cepatnye...

27/3/2010 - hari pertama botak

3/4/2010 - hari ke-8, dah mula tumbuh.

21/4/2010 - dah lebat

9/5/2010 - terbaru.. tapikan..

bantal suka makan rambut adel. dulu masa nia takde pulak jadi camni.

memula takde la perasan sangat. tapi bila org cakap cepat nye tumbuh rambut dia, lebat nya rambut dia, belek- belek la gambar. bila tgk date, a'ah la, cepat betul rambut adel tumbuh. tiba- tiba kan...

rindu pulak kat rambut nia yang dulu. nak pakai kan aksesori kat rambut dia. skang tah mana pegi aksesori rambut dia, 1 pun dah hilang. huhu.. tapi smlm tgk, rambut dah mula nak panjang. suka lak tgk..

23 comments:

mamashasha said...

Alya, cepat betul rambut adel tumbuhkan..makan bantal eh?
Standard la baby kan byk baring..

Nanti bila pnjang mesti mcm rmbut kakak nia lebat.

Gambo last tu latest ke? Nia pakai lipstick eh?

fazilzura said...

mak aii cepat nye rambut adel tumbuh.. laju berui..

nasz said...

kalo rambut jns lebat, kasar, hitam, mmg cpt tumbuh. anak3 aku pn mcm tu. tapi kalau jns yg halus mulus tu, mmg lambat tumbuh. geram je tunggu rambut tu nak panjang. nak trim pon sayang..

nadja said...

dh lebat dh cumel...

saveme_zero said...

semangatnya adel ni,berkat BF yer.

Ezzah said...

eh ehh..cepat kan rambut adel tumbuh. x apa...boleh buat tocang lekas2 nnt. :)

shah-ila-ain said...

tahniah allya ko memiliki anak2 yg comel dan sempurna..alhamdulillah moga diberi kesihatan yg baik utk ko sefamily...

adel n nia berbeza sgt2...

izzahazfar said...

ada anak gigil leh letak hair pin yg comel2..

suka la rambut nia yg last tu kak

Ibu Mifzal Arsyad said...

comel la adel nga rambut cacaknya tuh..hehe..mmg lebat..kalau panjang ni mmg lawa la..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

rambut adel mesti lebat dan tebal kan... nk tgk rambut dia pjg la..

fabulous.farah said...

rambut nia curly2 ek..comel la kalau rambut panjang..ikat tocang.cute!

AieZa said...

tu ah aritu aku dah komentar rambut si adel cpt tul pjgnya.. hana umo setahun pun botak gak.. hehe..

Chik Na said...

seronok rambut anak yg panjang nanti boleh dibuat bermacam gaya...

p/s: suka mata adel yg bulat tu..

Iryani Noor said...

hehe sofia pon baru dibotakkan =p
ha'ahh cpt btul la rambut adel tumbuh.. sok2 mesti lebat tuh.. pasti simpan kasi panjang, leh pakaikan aksesori cam gambar nia tu.. rambut nia ikal ekk.. chomelll

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

memang best kalau anak2 pompuan rambut panjang ni...tapi ibunya kena rajin sikit lah...:) kalau tak sian kat budak2...panas

tak pe nanti cepatlah tu rambut nia panjang balik...

amalina binti anuar said...

keturunan tu rmbut cpt panjang. tgk adel jap je rmbut dh tumbuh.

nome said...

rambut adel lebey kurang cam nia...sama2 lebat...best tol!

LYaFRINA said...

alya..lya pon nk gtau dh sblum ni.. rmbut adel mmg cpt tumbuh n lebat... sama mcm rmbut nia kn..lebat.. makin comel la adel... geram..

**xpe...kali ni simpn pnjgla rmbut nia..pahtu blh gayakan puas2.

lamkasorous said...

ni mesti kau pakai shampoo bawang jackie chan, tu yang rambut adel lebat semacam je.... hahahha

fazdarazat said...

alya,mmg rambut adel cpt tumbuh kan.cukur bantal tu,izt hari tu pun sama.da setahun lebih baru nmpk ok.takpe adel,adel ttp cute.hehe..ha ah kan rindu lak rambut nia ala2 gigirl.hehe..

Elyn said...

cepat naik rambut adel ek... tp cukur bantal tu leh ilang kalau ko trim rambut die nnt...

alyyani said...

bed : tu la pasal bed, tak perasan bila org dah cakap baru perasan ni. ha'ah makan bantal. nia dulu langsung tak tau.

harus la rambut sama mcm nia tu nanti.

gmbr last tu bukan latest. masa bulan 1. nia tak pakai lpstick tp baru lepas minum sirap.

fazilzura : mmg laju, takut tak tekejo mama dia nanti. kaahhhh..

nasz : ye ke? mmg rambut anak2 aku jenis gitu pun. ikut kitorg la ni.

nadja : tq aunty nadja!

saveme_zero : semangat dari nia dulu. lenguh gak dukung ni. huhu..

ezzah : pening la mama nanti nak mentocang kan 2 org. hehehe..

mel : insyaAllah mel. beza ye 2 beradik ni. ramai ckp gitu.

izzah : harap adik akmal tu gigirl la kan zah? bole la melaram nanti :)

alyyani said...

ainey : kalau panjang, curley kot rambut diorg ni nanti.

jue : yp2, mmg betul. nak tunggu panjang, kita tunggu besar nanti ye :)

farah : yuppers, jenis curly rambut nia ni.

aieza : ha'ah ko ada komen aritu kan. mmg cepat panjang lah. ye la, rambut hana jenis halus2. rambut anak2 aku tebalik. huhu..

chik na : harap bole handle la nanti kan kak mas. heheh..

iryani : ye ye sofia botak sgt comel ok! nak tgk rambut sofia lak nanti panjang. ha'ah rambut nia ikal.

ibu damia : mintak2 la alya ni ber tabah hati mcm ayu nak handle rambut budak be2 ni nanti. huhu..

ina : tau takpe..

nome : mmg sama me.

lya : ha'ah, perasan eh. tq2!

tu la, lepas ni kena beli extra la aksesori dah ade 2 org. heheh..

lamka : shampoo ape tu? ko pakai shampoo tu ke?

fazdazarat : yeke, lmbt eh setahun lebih baru tumbuh. aku mcm tak saba nak main ikat2 rambut nia tu tau.

elyn : o yeke. kena trim ke eh? rasa nak bia je kot.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in