solemnization : faiezah & johanif

pulang ke kedah last weekend, aku amik peluang memenuhi undangan pernikahan dan perkahwinan rakan baik semasa di matrikulasi dulu. hari jumaat lepas, selepas asar kawan aku pa'e selamat dinikahkan oleh tok kadi dengan her soulmate, anep.

11 tahun menyulam kasih, akhirnya mereka sah bergelar suami isteri. 11 tahun tuh! lama kan? bercinta sejak dari matriks lagi. apa pun, aku happy sebab dapat hadir untuk menyaksikan majlis pernikahan diorg. let the picture tell the story...

lokasi : masjid parit buntar. time ni lepas solat asar, semua berkumpul untuk memulakan majlis.

tok kadi sedang membaca khutbah. panjang gak khutbah nya. boleh lenguh kaki pengantin la. :)

masa yang dinanti...tok kadi ni tah bape kali suruh anep praktis lafaz akad nye. rasanye lebih 5 kali dia soh praktis kot.

setelah 3 kali lafaz, akhirnya cik pa'e dah tukar status! :D

lega anep...

mendoakan pasangan pengantin baru & selesai majlis akad nikah

kami pun doakan jugak...nia sehari sebelum kejadian tergigit lidah itu

bacaan taklik oleh suami kepada isteri

upacara membatal air semayang. si anep ni photographer astro, selalu gak amik gmbr utk wedding jugak. tp bila time soh posing buat2 tak reti lak. ceh!

yang ni tak yah disuruh, laju jek! jangan marah pa'e.. :)

sweet gambar ni. suka aku tgk. anep menyarungkan rantai kat pa'e sampai tejatuh sebelah anting- anting pa'e. heheh..

gambar dengan pengantin adalah wajib! berseri seri pa'e

catching up.. nak tunjuk baju nikah yang ditempah sendiri oleh pengantin. mmg cantik!

ni je gambar terbaik kitorg ber-5. yg lain semua blur. ni pun, tak cantik. ape pun, pengantin tetap cantik.

note : next entry, diorg punye reception pulak. sangat cantik! nantikan ye, might give some ideas to others who plan to tie the knot.

note 2 : banyak nye gambar! kisahnye, nak tunjuk kat gang matrix aku yang lain yang nak tgk gmbr nikah pa'e.

14 comments:

mamashasha said...

nia....sampai ke parit buntar kamoo ye...dah dekat ngan umah aku tuh....parit buntar kat mana umah kwn ko ni alya?

alyyani said...

taman ape ye. lupe dah aku. kena tgk kad balik. tp betul2 belakang longwan. opposite old white coffe yg baru bukak. ko tau? ko balik ke last weekend?

ibu damia said...

SO SWEET PENGANTIN SERBA PUTIH...

dah sarat2 pun travel jauh2 ke? harap2 semuanya selamat terutama adik Nia yg dalam perut tu....

Jiey^Mien said...

waaaaaa...
entri yang ditunggu2!!
pae looks so gorjes..
cantik2.. aku soka!!!
=)

P/s - first time aku tgk pengantin laki n pompuan dok sebelah2 dlm masjid.. biasa yang pompuan dok belakang..
gile rock parit buntaq!!
wa caya sama lu pa'e...

Faiezahhh.. *sebut nama pae gaya ustazah sebut dolu2*

ada. said...

ehh pengantin perempuan dok sebelah pengantin lelaki time akad?

waahh unik unik.

alyyani said...

ayu : theme diorg hitam putih. reception pun. aaa tu la dia. kalo ayu nak tau dulu time pregnant kan nia dulu, sehari sebelum bersalin kat kedah lagi. then turun perak. tak sempat nak balik kl, da besalin :)

jiey : cantik2 beb. nanti tunggu la gmbr dr photoG. sure lg mantap! aku tgk lense photoG pun da sama berat dgn nia gak nye. hahah..

p/s : yeke weh? lupe lak aku. tak terfikir lak time tuh. tp tu la tok kadi yg soh kedepan. hahah.. senang dgr khutbah sekali kot.

ada : kat masjid lak tu ye? hahah..

amalfc1303 said...

la pa'e ke yg kawen nie. jmpk lain je wyeh muka dia. erm kawen ngan org mne nie? dh la lama giler diorg tu berkwn 11tahun tu. tahniah la yer.

Gieyana said...

selamat pengantin baru utk kawan ko yer..

LYaFRINA said...

alya..cpt2 publish kwn alya punye reception plaaa.. suka tgk pic kawin... kot ada gubahan hataran.. publish la skli ye.. blh celup2 idea utk lya buat tempahan gubahan nanti.. K.. slamat pgantin bru utk geng alya..

mamashasha said...

aku tau kot...long wan tu betul2 tepi jln kan? opposite dia ade petronas rase aku...belum sampai pusat bandar lagikan..aku balik jugak...

Nana Aziz said...

mak aih..lame dorang bercinta..11 thn. akhirnye smpi gak jodoh dorang. x saba nk tgk dorang punye reception plak..

alyyani said...

ina : k.pa'e ko la yg kawen weh. mmg la lain dah nama pun pengantin. muka berseri- seri lah. anep org seremban. weekend ni ke seremban lak. hehe..

gie : tq gie!

lya : ok, lya. alya pun suka tgk pic kawen. involve dalam wedding pun suka. heheh.. tgh cari idea tuk buat hantaran ke? hantaran sape?

bed : aaa betul la tuh bed. belum sampai bandar lagi. aku 1st time sampai parit buntar tuh.

nana : mmg diorg dah dijodohkan cuma seru nak kawen tu baru sampai. hehehe..

nome said...

sweet both panten tuh....rajin ko redah ke sana ek alya...bagus tol kawan cam ko nih...

alyyani said...

nome : aku dulu, diorg pun sanggup redah. tu yg sanggup ku redah jugak. :) tgk majlis sanding lagi sweet nome..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in