sedang saya terlelap

sedang aku terlelap dalam menjaga nia disuatu petang. bila aku dikejutkan oleh wan, aku dapati nia sedang...

bederau jantung aku bila nampak nia da kat atas rak tv itu. selama ni cubaan nak panjat tu mmg selalu ada. tp tak sangka dia berjaya sampai 'ke puncak'

memang menjadi impian dia nak naik atas ni. sebab kalau tgk cite yg dia suka, kalau bole nak masuk sekali dalam tv tu.

nia nampak mama dia da duduk, terus dia nak turun. nanti dia telepas pulak bila mama dia gi mana- mana. sedia maklum la nia ni kalau aku angkat bontot je, dia dah merengek.

bila da dapat naik, dah tak reti nak turun. maka, mama la kena tolong turun kan. sekali da dapat panjat, nak panjat lagi kan? setiap kali sebelah kaki nia da naik cepat2 kitorg turun kan. sampai dia penat, tak jadi nak naik.

tapi ni mengingatkan kitorg supaya tak tinggalkan nia sorang2. sebab dia da suka main panjat- panjat. macam mana la lidah tu tak terkoyak. latest, nia suka henjut- henjut kan diri kat sofa. mmg bahaya.

note : nia tak pakai baju, sebab da nak pegi swimming, tapi aku bole telena kejap. hehehe..

26 comments:

amalina binti anuar said...

ish ko nie biar kn nia memanjat2 plak. kang jdi accident ke dua plak. tu nia dh okey ke dia nye luka tu? jgn jatuh sdah la nia.

ada. said...

wow nia seksi.

hati-hati nia, nanti ramai yang edit gambar awak seksi.
hahahaha.

mamashasha said...

ya allah alya..kalau aku pun berderau darah..mujur wan nampak...anything can happen kan...shasha skrg ni pulak suka melompat atas katil...risau je aku dia jatuh time melompat tu...bukan ape takut terlelap mcm ko la.....

suhida said...

mm..izt pun sama,dah pandai panjat sofa.pastu astro player aku pun dah rosak, sebab izt gi sumbat duit syiling 20 sen dlam tu. bila masa ntah dia buat.haiii...cane na wat.

Jiey^Mien said...

peewitttt..
minah sexy lagi lasak ittewwww..
=)

LYaFRINA said...

hehehhehe.. berjaya....
menuju puncak...
impian dihati...
bersama cita...
azam sejati...
pasti berjaya......
di ats rak tv...

Ryn said...

amboi gitu skali dia nak tgk chugginton tu haa...adam pn suka chugginton tu...woo hoo!

Ibu Mifzal Arsyad said...

huhu..bahaya tu nia...biasa la budak2 alya..mifzal pun cam tuh..tp sbb tv cabinet kami tinggi x berjaya la dia memanjatnya..nak tekan button tv pun x sampai sgt..hehe..

ps: wah..nia yg cekci...kalau mifzal pakai diaper jer..hehe..

alyyani said...

ina : ish, mane ade biarkan. tu aku telelap. sedar2 da dok atas tuh. tekejut weh. lidah dia ok dah. tp yg koyak tu tak becantum lg.

ada : tu refer pada kawan amalina la yg suka rembat gmbr ni. haru, jgn ko rembat ye!

bed : masa tu wan kat bilik tgh surfing. tetibe dgr senyap sunyi je. ingat kan aku dgn nia da lena. sekali aku yg lena, dia elok je dpk atas tuh. sabajela aku. haa lompat2 atas katil tu lg satu pe'el. nia tak pandai nak melompat lg. tp mcm lari2 atas katil tu. seriau aku tgk

suhida : yela, diorg ni suka sgt memanjat. si nia tu, tupperware pun dia nak diri atas tuh. tudung saji la. waa.. siap rosak astro decoder ko ye. sabajela..

jiey : sexy nye tak jiey, lasak nye lebih!

lya : hahahahh.. best2!

ryn : itu la. dulu kan thomas & friends. nia suka gak tp kartun nye bisu. ini ceria sikit & ade dialog. syok la dia.

ainey : kitorg tak beli rak tv tinggi sebab mmg nak yg simple mcm tu. tp tu la, ade keburukan gak kan.

ps : cuaca panas dipetang hari :)

fazilzura said...

FULAWEIIIIIIII..


anak dara ko ni biaq betui ... siap panjat atas rak TV .. kalau akil sah2 dh kene cubit dgn aku..

bior aku cubit awal2, dari dia jatuh .. kang lg aku susah , aku jgk yg nangis kang ...

mmg budk2 baya nia x leh dh di bior sorg2.. bilik air pun harus di tutup .. diorg now sgt2 le kreatif

izzahazfar said...

zah penah terlelap..pastu bila jaga..tengok akmal pegang botol susu sendiri..huhuhu...sedih lak masa tu...cian akmal...agaknyer terjaga nak susu...mak lak tido mati amik susu sendiri...

BTW..nia comel la...gigih jugak dia panjat memanjat ni...

alyyani said...

fazilzura : bab cubit2, baba2 ni aku serah kat papa dia. tp kalau aku sorg mmg aku tangan kan gak. mmg makin bahaya kalau dibiakan sorang2. bukan makin senang. huhu..

bilik air tu mmg la sentiasa tutp wei. kadang tu sedar2 dah nak bukak pili air. sabajela aku.

izzah : mmg gigih. da bape bulan dia try tu. tak sangka da bole panjat. part amik botol susu sendiri tu biasa jadi kat nia gak tu zah. kadang bangun pagi, dia bangun dulu, dia pegi amik botol susu malam tadi punye. huhu..

amalina binti anuar said...

boleh plak terlelap yer. erm penat sgt la tu yer. mklum la nk kne tinggal kan ofis 2bln kan. so byk sgt la keje kena wat.

haru said...

argh..seksinyer nia..im melting with my heart..arhh *cair menjadi air*

ibu damia said...

akhirnya berjaya juga Nia memanjat yer...kadang2 bagus biar budak2 explore dunia dia sendiri...baru banyak benda yg dia boleh survive....tapi whatever pun still under pengawasan yer...jgn biarkan sorang2...

p/s: ayyunie pun dah start nak panjat2 tangga...dengar sekali jer ayah dia sound...terus tak jadi panjat...ekekekek...

alyyani said...

HARU : UDAH LA TU CDIQ OIT. LETIH AKU...

IBU DAMIA : YUP, MMG SENTIASA KNE ADE SEPAN MATA APE JE DIA NAK BUAT. SEMUA NAK TRY KAN.

NIA KALAU NAMPAK TANGGA CAM TU GAK LA TURUN NAIK. NASIB LA KAT UMAH OPAH DIA TANGGA 2 3 ANAK TANGGA JE. PAPA NIA BAB2 SOUND NI MMG BAGI KAT DIA. SEKALI PANDANG JE NIA DA TAKUT. HUHU.

Az Rina said...

brani sungguh nia panjat dah ek..tulah, mama dia dah takmo layan mainlah die sorang2 kan..

nnti jgn nia ajak adik dia udah, heheheh..

zura@iwan said...

wahhh..bjaya dia panjat ek...terrer tul...hikss

Nana Aziz said...

opps!! nia dh mule menunjukkan skill nye yg byk kje itu..hee..

haru said...

hahaha..rilek ar kak..nk bermanje2 cekt ngan nia

hidayah said...

oo nia...prangai mu exactly mcm si rayyan..mane taknye,beza seari jea lahir,yea x...adei...nia nk jd superwoman ek?...neway alya,kt dh bg measurement utk size mini pool kat fb...nnt cek la ek

nome said...

wahhh..terer tol nia..panjat meja xpe lagi, jgn sampai panjat bangunan cam spiderman, haru mama nak turunkan nnt..ekeke... comel lak tu x pakai baju...

alyyani said...

RINA : MAMA DIA TAK TELAYAN DIA DAH. SEBAB TELEBIH LAYAN SAMPAI TELENA. HEHHE..

ZURA : MMG MUKA BANGGA BILA DPT PANJAT TUH.

NANA : MMG MAKIN BESAR, MAKIN KENA MONITOR LA KAN?

HARU : BERMANJA? TANG MANA TUH?

HIDAYAH : HAHAH YEKE RAYYAN GITU GAK? YE LA, DA SE ZODIAC KAN. HEHEH,, DA BAGI EH. OK2, NANTI KITE CEK. TQ!

NOME : HAHAHAH... KALAU GITU, AKU BABAB TERUS.

Elyn said...

caya la nia!!! panjat selagi buleh ... abih la mama nia ekekeke

hidayah said...

yea sebijik prangai...ehhe...tu mama dia keremping...mmg kene monitor slalu...sbb budak2 ni dh mkin akal diorg...hehe

麻辣鴨血Maggie said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in