cara saya kempiskan tayar

camne cara korang kempiskan lebihan tayar di perut? aku guna kan ini.

sejak bersalin kan adel ni alignment banyak yang lari la. maka spare tyre dah nak menyamai size tayar motosikal. then badan rasa tak fit. dalam pantang mmg pakai ni sebelum bengkung. tapi sampai skang ada lagi sisa- sisa lebihan tayar tu. lepas tu, stok biotrim ni pun dah habis. melilau jugak la carik. last2 jumpa kat pasar malam kat rumah. murah je. rm29. tapi kesannya? serasi dengan aku. tp kena hati- hati la bila pakai. rasanye mcm kena bakar. panas yang amat! setiap kali lepas sapu, aku mesti menggelupur mcm cacing kepanasan. dia nak bakar lemak kot. takpe lah, demi nak kembalikan badan kepada bentuk asal, kena la sapu gak. aku boleh!

note : ni je sempat update. banyak annual review mengejar aku dari bankers.

18 comments:

nome said...

cam best jer cara ko kempiskan tayar tuh? aku lg la beb...pewot bukan rupe cam tayar motosikal dah...dah cam tayar lori pun ada...kahhhhhhhhhhhhhhhh

rege pun murah dan serasi ngan ko...elok ar tu...adakah kesan guna menda ni cam pakai losyen halia tuh? tahap kepanasan yg sama?

LYaFRINA said...

alya.. time lya pantang dulu.. wajib sapukan pati halia sbelum bengkung.. sedap.. hbis kuar angin 1 badan..

**tp body alya skrang maintain lg... cun j.

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

sapu lotion pati halia jer...tu pun on off..kalau rasa makan dinner lewat baru sapu..lagi satu ayu kena sapu waktu malamb4 tido..coz panas kan...so apa lagi buka aircond kuat2 ler...

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

huhu nak cuba jugak la hehehe

Iryani Noor said...

wahh menarik nihh.. patut la alya nampak slim... nak cube la mcm nih.. yani punye spare tyre nih adehh sedihh nooo kalu nengok nye... geleber sana, geleber sini..

AieZa said...

aiyokk.. aku takleh tahan gelakk la mie ko bg perumpamaan tayar lori plakkk... hahahahahahaha..

alya.. ko ade ke tayar basikal?? rasa mcm xde je.. ade rupanya ya.. kecik molek mcm ko pun ade.. aku apatah lg.. dh mie kata umpama tyr lori tu.. aku lg la tayar ape eh.. bulldozer agaknya.. kahhhhhhhhhhhhhh.. aku sapu gak.. tp main2 la.. aku nih sume benda tak serious.. :(

Ibu Mifzal Arsyad said...

hahah..ingat tayar keta td...

biotrim..asben ainey pun guna..pepagi lum gi sekolah..sapu la kat perut tuh..semerbak baunya...tp ainey x pakai...sbb malas nak gosok..hehe...

az rina a.k.a jaijina said...

iyerlah, pas salin ni mmg alignmnet lari..bnyk lari plak tu, takut nyelah..nanti hubby lak lari kan, hehehe..

baru tringat losyen2 yg ade dalam kotak..mase pantang pakai 2-3 kali jah..pasni balik kene selongkar setor..

mamashasha said...

alya, ko pun ade tayar ke wei? aku ingat aku je....tapi aku nye tak layak le kalau aku sebut tayar motor pun kalah, beskal apatah lagi....geng ngan aieza kot buldozer....baru aku paham sekarang!....

aku pakai losyen halia tu pun bila teringat...kalau ingat pulak....pas sapu kat tayar buldozer baru pakai mosturizer tak ke haru biru! sengal kan....

hehe cute la model yg pegang losyen tu nia kan????

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kak mie, kak aieza.. buat jue gelak terguling2 laa.. sabo jerlaaaa hehehehe.. tayar basikal kecik jer kan...

yg nie aromaterphy punya kan?

kak mas said...

akak pun sadis tgk spare tyre yang ntah apa size ni. huhuhu... bilalah nk ramping mcm anak dara dulu.. :(

@lfidah said...

saya pun ada sapu gaks tapi kekadang jea..tengok alya maintain jea..:-)

amalina binti anuar said...

yg pegang tu mcm tangan nia jer. ada gak ek bnde nie jual kat tmpt ko. igt kat bota je ada jual. hehehehe.

fabulous.farah said...

haha..cute model tangan yang pegang botol

Ryn said...

mie, aieza & bed..tergelak aku laa baca korang nyer komen....hahahahaha...pecah perot aku....

aku igtkan bebetol punya tyre, sekali tyre lemak tepu ropernya...aku ada jer...peringkat tyr kete je kot...tkde laa sampai tyr lori & bulldozer lg..hahahaha...

Elyn said...

besar gak botol tuk tyre ko ni!!! aku lps pantang dh tak kuasa nk pakai bau kuat2 camtu.... kang laki aku komplen hahaha. so solution nyer aku kene cr cream yg bau wangiiiii haih!!

nadja said...

samer lah kita.. anak pertama dulu pakai nih jge.. anak kedua pun dah siap sedia beli dah krim nih.. berkesan la juga..heheh tuk kak lyn di atas tuh.. pakai dalam pantang jer la kak.. time tuh jer boleh slim kan diri sebaik mungkin.. hehehe

alyyani said...

nome : tayar lori? ko mmg tau me. suka buat aku gelak2 depan pc. hahahah... ha'ah so far serasi la. sebab lepas deliver nia dulu berkesan. aku tak sure minyak halia tu cmne sebab tak penah pakai. tp kalau fungsi dia sama, sama la tu kot.

lya : ye la, mmg kena sapu so cepat efektif kan. tak la maintain lya, banyak gak yg dah lari2 ni. tu yg kena sapu losyen tuh.

ibu damia : kalau kena angin lagi la menggelupur. huhuu... tu lam dia on off la skang. dulu konsisten gak. skang ni payah sikit. harap dapat konsisten la.

tinie : sila2. biotrim ye 29 hengget je :D

iryani : yani baru je lepas pantang kan, takpe2, awal lagi tu. bole try. mmg sadis tgk part yg gelebeh2 ni. huhu..

aieza : ni lagi sorg, buat lawak antarabangsa. bulldozar pun masuk. hahahaha... sabo je la.

aku ade la. dulu kurus gile, skang dah tak kurus. ramai gak tego aku dah berisi. hmmm.. sama la, aku pun on off gak. dulu masa lepas bersalinkan nia konsisten habis. skang ni payah skit.

ainey : husband pakai wtpe? tapi bau dia best kan? alya pun suka..

rina : alya pun selalu kena bebel gak dgn husband. semua beli tpai pakai nye tak. aiseh, tu yg kena pakai tu. tu nasib la murah. :)

bed : ade bed. tahap parah jugak la pada aku. huhu.. ha ko pun dah paham kan. lawak tul.

aku selalu gak buat gitu, sapu kat badan dah tu sapu kat muka. dalam hati cakap, ok la tu kot bole slim kan muka sekali. kaahhhhh....

nia la tu punye tgn, payah benau nak amik gmbr. banyak kali try tu je yg berjaya,

jue : tu la pasal jue, buat lawak tul diorg ni.

tak pasti la ju aromatherapy punye ke tak.

kak mas : mmg sadis kak. kalau la dpt macam anak dara dulu best nye kan? berangan je la. huhuhu...

fidah : sama la kita, on off gak. tak gak fidah, ade gak lari sana sini..

ina : ade la. ko soh la mak jadi stokis balik. bole dpt murah. hehehe..

farah : nia la tuh. nak enterframe di mana saja :D

ryn : tu la pasal. aku tahan gelak je masa baca kat ofis. aahahahaha... masing2 ada tayar, size je berbeza. kaaahhhh..

elyn : beb, biotrim yg aku pakai ni sgt wangi. sebab bau pandan. serious beb. takde la bau minyak angin mcm org baru habis pantang tuh.

nadja : pakai gak ye? efektif kan? tp kena la konsisten kan? sy skang ni on off je pakai. huhu..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in