir tahun baru cina. tu pasal la mcm org cina dh ina tgk nyer. hehehehe...

Iryani Noor said...

kuss semangat, adel dah 7kg ekk.. lenguh gak nk dukung tuh... tapi tak per, maintain chomell...
alalala abes merah muke kiut die pas nangis.. sian tgk baby time kena inject kan.. sabar ye adel.. mwuahh..

alyyani said...

jue : kesian tgk muka dia. kalau dgr dia nangis lagi la sayu. bunyi nye kesian sgt. heheh..

zteesyahmi : ic. tgk dah likah yg cute tuh :)

ibu damia : itu la dia. bila tgk gmbr baru tau. sabajela...

nome : ye la me, dia mmg tinggi & panjang. tak la chubby mana. selsema kembali menyerang. sian dia..

mak su : ye la, mmg betul tu. nanti kalau jarum lari, lagi sakit dibuatnye. adel ni pun kuat tendang2 ni.

bed : mmg sayu je bed. nak2 cara dia nangis style manja2 lagi la satu. hehehe.. tu la pasal, nurse tu budak lagi. nmpk baru keje je tu. ceh, pandai2 je aku.

shida : yeke? takde pulak org ckap muka cam wan. nia dulu ramai yg cakap. takpe, kita tgk bila besar nanti. besar bagai johan pun ok jugak. :D

kak mas : gitu la kita kena hadap setiap kali kena inject kak mas. uhuhu..

fieza : syakil slim mcm nia. niap un berat lmbt naik. tak kisah kan, janji sihat.

elyn : kalau goreng pun sodap! :D

ina : hahahah tau takpe. tah ape2 je teori aku ni.

iryani : tu la dia, kena la hadap jugak kan walau tak sampai hati. huhu..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in