nia nangis, ade contest tak?

macam- macam contest ada kat blog ni. kebanyakan nya pasal aksi ceria si comel. senyum, serious, baby in pink, baby in blue, baby in rompers, si comel main air, si comel pakai spek, si comel dengan stereng, sicomel kena buli. fuh, kalau aku listkan, tak terlist kot. selalu tengok je, tapi liat sangat nak buat entry. niat hati nak join, tapi takat pasang niat je. buat nye tak.

nia nak masuk 1 lagi contest. tapi aku belum jumpa lagi gmbr yang best utk dipertandingkan. dateline nak dekat. jangan tak sempat dah.

ade tak contest aksi ceria sicomel menangis? ceria sicomel? tak sesuai tuh...aksi anak menangis? tak kena gak. tu yg takde org buat kot eh? ke dah lama ade contest tuh? sebab kalau dah ada, melepas la nia nak join. sebab, aku tgh consider nak letak salah satu dari gambar ni....

muka simpati supaya mama dukung dia. tapi mama buat dek je, mama gi amik camera pulak..

ape lagi, lagi mengamuk la nia. hehehe...

cuba lagi pegi kat mama..

insiden : mama tak nak dukung nia. ni bukan nangis, tapi mengamuk kot. perut da makin besar ni, nak dukung pun tak larat sangat.

my modus operandi : biakan je tapi tak la bia sampai muka dia naik biru. nyanyi2 skit, peluk- peluk skit. kalau tak jalan jugak, sumbat botol susu. senyap terus... lapar? tak mungkin sebab nia baru je lepas makan. saja nak attract attention.

cikgu nia cakap nia ni pandai berlakon, kejap dia bole meraung, kejap je dia bole gelak- gelak balik. mmg pun. aku panggil nia drama queen!

note : aku ke yang kena anjurkan contest? belum layak lagi kot nak anjurkan contest.. :D

15 comments:

ibu damia said...

serus ckp...walaupun nia tgh menangis, tapi sweet dia tu tetap ader...tu yg agaknya rama parents tak sampai hati tgk anak2 nangis walaupun kita tahu budak2 ni kadang2 buat2 nangis jer...

oooo...drama queen yer Nia ni....

p/s: ayu sokong je kalau alyya anjurkan contest....ok what tajuk yg allya nak buat ni....lain drp yg lain....

amalfc1303 said...

jahat la ko nie kngah ada ke biar kan nia nangis. bengong btui la. kesian nia bila tgk dia nangis. marah org bg dia nangis. nie ko wta dia nangis lak.

alyyani said...

ibu damia : hehehe..sebad gaknya tu bukan dia nangis sebab dia tak selesa or sakit tu yg nmpk sweet lg tuh. & tu pasala alya berani biakan. sebab tu nangis nak tarik perhatian or senang cakap ngada. heheh..

mmg drama queen cik rania ni. :D

p/s : eh takde lg ek contest ni. menarik2, bole dipertimbangkan..

ina : aku bagi dia nangis takpe, aku tau nak handle, kalau korang tu, tak tau nak handle tu yg aku marah kalau korg buat dia nangis..

~chekuna~ said...

kalau nia drama queen..luqman drama king...he he..luqman leh tahan gak berlakon..kalau mama & abah buat derk je kat dia..adalah tu aksi..lakonan hebat dia..utk attract mama dia..he he...

nia kena lah berdikari sket nanti..kan dah nak jadi kakak..nia..

Fendy&Fidah said...

siannya nia nangis...fyda setuju alya wat contest..hehehe

Precious said...

Alaaahhhh ... cian dia!
Errr ... berkait ngan kontes, apa kata join kontes Berani Hidup Untuk Gagal. RM5 sudah pasti. Mungkin banyak $$$$ lagi menanti ... Jom!

alyyani said...

chekuna : hehehe.. yeke kak na? da besar2 ni pun ke? itu la dia, pandai tul diorg nak tarik perhatian kita kan? macam2 cara...

itu la dia, camne la nia jadi kakak nanti. :)

fidah : nangis gini tak bape kesian. sebab buakan nangis, air mata pun takde. contest? insyaAllah.. :)

precious : wah, contest ape tuh? nanti saya terjah...

Jiey^Mien said...

organize ly..
takde hal punya..
aku surely join..
support member beb..
:P

alyyani said...

jiey : hehehe.. aku organize wajib masuk tau. tak masuk, aku cari ko..;P

Nana Aziz said...

aly..aku igtkn ank aku je ala2 pelakon terbaik. rp2nya nia pun sama ek.ke mmg bdk2 gtu?

ko le organize kuiz 2. aku leh msk..hehe..

alyyani said...

nana : tah la weh. mmg perangai budak gitu kot eh.saja nak tarik perhatian kita.

heheh.. belum sempat lagi nak organize la weh.

nome said...

ala ciannyer dia nenes...mesti bergema2 sore nia kat umah kan? sabar ye syg...mama nia x larat nak dukung tuh...sbb ada adik nia dlm pewot...sok2 kalau mama nia dah banak...dera suh dukung nia sekali ngan adik yer...ekeke....

to mama nia: jgn mare ek!

alyyani said...

nome : amboi, ayat memula kemain sejuk ati pujuk nia. da ujung2 tu nak kenakan aku gak. hehehe... yg lg best, nia siap bagi aku link contest baby nangis lg. hahaha.. bukan begema2 1 umah, siap sampai ke rumah jiran pun dengar gak beb!

Elyn said...

haha wei nnt aku buat contest ni ko masuk ek!!! ekekeeke

ke ko nak aku buat contest ibu-ibu menangis hahaha

alyyani said...

elyn : buat jgn tak buat beb! hahaha.. ibu2 nangis? aku tau nanti banyak letak gmbr masa tgh nikah. hahah..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in