hari sabtu kami

da lama tak kuakan camera dari bag ni. mood nak bercerita tu ada. tapi mood nak amik gambar tu takde sangat. tapi demi nak mengabadikan cerita yang lebih berkesan, kena la jugak disertakan gambar ye tak?

sabtu lepas kami bersarapan di mamak. wan tak bagi makan heavy sebab dah bape minggu dia dok cakap nak makan chillis. so lunch time kitorg ke midvalley nak makan chillis. tak lunch hour sangat. late lunch. kitorg senang kalau gerak kul 3 ke 4 ke sebab time tu ramai yg nak balik. so tak yah pening cari parking.

sementara menunggu meal, diorg bagi nia utk mewarna supaya tak bosan. menarik gak kan?

takleh tahan dah mama.. lapa sangat dah ni. nia gigit jam mama dulu. ok la, dari gigit crayon tuh

nia nye pasta da sampai. nak makan sendiri tu satu hal, lepas tu bila ita pakai kan bib dia buang nye bib tuh. letak towel kecik tu, tak lama lepas tu baru dia perasan ade towel, ditepisnye. sabajela. kalau makan meal kat sini, dapat kids meal tu free tau.

the starter. tapi makan bila dah abis makan main dish. ni favorite wan ni. jack nachos with beef & chicken

aku nye dish. monterey chicken. ayam disaluti cheese. sedap! broccoli dengan mashed potato tuh, nia yang tolong makan kan..

haa mcm biasa la wan dgn dish kambing dia. tu pasal beria nak makan kat sini. sebab antara kambing yg tersedap penah dia makan katanya.. lagi yang best kat sini air bole refill. untung la bawak aku sebab aku kuat minum air. air buah lak tuh. heaven!

lepas je makan, kitorg beli barang mainan nia jap then dapat call dari cousin aku k.yan yang diorg nak gi tgk member kitorg kak mira yang baru bersalin kat SDMC. kitorg terus ke SDMC. meredah hujan yang lebat. tetiba bila sampai depan sunway piramid tgh kereta berderet, kete depan kitorg mitsubishi eterna (ye lah tu, bukan ye, perdana tapi dia make-up macam eterna) dengan enjin yang meletup letup bunyi nya, telah dengan tak sengaja termati enjin & menyebabkan kereta diorg ke belakang dah mencium kereta kitorg.

tersentak kejap. mmg ada bunyi tapi hentakan tu tak kuat. dalam hujan renyai2 tuh, wan turun & driver perdana tu pun turun bersama awek nya nak tgk ape kerosakan. luckily kereta kitorg tak apa2. tapi lampu kete diorg yg pecah. hahaha... lepas tu soh kitorg pulak bayar. bole?

dia tak sedar kete dia ter-reverse tu yg dia ingat kitorg yg langgar. tah apa- apa je. bila da abis discuss, kitorg terus menuju ke SDMC.

hujan lebat takleh nak amik gambar. then gelap lak tuh. tp tu la kete perdana yang ter-reverse. driver tu lupa nak tarik handbrake kot. tak kisah la, janji kete kitorg tak ape2. kalau tak, jadi 1 keje pulak.

sampai kat SDMC, wan cek lagi kete kalau2 ada kecederaan yang dia tak perasan tadi. syukur takde apa2. terus ke bilik kak mira melawat dia. tak lama sebab dia pun nak rest. baby hamzah pun tak dpt tgk sebab kat dlm incubator.

lepas visit kak mira tuh, kitorg gi makan bihun sup best in subang. kata husband kak yan ni la. ok, sedap sampai tinggal mangkuk je. lepak- lepak kejap since lama tak jumpa then terus kitorg balik. sampai rumah dalam kul 11 malam.

sekian sabtu seronok kami...

note : bed, ko takde rasa tersedak ke masa malam sabtu? aku lepak dengan kak noran aku dia tnaya pasal kita penah jumpa kat bday adam tuh. dia tanya, anak baru sorang je ke? ;)

22 comments:

mamashasha said...

kahhhh ado...patutla korang ngumpat aku ye...hehe aku suke tgk aksi nia mengigit jam kamoo tu so sweet je....korang nye selera mantop2 menjilat jari aku tgk tau....haha

pasal xcident tu pulak mujur lah takde pape kan bukan salah korang....

wahhh alya aku komen in hurry ni nak balik...tuan rumah nk dtg pkul 9...umah aku mcm kapal karam tu....

Ibu Mifzal Arsyad said...

sedap lak nengok dish korang ni..ni yg buat teringin nak makan western food nih..

alyyani said...

bed : dia dok panggil ko kak bed, aku pun terikut nak kak bed gak. tp tak best la pulak. heheh... selera western ye. kemain lg ye. hahah...

tu la, mmg sah2 bukan salah kitorg. aku da cuak apsl perdana ni dok kebelakang pulak. nasib secara perlahan. kalau laju tu, mau cedera gak kete laki aku.

dan lagi tu nak komen. hope owner lembut hati la nak bg korang dok umah tu sampai korang move out

ainey : hehehe... sesekali kena selera western pulak..

eiNa said...

comellaahh nia dengan sepit rambbut tuu.. nmpk big gurl sgt..

ainal said...

pipi nia same naik dgn pipi mama nia la! hahah..

fazilzura said...

mak aii ko ni beb , dh sarat2 ni dok kuor cite & gmbo mknan jek .. harus kembang pipi aku tgk .. wakakakka

ibu damia said...

suka betul alyya n wan makan western yer...asalkan weekend jer, mesti keluar makan2 kan....

Nia pun dah nampak besar dalam gambar ni, siap colour2 lagi...agaknya dah tahu lah tu tak lama lagi nak dapat adik..

p/s: dah beli basikal untuk Nia?

mamashasha said...

haaaa mmg noran & the geng panggil aku kak bed...hehe.....owner tuh???ermmmm

Ryn said...

dish kambing tu also my hubby feveret..ntah ape yg sedap kambing tu aku pn tk tau...aku mkn jugak tp idak laa byk pn...

nia...nia...jam pn jadi laa eh nak gigit2..dr dok gigit crayon lgi haru kan...

shah-ila-ain said...

dah besar dah nia erkkk....wahhh menu kowang tuhh sgt tersentap aku...aku ni jarang mkn westernfood huhu...

bahaya drive dlm hujan2 ni...lagi2 kenderaan tgh banyakkan..nasib cuma kemalangan kecik...takutkan..

AieZa said...

xpenah masuk chillis.. n xkn dpt masuk chillis kut.. huhuhu..

Az Rina said...

dah sarat tapi still lagi jenjalan, hehehhe..takpe, senang nak salin nnti..mase nilah nak makan sakan pon, nnti kene pantang 2 bulan..timenilah nak pulun pon, hehehe..

Asya said...

suka benor wan makan kambing erk..
tp kalu dia jenis darah ok.. xde ape kn..
cam lya kalo mkn jer.. skit kpala.. mcm panas...
tp lya suka mkn lambchop...
kdg2 mkn ok jer.. tp kalo kambing msak lain slain dr lamb chop cnfirm naik darah,,
agknya dh setting dlm kpala kot..

alyyani said...

eina : nmpk dia dah besar kan? yela, perangai pun da macam2.. :)

ainal : nia nye hobi skang ni = makan! selagi celik mata, selagi tuh nak makan.

fazilzura : beb, nanti aku kena pantang 100 hari tau! wajib la aku tayang sekarang. ekeke..

ibu damia : yup, mmg kitorg suka western. masak je tak reti. tu yg makan lua jek. heheh..

p/s : beli dah. tapi kat perak. so nia belum try main lg. harap dia dapat leka lama la dgn basikal dia tuh ;)

bed : kak bed yg glamour masa kat uitm.. owner tuh? aku hmmm gak la. ;)

ryn : yeke? aku makan la segigit rasa mcm da kenyang. kalau sebesar tu, mau kenyang seminggu kot. mmg sedap la tu kot kan?

alyyani said...

mel : ko lg terror mel. bole buat pizza sendiri. aku reti beli jek ;)

tu la, bila kite hati2 pun dah nak terkena, tak bole buat ape kan?

aieza : takpe za, banyak lagi yg similar to chillis nih.

rina : kalau dok umah rasa perut tak sedap je. kalau gi jejalan cergas je rasa. ehehe...

lya : wan tu kena control gak tu. time muda ni la kena jaga makan. esok da tua kalau jd apa2 baru nyesal kan. mcm alya mmg jenis tak makan kambing..

izzahazfar said...

lapar la pulak....huhuhu

[I][T][A] said...

Sdaplah nampak makanan2 tu... wat lapar jer...

alyyani said...

izzah : gi makan :)

ita : heheh.. tu la dia, sendiri tgk pun jd lapar balik ;)

fieza said...

Wah2 best nye mak yung kita dapat makan sedap yer..makan puas2 allya..dah tak lama jer lagi nak kena pantang lak kan..suka betul nia makan..kalu syakil suka makan macam tue kan best..

alyyani said...

fieza : nia ni mmg makan apa saja. tp mesti yg sedap la. kalau kite rasa tak sedap, dia pun tak makan. mmg dia geleng je.

mmg makan ape yg rasa nak makan je skang ni. nanti tgk org makan je. sakit hati. heheh..

amalina binti anuar said...

abeh ko bayar ke lampu dia yg pecah tu?

alyyani said...

ina : tak la weh!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in