reception : faiezah & johanif

1/1/2010 pa'e & anep selamat dinikahkan. 2/1/2010 majlis resepsi di rumah pengantin perempuan pula. pada tarikh ini lah kejadian berdarah itu berlaku. mood nak pegi wedding terus tertutup sebenarnya. tapi memandangkan nak sangat pergi & member kitorg, along dari kl pun turun dan keadaan nia yang stabil, kitorg pergi gak ke majlis pa'e ni.

sampai pun dekat kul 2, memandangkan kena bawak nia ke klinik dulu, jalam jem nak exit jawi & kua pun da lambat. pa'e & anep da bersanding pun. adeke si along ajak merenjis. tak penah dibuat member2 merenjis pengantin. sabajela aku.

entrance rumah pengantin. aku sangat suka ini. kreatif. tapi pa'e, kurang lagi 3 frame. korang kan 11 tahun bercinta. tu baru ada 8 frame. ada senget2 tuh, seni namanya :)

pelamin yang sangat sangat sangat cantik.

bilik pengantin.

sampai- sampai je, terus amik gambar dgn pengantin. wan makan dulu. nia kena dibelai- belai sebab tgh sakit kan. bagi je apa dia nak. oh, tu kawan aku along. da lama tak jumpa. aritu dia kawen tak dpt datang.

kitorg yang tak mau turun pelamin sebab nak tunggu pengantin lelaki. missing in action. bole sakit perut pulak time besanding. hahaha.. lawak tul. mmg slumber je diorg ni.

baru lengkap gambar ini dengan pasangan pengantin

anep, pa'e & mak pa'e

turn aku lak makan. pasangan pengantin baru gak ni. baru kawen raya haji aritu. inai pun tak ilang lagi. duduk pun bekepit je. along & suami, ahmad darul naim (bukan dari kelantan ;))

settle makan, masuk rumah pulak amik gambar kat bilik pengantin.

sebahagian dari hantaran.

tgh sembang pasal hantaran. nak tau tak ape yang kitorg sembangkan?

haaaaa korang tgk muka aku yang terkesima dgn kasut hantaran yang pa'e dapat. kasut jenama GUESS setinggi 5 inci kot. akan dipakai kat resepsi lelaki kat seremban nanti. rasa nak try tapi kang patah pulak dah aku berat kan. pandai lak wan amik gambar dgn muka aku yang tgh hodoh itu. heheh..

TO PA'E & ANEP :
SELAMAT PENGANTIN BARU UNTUK KORANG!


"tq atas jemputan, layanan, makanan yang sedap, extra door gift. pa'e, aku sayang ko!"

note : kepada suhida, mintak maaf sebab tak dapat attend wedding abang ko ye. ade rezeki, kita jumpa lagi.. :)

25 comments:

LYaFRINA said...

wowww..mmg dabommmb la pelamin dia org tu... very2 simple.. n sgt unik.. kalu alya sampai awl,, blh nia jd pengapit... Tema hitam putih tu... sesuai la dgn bju y nia pkai.. cam dh plan jer????
suratan @ kebetulan??? hahhahha...

**muka alya bkn tkejut tgk brand kasut tu, tp tgk design kasut tu.. makkk oiii.. blh k pakai kasut tu????

ibu damia said...

memang cun cun cun gilerr lah pelamin dia tu....modern concept..simple but very nice...

masyaallah.....biar betul kasut tu...tinggi tul tu....yg tak pregnant cam ayu ni pun belum tentu lepas kalau pakai kasut tu...lagi satu mesti tinggi cam tiang kalau ayu pakai kasut tu...hehehe

nome said...

cantek tol pelamin dia..ada idea yg bagus ni tuk aku guna masa adik aku kawen sok...aku soker la tema itam putih..nampak klasik...

Nana Aziz said...

pelamin mmg cantik. xpenah tgk lg design camtu..

muke tekejut ko sgt cute. ahaks..aku pun terkejut tgk ke kst 2..hee...

zura@iwan said...

cantik gilerr pelamin dier.....wahh bcinta 11 thn ek...lama la tuh..

ada. said...

serius first time ada rase wedding nih meletup. pelamin dia grand habis.pastu bilik pengantin dia macam sempoi habis. selalu kalau pergi wedding orang, cadar pengantin mesti kilat-kilat.tak style langsung. hihi.

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

lawak la tgk muka ko terkesima dgn kasut guess itu hahahahaha

Chik Na said...

selamat pengantin baru tuk pae & anep

Cantik pelamin tu..lain dari yang lain

AieZa said...

cantiknyaaaaaaaaaa pelamin tu..
skang nih makin lama makin lawa pelamin.. mcm2 design.. baju pun cantik2 belaka..

amalina binti anuar said...

cntik la weyh dia nye wedding nie. nmpk moden sikit. kreatif btui la spe yg wat hiasan nie sume. cntik2. teruja plak tgk. kawan ina tgk pon dia ckp cntik.

alyyani said...

lya : baju nia tuh penah pakai kat wedding cousin alya sebelum ni. theme hitsm putih gak. tu la dia, kalau nia ok, soh jd flower girl pun bole. heheh..

mmg tekejut tgk kasut itu.

ibu damia : mmg cantik kan? modern concept. lain dr yg lain.

hahaha.. kalau ayu pakai, mmg mcm tiang kot. sebab pa'e pakai kasut tinggi tuh husband dia tinggi.

nome : haa bole la beb, nak amik konsep itam putih tuh. dgn pelamin yg cantik tu kan.

nana : aku tekejut tgk ketinggian kasut itu weh. heheh

alyyani said...

ada : ada, ko ckp pasal cadar kilat2 tuh, refer kat wedding akak tuh. rasa malu tgk gmbr kawen sendiri tgk wedding skang cm gini style nye. huhu..

zura : ha'ah. mmg da jodoh diorg jumpa awal :)

tinie : hhaha.. tu la, wan lak tngkap gmbr aku time tuh.

chik na : bole amik idea utk wedding family kite nanti kan?

aieza : itu la dia. zaman berubah. semua berubah. baju tu pun, tempah & desgin sendiri.

ina : cantik kan? bole guna time klong kawen nanti. heheh..

Jiey^Mien said...

wahhhh.. tak saba nak tgk pae pki kasut tu..
gerak sama2 weiii nnt..

miemiey said...

wow..11 taun bercinta..akhirnya sampai gak jodoh diorang yee..selamt pengantin baru...

alyyani said...

jiey : jumpa kat sana kul 1 ye? kali ni tak lmbt sebab driver dah tak keje ari sabtu :D

mimiey : ha'ah. lama kan?

Ryn said...

deco pelamin simple but nice giler di mataku...

thumbs up!!

alyyani said...

BETUL BEB, BEKENAN SGT AKU KAT DECOR PELAMIN TUH. SAMPAI TAK MO TURUN PELAMIN LA. :D

amalina binti anuar said...

ha tau xper. t k.long kawen wat cmnie la. simple, smart n cntik.

alyyani said...

ina : tu la, bagi je date, kite terus siap kan sume. hahaha..

Elyn said...

cantik tema die!!! aku nk buat gini dulu tp mak den jerit kan kekekekek

alyyani said...

elyn : nape mak jerit? ish!

amalina binti anuar said...

erm tu la pasal kan. kne la tnye klong ko ble mau kawen nyer.

alyyani said...

ina : kalau tanya ko paham la jawapan standard dia. belum tau lagi. tapi nak settle down this yr. ceh!

mamashasha said...

alya...kah terlambat aku komen...cantik sangat pelamin tuh..aku rasa belah2 umah aku tu design pelamin mmg advance la...kawan ko ambik kat romzi butik ke?the most famous weeding planner kat parit buntar...wei muka ko pegang kasut tu...tak buleh blahla....mmg terkesima...

alyyani said...

bed : lmbt cmne pun, tetap aku reply komenmu bed. aa tunggu member aku tu balik keje, nanti dia tgk la entry ni. maybe dia bole jawab. mmg dasat la decor dia. advance bak kata ko. hahaha.. itu la pasal. kebetulan lak wan tangkap.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in