port baru..

kesinambungan dari aksi nia berjaya memanjat rak tv haritu, sekarang rak tv tu la jadi port baru nia. bila bosan je, dia akan panjat. mmg tak de rasa takut- takut dah. dengan penuh yakin dia akan berdiri, bergoyang, duduk, merangkak dan juga minum susu! sambil menonton tv.

naik letih bawak nia turun setiap kali dia da panjat. sudahnya kitorg macam biakan je. tapi bila depan mata la kan. so far belum ada rekod jatuh lagi. pasal nianye lidah yang terkoyak aritu, skang da mula bercantum. tak terangkat- angkat dah.

alhamdulillah sebab doktor cakap kalau within 1 month tak heal jugak, doktor kena jahit. huhu.. wan da ajak nak pegi jahit je last weekend. aku cakap takpe, tunggu dulu. mesti elok sendiri. dan dah bercantum pun bila aku tgk semalam. harap sangat takde lg insiden2 yang mengejutkan dalam masa terdekat ni. amin..

dah nama pun port baru kan, kena la selesa. pandai dia bawak 2 bantal kesayangan dia kat atas tuh. kalau jatuh, gigih dia turun dan kutip balik, panjat balik. sanggup tu..

tengah nak attract kite la tu. sebab kitorg puas suruh dia turun, dia tak mau turun..

haa, ni reaction bila papa da meninggikan suara. dia akan buat- buat pandang atas as if nothing happen. or dalam hati mesti dia cakap "are u talking to me?" muka tak bersalah.. hahaha..

nak menarik perhatian papa nye pulak. buat muncung mahal dia tuh..

25 comments:

zue said...

jgn dibiarkan sgt tuh...gerun dengo berita hari budak 3 tahun mati kena hempap televisyen...nauzubillah

alyyani said...

zue : hah yeke? itu la, mmg bahaya. ape saja dia nak panjat. kite ni tak larat dah nak mengangkat dia. ni kalau depan mata je zue.

Az Rina said...

nia dah semaikn membesar..mesti ade je bende baru yg die nak explore..bantal bsyuk tatap ado, hehehe..

~Firsya~ said...

kamoo sgt cute nia...rindu sama kamooo...mmuaaahhhh

izzahazfar said...

kiut tul budak tecik nama nia ni...

haah la kak..ngeri dengar anak kena hempak tv..hati2 ya..

ibu damia said...

lucu pun ader kisah Nia ni.....siap buat port lagi...dalam keadaan Allya cam ni...memang tak terlarat dah asyik nak angkat Nia kan...tu yg dibiarkan jer...

p/s: psssstttt...nampak banyak sgt bekas cap jari tgn kat LCD tu....ekekek..concern betul ayu ni...

Ryn said...

jgn nia tido kat situ udah ler...port baekkk punyaa...cute nia gambo last tuh....

rambut dah makin kembang...pjg...

alyyani said...

rina : bantal busuk yg org lain takleh pegang. papa dia tumpang letak kepala pun takleh. padahal mama dia punye tuh. heheh..

firsya : kiela, where have u been? lama tak nmpk kat sini ;)

izzah : tu la zah, baru tau ni. ape pun nia dok atas tu dibawah pengawasan kami..

ibu damia : alamak, ayu nampak ke? hahahah.. kes ape tu? kes tak larat kemas umah la tu. takat buang habuk je. huhu.. mmg tak larat nak angkat dia dah ayu..

ryn : rambut makin kembang itu benar sekali beb! aaa yela, jgn dia buat port tido dah. sebab dia kalau tido pusing 360 darjah..

Ezzah said...

pandai nia cari port! ahahahhaa...

p/s : comeynya nia buat muncung!! :D

shah-ila-ain said...

mcm2 kan dgn perangai dorang nie kadang nak gelak pun ade..kadang nek darah pun ade....

fazilzura said...

YA ALLAH ..

ko bior betui .. dak nia ni awat le situ plak port nye...

nome said...

nia yg sgt kiut miut...rambut lak tebal jer...geram aku nengok...

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

ish ish
lcd tv ko ok tak??? hahaha

alyyani said...

EZZAH : BAIK PUNYE PORT TUH! FRONT SEAT. EHEHE..

MEL : NASIB LA BANYAK BUAT KITE GELAK DARI NAIK DARAH KAN? DAH NAMA PUN ANAK.. :)

FAZILZURA : ITU LA BEB, TEMPAT LAIN TAK BEKENAN DAH, NAK MAIN PUN ATAS TU GAK. ISH2.. BAHAYA..

NOME : AKU LAGI GERAM ME. GERAM BILA TIME DIA TAK MAU IKAT RAMBUT. HUHU..

TINIE : KALAU TAK OK, AKU RASA NIA DA KENE ROTAN DGN PAPA DIA. HAHAHA...

ada. said...

ehh tuh bukan bantal busuk akak ke?
wah dah menurun harta pusaka. hihi.

mamashasha said...

aduhhhhh baeeekkk punya port......nia sayang jgn ler dok atas tu....bahaya ler.....cute je niia dgn muka tak bersalah tu alya...geram je aku tgk dia muncung tu....hehe mmg lidah terkoyak leh cantum....mujurla kalau tak kene jahit.....

aku kagum sgt nia yg tak kisah rambutnye di tocang itew....

haru said...

kl xde org nk tlg tgk meh sy tlg tgkkan nia kak..hehe

alyyani said...

ada : tu la weh, skang ni kemana2 asik nak usung bantal akak tu je. huhu

bed : tp tu la, td cikgu dia ckp yg jd lmbt becantum tu dia suka main2 lidah dia tu dengan gigit. sabajela..

kisah gak, tp dari tutup rambut, better gitu kan?

haru : tgk je sume bole tgk cdiq, jaga kan bole?

NurShahFamily said...

waduh waduh waduh ... ank dara nie mmg aktifkan ... tak pe la.. ank aktif selalunya bijak ... nia ade bantal bucuk ye hehehe ..kalu irfan nak tido mesti nak pegang tuala dia... ade2 je kan?

amalina binti anuar said...

ko nie suka biar kn nia memanjat2. jdi mcm aritu baru kau tau. kena ada tilam la kat depan tv tu. kalo jatuh xda la bahaya sgt nnt. buas jugak nia nie. cmne la ble nia dpt adik nnt.

Shida said...

wah..nia dh dpt port baek punyaaa..hehe..mmg betul lah alyya,anak shida yg sebaya nia pun sama,ada jer kerenahnyer..skrg ni dh bny mulut..

lagi2 nia yg nk dpt adik..mesti dia nk perhatian lebih kan..sabo jer lah..

haru said...

jga pn blh..suh dodoikan tdo pn blh kak..sy wat FOC

alyyani said...

nur : harap2 gitu la kan? :) tu sebenarnya bantal bucuk mama dia. skang da jadi bantal busuk dia. hai, kena berebut la. heehe..

ina : weh, kan depan tu letak comforter. lg pun kitorg ade time tu. tu yg tak kisah dia dok atas tu. tau takpe, mmg lasak nia ni.

shida : yeke? mesti cepat ckapa anak shida tu. nia lak tak paham ape yg dia cakap. bahasa dia kan. ha nak perhatian tu ye gak. tu yg ade je akal dia..

haru : cdiq, nia tidop tak yah bedodoi, dia ngantuk. pandai dia letak kepala kat bantal, lena terus. nak jaga dia time bejaga tu yg paling penting. ada berani?

fieza said...

Comelnye nia..cute jer buat muka tak bersalah yer..ingat boy jer suka panjat memanjat ni..perempuan pun leh tahan gak yer..syakil pun sama cam nia allya..dia suka panjat kerusi..kat umah tue semua kerusi meja makan kena terbalikkan kalu dia ade..budak nak membesar ni macam2 dia nak explore..kita yang risau kalu jatuh bahaya..

alyyani said...

fieza : rasa nye tak kira girl ke boy ke kalau budak baya anak kita mmg macam2 dia nak panjat. syakil pun gitu gak ek? syakil lagi hero kot dah lelaki kan? mmg risau kalau tgk dia atas tuh..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in