pakai baju sama :)

kalau adik beradik rapat ni mak bapak kita selalu pakai kan kita 2 beradik dgn baju sama kan? tak pun ala2 sama. macam tu gak la dgn parents aku dulu. aku dgn akak aku ni umpama kembar. sebab mak ayah aku selalu sangat pakaikan baju kitorg sama. ramai la orang cakap aku dgn akak aku ni kembar sebab kitorg beza setahun je. org dok cakap kembar- kembar, last2, mak aku dapat kembar. adik bawah aku kembar. kalau dah kembar lagi la pakai baju sama kan? tapi bila da meningkat usia tak mau la pakai baju sama. bila dah pandai pilih sendiri, masing- masing memilih tak mau pakai baju sama.

panjang pulak mukadimmah. al-kisah, masa pregnant kan adel dulu, aku ber online shopping kat kedai babyandkidscollections. mmg niat nak beli romper baby. then nampak ade few sizes untuk romper yang sama. timbul la idea untuk amik 2 rompers yang sama. satu untuk nia, satu lagi untuk adel. masa tuk mmg la harap dalam perut ni bia la baby girl, da beli banyak baju pink ni. dapat gak.

maka, aku pun pakaikan nia dgn adel baju yang sama. kelakar pulak. tegelak gelak sendiri. jom kita tgk..

2 beradik yang baru lepas mandi. scene nia nak cium adel

ikut instruction mama soh nia kiss baby ye :)

kalau nak cium tu, siap nak peluk2 lagi. mmg tepenyek adik dia. risau tgk nya

ha lepas tu, dilepuk nya adik nya. adoi.. mmg tak leh bagi dekat, kalau nak kiss pun kena pegang.

tu la baju sama yang pertama 2 beradik ni. baju tu tulis 'i luv mummy'. i like! :D

35 comments:

Asya said...

wowww....
gud ideal.. mmg nmpak sweey sgt alya...
Comelnya adel ... tembam erk... mmg sihat nmpak...

**suka tgk pic last tu... aduiii... smpai lg tgn nia tu erk...
biasala tu....

--> LYAfrina

alyyani said...

lya : itu la, suka lak tgk diorg be2 pakai baju sama. bole tabah koleksi lagi lepas ni. ha'ah adel nmpk tembam sikit.

mmg kalau lepas cium je mesti dia nak lepuk. bahaya2..

shah-ila-ain said...

hahaha....dalam sayang2 tuhh ade gam geram n jelous kakak nia tuhh,wahhh aku nengok anak ko dah dua ni mcm best plak ... ade makna gak niee hihi...

alyyani said...

mel : aku tak tau la dia gera ke, jeles ke. tp aku rasa dia mcm nak ajak main. tunggu la adik dia beso sikit.

wah, ape lagi mel, tambah la produksi. :)

nome said...

eekeke....comel la dua badik ni pakai baju sama..kalau aku pun alya, sure pakaikan baju yg sama kalau anak rapat2 nih....ala2 kembar gitew...gud idea! canteklak tu rompers yg ko belikan tuk derang...i loikeeee!!!

Ezzah said...

alolololo...sweeeeeeeeeeeetttt ar bg anak2 pakai baju sama.... :)

ni yg bestnya bila dpat anak sama jantina.. :P

Ryn said...

so cute...baju sama...tingat ms kecik2 dulu sokmo bj sama..ater adik badik aku sumer pompuan...harus sama top to toe...hahahahaha..

p/s : baju sama ni senang, tkyh penat2 nak pikir corak mn yg cantek...satu corak amik 2 terus..hahahaha..

alyyani said...

nome : cam best tgk 2 2 pakai baju sama. heheh.. tu la, tunggu besarsikit nnt nmpk cam kembar kan? tu butik jue yg aku beli tuh :)

ezzah : heheh.. ezah pun bole gak, cari yg same color :)

ryn : mmg la betul tu beb. kallo raya tu senang. beli 1 kain jek. hahahah...

p/s : mmg tak pening, angkat terus. :)

aJA said...

hihihihhi alyya naper ko xpakai kan si nia tu mittens n booties.br la sherashi bershamer.muehehehehehe

LeaKhalid said...

hehehe...i liokeee....

ahad lepas, lea baru je sarungkan abg n adik kipi romper yg same design..abg pakai romper I LOVE DAD, adik pakai romper I LOVE MOM..pastu pale dua2 botak, org ingat kembar coz size badan pun lebih kurang jer...hahahaha..

alyyani said...

aja : kisah mittens ni ada satu hari tu dia mintak aku pakaikan dia mittens. adeh, sabo je la. hahah..

lea : hahah yeke? comel! :)

AieZa said...

touchingnye aku tgk 2 beradik nih.. kalau lah kn.. aku kata kalau.. sbnrnya xbaik la ckp sbb dh xde.. tp nk luahkan gak.. klu lah bb aku umo panjang.. camana hana agaknye eh.. :)

khayriz said...

cute nya adel...cam kakak nya juga...eeei..geram!!!nk cubit2 pipi dia...

alyyani said...

aieza : ish ko jgn gitu weh. ni yg aku tak sedap perut ni. kalau aku kat tmpt ko pun aku akan rasa sedih. takpe za, Allah bagi ko dugaan dulu sebab Dia nak bagi yg manis di masa akan datang. insyaAllah, aku pasti something good will come later. jgn sedih, nanti aku serba salah mau post entry. ish, aku lak sedih..

khayriz : tq dear! ;) kakak dia pun geram tgk adik nya tu yg nak lepuk je kot. :)

Az Rina said...

so sweet lah kakak nia & adel kai baju same ni..sayang kakak kat adik kan, cumeinye..

mamashasha said...

alya sweet sgt tgk action nia & adel....aura kakak itu amat terserlah....haaa mmg kalau gegirl tu sweet je kalau pakai baju sama....nanti wat baju kurung pun sama....dgn maknye sekali pun sama...aku ngan adik2 aku pun mcm tulah
sedondon aje...

Ibu Mifzal Arsyad said...

wah..cute sgt..sedondon gitu..tambah gmbr yg nia kiss pipi adel..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

sudah pakai ini 2 beradik.. so sweet laa.. ini yang rasa nak kembar pulak nie.. hehehe.. sweet dan comel.. kalau2 dua2 dah besar, leh jalan, mesti lagi sweet...

wanie_putra said...

hehehe..kelakr la tgk nia...bila wani tgk nia mesti teringat najla...sebab najla ni besar2 nia je kan...
dok terbayang najla dgn adik dia plak nanti..heheheh...
syok sgt...

AieZa said...

tu la aku pun xsedap nk taip td.. tu la aku kata klu.. aku ok aje sbnrnya.. xde pe ah.. keep on posting.. xde menda pun..

ibu damia said...

pas ni kena banykan stok baju sama yer...macam aleesya + ayunie...pas tu majoriti cakap kembar.....

budak2 memang gitu, kejap jer kiss. tu, pas tu mulalah pukul sana pukul sini...so memang kita kena beri perhatian lebih sikit kat baby kecik ni...

zura@iwan said...

betui2....dulu aku masa kecik2 mmg mak aku suka bg pakai bj sm ngan kak aku..beza aku & kak aku 2thn jer...best plak ingt dulu....hehe

amalina binti anuar said...

oit mmg lawak la ko pakai kan diorg nie baju yg sme. aduhai fisrt2 tgk dh gelak sakan. tpi tetap comey dua2 nyer.

nadja said...

akum kak.. heheeh sayer ske la baca blog akak yang penuh dengan cerita baby ni... cute sangat kalau baby pakai romper kan.. kakak pun chumel adik pun samer chumel..

alyyani said...

rina : baju pertama & more to come. mcm best lak tgk diorg pakai baju sama :)

bed : aku rasa ko mcm slow skit blogging lately kan? ko ok tak? tu la gamaknye. siap dgn mak sekali pakai baju satu kain. senang beli dgn hantar tempah. heheh..

ainey : hehehe.. harap diorg sayang menyayangi la sampai ke besar.. :)

jue : kalau da besar & size lak lebih kurang sama mmg mcm kembar la kan. wah teringin kembar ye, kena cari petua kalau cmtu :)

wanie : tak lama lagi turn wanie lak. nanti tgk la gelagat najla bila dpt adik ek :)

aieza : aku tau ko kuat! :D

ibu damia : betul la ayu, mmg takleh biakan diorg sama2. mmg bahaya sgt kan. skang da makin berani.

tu la, tgk both damia selalu pakai baju sedondon. comel gitu..

zura : sama la kite :)

ina : mmg lawak weh. slua tu mcm clown. yan ckp. hahaha..mesti la comel. anak aku kan. hahah..

nadja : oh yeke, tq2, jgn jemu baca ye. tu la, suka tgk baby pakai rompers. cute je kan :)

amalina binti anuar said...

bengong la yan yu. ada ke plak ckp cm clown. ish2 la.. tpi mmg lawak weyh. beli la lgi baju sama2.

♥♥ ummi rania ♥♥ said...

comelnye dua beradik ni.. baju sama gituuu...

Chik Na said...

Masa chik na tgk gambar tu..tersenyum sendirian..riau pun ade masa tgk Nia cium dan pegang adel.. takut jatuh..

nizza-abira said...

salam alya...
lama sungguh tak ziarah kat umah alya, sempat baca entry kelahiran adel tp tak sempat nak tinggalkan komen

anyway
tahniah atas kelahiran adel yg comel! =)

alyyani said...

ina : tu la pasal. kelako. nanti time raya sah2 la aku anak beranak pakai sedondon kan? hahaha..

ummi rania : :)

chik na : mmg monitor je kak mas. risau sgt. skang da makin berani. kalau dia da dtg dkt dgn adik dia, cepat2 sy bawak lari adel tuh.

nizza : salam nizza, lama nizza tak blogging. sibuk ye. tq nizza! :)

fazilzura said...

wahhh so sweet ler...kalau dua2 jantina samo ok ler.. kalu sorg boy sorg gurl cmner ..

but bagus ler.. kalau org ckp kembor nnt ko ngndung kembo ler yekkk

fabulous.farah said...

comel baju same=)

Elyn said...

teringat aku masa kecik dulu, mak aku slalu belikan baji yg sama tuk adik pompuan aku yg berdua tu. dh macam twin aku tgk!!

wei putih muka ko berbedak ek!! ekeke

elani makrai said...

heheee, nie br 2 orang alya. dl kitaorang 4 bradik pompuan bila raya jer mesti sama. baju kurung sama corak tapi lain kaler. sampai cousin tanyer, korang takot hilang ker...citttt....
pastu kalau pakai t-shirt pon sama, cuma kaler lain2. huhuuhuu tensi gak dulu tapi tue la mak bapak kan...apa nak buat, bila dah pandai bergaya baru la brani nak mintak itu ini. hehee...
tapi comel lak ada 2 size heheee...

p/s : rambut ammar pon dh panjang. mmg ada plan gak nak potong...tapi mesti kes macam nia melalak nanti...sure nyaaaa... :)

alyyani said...

fazilzura : kalau dah lain gender kita pakai yg sama kaler la pulak. kembar? mcm kes mak aku la tuh. org dok cakap kembar, betul ko dpt kembar.

farah : :) tu la, suka lak tgk nye..

elyn : aku berparam! hahaha..

nurin : hahah.. korang lg la, mmg semua perempuan kan. mmg boria la ye.

p/s : mmg menanigs dia bila potong rambut. ammar jgn nangis cam nia dah la ek ;)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in