update..update..

don't know where to start. so little time, so many things to do.

salam korang. alhamdulillah kami sekeluarga selamat kembali ke rumah kami pada ahad lepas jam 2 petang. keadaan agak kucar kacir kejap sebab nak unloading barang yang melambak. apa- apa pun nia dgn adel kitorg uruskan dulu.

lepas dah setel kemas semua barang dan baju baru la rasa lapang sikit. lepas tu pulak mana bole nak berehat- rehat lagi. kalau tak adel, nia yang nak kan perhatian. begitu la sebaliknya. apa- apa pun sekarang aku dgn wan je yang akan uruskan diorg sekarang.

masa nak tinggalkan rumah haritu, hati ni tersangat lah hiba. ye la, 2 bulan duduk rumah kan. bila nak tinggalkan rumah rasa berat sangat hati ni. mak dgn ayah aku lagi la sedih sebab dah takde lagi bunyi nia kat rumah tu lagi. ish, tak nak drag lagi part sedih ni. kang begenang aku lagi.

apa pun, that's how it goes kan? masa nya akan tiba dan telah tiba jugak. so far, wan is really helping me a lot. cakap apa je keje, semua dia buat. bukan nak upkan laki sendiri. tapi dalam diam- diam dia, bila tiba tanggungjawab dia, he really handling everything in order and very well. kemas rumah, menyapu, basuh kain, sidai kain, siapkan susu adel dgn nia (ni part yg aku kureng sikit. nak kena basuh botol susu, steril kan lagi. huhu... wan je yang bertabah hati buat sejak dulu lagi)

abis ape je yang mama buat ni? hahahah... aku setakat ni 100% focus kat adel. adel sekarang tak leh dibiarkan. kalau dia terjaga or da start rengek rengek, kena la dilayan. kalau tak, dia akan merajuk dan mengamuk sakan. maka, hati nya perlulah sentiasa ditenangkan. lagi pulak tido aku sekarang tak menentu sebab adel berjaga malam so kerja rumah wan yang tolong aku buat.

1st day hantar diorg ke nursery semalam, agak sedih jugak. bila teringat kan diorg, aku amik camera & tengok gambar diorg. but again, itu la realiti nya. lama- lama akan biasala tuh. nia masa hantar semalam, meraung. bila amik semalam tgk dia main kat luar, ajak balik tak mau pulak. tapi bila tgk kat mata dia yang agak bengkak tu, aku tau la dia banyak menangis semalam. tapi pagi ni bila wan hantar dia, dia tak nangis. dan bila aku hantar adel tadi pun, nmpk dia tgh baring- baring.

ok korang, sekian update buat masa ni. aku akan buat proper entry mulai esok sebab esok aku da start keje. kejap lagi nak gi meeting dgn auditor. kalau sempat lepas meeting nak potong rambut then bergegas balik rumah sebab org nak pasang barang. lepas tu kalau dapat nak take a nap kejap sebelum amik nia & adel.

adel yang dah pandai nak main. tangan kakak dia la tuh konon nak agah- agah adel. fyi, lesung pipit adel lagi dalam dari nia tau & ada kat 2 belah pipi. nia ada sebelah je.

nia nia, masa kecik dulu letak kat playgym ni, tak mau main, sekarang bila mama letak adel, time tu la jugak nak duduk situ. huhu..

note : jangan boring singgah blog aku ye! love u all my readers! rindu sangat nak blogwalking ni.

17 comments:

AieZa said...

xboring singgah.. rajin je aku singgah klu di update.. kahhhhhh..

esok dh start kerja??emmm cepatnya 2bln berlalu..

selamat bekerja semula ya..

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

comelnya adel, bam bam pulak tu hehehe

Ryn said...

dah selamat sampai eh...bile start working?

hopefully semuanya ok...

{Firsya} said...

cepat jek ms berlalu kan,dh nak start keje,selamat kembali bertugas ye alya... =)

Nana Aziz said...

sekejap ke kn ms berlalu.ko pun dh nk kje dh. adel pun dh bsr dh.

aku singgah je blog ko aly. cume sjk 2menjak ni aku jd silent reader la plak. ntah xtau nape jd camtu..hee..smlt kembali bekerja la yek..

mamashasha said...

Alya aku sentiasa ternanti2 update blog
ni.hehe esk dh stat keje eh? Slowly la ye b
prepared mental & physically..

Adel so cute and chubby la..geram je dgn 2
Lesung pipit..

Biasele alya, shasha pun masa bb sempat dok dlm
Playgym sekejap je bila dh besar tgk ade bb dok dlm tu
Balik umah sibuk lak nk dok dlm playgym..

fazilzura said...

wahhh cute nye adel.... montel plak tu .. ko kasi skit aura2 gurl tu kat aku yek .. heheh

ko dh start keje ? wahhh cepat nye masa berlalu pergi... rs cm mingu leps je ko banak

LYaFRINA said...

TU AR.. RINDU KAT ALYA.. LAMA XDTG KAT LYA.. HEHEHEHEH.. ITS OK..FAHAM.. LIMITED TIME KAN...

WAA..ADEL DH PANDAI SENYUM.. MAKIN COMELLA.. CUTE..MMMUAHH.. CPT TUMBUH RMBUT...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

owhhh..dah sampai KL yer..tak pe take ur time nak setle kan semua dulu..bukan senang nak jaga 2 2 kan...harap alyya boleh handle kesemuanya....

selamat kembali bertugas...

eiNa said...

semangat sungguh adel yek...gebus!! geram sya tgk..
nia hepi jek..

Chik Na said...

selamat balik kat equine... anak dah bertambah ni alya kena banyak sabar ngan kerenah ddepa.. slowly u will adapt to it :-)

Shida said...

tak per alyya..slow2..nnti ok lah tu..hope alyya n wan banyak sabar yer..
adel dah pandai senyum yer..cute!
nia pun semakin matured jer...
btw,slmt kembali bekerja..

izzahazfar said...

kalau jln2 jgn lupa mai blog na...lama dah akak tak tinggal entry.....

nome said...

aku plak yg sayu tgk ko tinggalkan kg...huhuhu..tp xpe..life must go on...semoga ko ngan wan sentiasa tolong menolong jaga anak2....respek la sama wan..rajin sungguh dia...

adel semakin comel..nia pun camtu jugak..dua2 ada lesung pipit..

fabulous.farah said...

chubby nye pipi aqel..huhuhu..selamat kembali~

mamashasha said...

ehhhh ko edit entry ni ye? pg tadi aku baca pendek jekk...beb aku lak yang leleh kenangkan parents ko yg sedih bila cucu nye balik...huhu part tu mmg takleh tahan beb kekadang aku yang balik semalam dua ni pun blh syahdu tau each time salam nk balik sini...huhu

[I][T][A] said...

Comeynya adel.... geramlah..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in