syoknye Deepavali

ape yg syoknye bila tiba hari deepavali? pada kita mmg takde ape yg special. it's just another year, enpther public holiday. tapi tahun ni tak syok sikit sebab cuti jatuh hari sabtu. so nak balik kampung pun tak leh.

tapi yang syok nye bila radio pasang lagu hindustan. heheheh..pasang hotfm, dgr lagu kaho na pyar hai. pasang hitz tadi, lagu kal ho naho, tuka lak flyfm lagu kuch kuch hota hai. korang tau tak lagu2 ni? kalau peminat hindustan tau kot. tapi kalau mmg tak layan hindustan sure cepat2 tukar channel.

da lama tak dgr lagu hindustan, bila dpt dengar, layan betul. rasa tak mau turun kete. hahaha...yup, aku peminat hindustan, to be specific peminat shah rukh khan. cakap ape saja cite dia, konsert dia, sume aku tgk. pegi tgk wayang lagi. kat rumah penuh collection cd cite hindustan. zaman sekolah dulu beli kaset sebab nak dgr lagu.

dan aku merasakan agak annoying bila org akan cakap "ei, ko minat lagu ni?" "ko layan hindustan?" salahke? nasib la bila kenal dgn wan dulu, dia tak kua kan statement2 gitu. dia faham & ok je dengan ape yg aku minat. sebab ramai org akan pandang slack la kalau kite ni minat hindustan. tak salah kan? 1 malaysia ok bak kata PM kita.

ape2 pun, aku tak kenal blogger indian yang lain except for reena. to reena, happy diwali, hope you enjoy this year celebration to the max. jangan risau, kitorg takkan jem kan hiway kalau reena nak balik kampung pun :) and to others, happy diwali too.. i used to have many indian friends especially during school time. bila dapat raya rumah diorg mmg best. makanan semua sedap2 belaka. yela, lain dari yang lain kan :)

antara movie hindustan yang aku suka tgk. tgk berulang ulang kali pun takpe. :) tapi sekarang, hindustan macam da tak sebest dulu la. sebab pelakon baru ramai sgt. sampai takleh nak ikut.

15 comments:

fazilzura said...

eh syok oooo layan cite2 or lagu2 hindustan..dulu sabtu sure melepak kat umh cz tungu cite kul 2ptg.. beshhh sgt..

kalau lagu2 dia besh, sure cite besh.. kalau lagu2 dia ampeh .. sure compm cite x besh..

Nana Aziz said...

oh..aku minat hindustan ms zmn shah rukh khan, kajol dsb sj. zmn skg ni aku kureng skit ngn hindustan. xtau la kot perubahan umr ni jd xminat lsg hindustan skg ni. lgpn lg2 hindustan dulu2 bes x mcm skg..

Bed said...

aku pun layan gak alyaa...sumer movie nye tangkap leleh beb...tambah lak citer man...auduhhhh tgk 5 minit pun aku blh nangis...uwaaa...kuch2 hota hey lagi laaa buleh perah towel dibuatnye....sentimental betui aku ni....aku pun dulu ramai kawan yg celebrate diwali ni...sedap je mkn masa open house diorang...ade x opismate aku siap buat special lg tuk muslim...sodap.....

[I][T][A] said...

Ita pun peminat citer hindustan ni... dari zaman kanak sampailah skrang... hari sabtu kalau tak kemana-mana pasti akan mengikuti citer hindustan kat TV2 @ TV3 tengok yang mana bestlah...

Pernah gak tgk wayang citer hidustan dgn papa raisha masa tu tgh bercinta.. dia okey jer... tambah lagi kalau citer hindustan yang ada preity zinta..peminat preity zintalah katakan.. Dan kami semua jenis movie layan janji best.

ainal said...

br smlm ainal lyn lg2 hindustan kat l.top, deepavali nk dekat rupenye, pttla pn tetibe je rase nk denga, syahdu gler, mmg lyn abis r! heheh..

ade lg sa2 statement dr org yg x minat hindustan ni, klau kite denga lg hindustan, msti dorg ckp kite tgh lyn lg keling! siot je..

alyyani said...

fazilzura : haa dulu kan time panggung sabtu je mesti tunggu nak tgk cite ape kan? heehhe..betul la, teringat time tu. skang ni takde masa nak tgk pun. lepas tu, kalau lagu best, mmg cite best, gitu la sebaliknya. aku mmg kalau tgk industan mmg tunggu lagu jek. heheh.. laki aku lak time lagu dia lari. tgk cite je..

nana : tu la, perubahan umur kan. dulu masa kecik minat kartun, skang langsung tak tgk pun. tp tu la, cite skang ni cam da kureng. tp kalo tayang cite2 lama mmg melekat gak dpn tv..

bed : hahaha..sama la bed, kalau dpt nangis tu, jgn la diganggu aku ni. bia la aku menangis puas2. sedih sgt cite mann dgn kuch2 tuh. aku kalo tgk industan mesti nak nangis punye. sebab kalau tak nangis tu cam rugi 3 jam aku, bole? hahaha...

yela, skang da kureng kawan india. kalau officemate ramai india best gak nak gi beraya kan? mmg diorg hidang kite habis2an la. puas hati betul.

ita : ita pun ke? sama la dgn alya. dr zaman kaset dgn tape, sampai ke dvd, masih minat lg. mmg masa becinta pun tgk wayang cite industan. nasib husband kite ok kan? smpi skang ingat lg kul 12.30 kat tv2, kul 2 kat tv3 ari sabtu. then setiap malam kul 9 kat channel 108. hheheh.. minat preity zinta ye? mmg best dia kan?

ainal : kite 1 family kan mmg hantu industan. mmg kalau ade cite kt tv tuh mesti sms2 masing ye tak? mmg layan gile la nak2 bile cite tu lama sgt tak tgk.

yg suka ckp statement mcm tu mmg tak sekolah punye org. macam siorg tu bagus sgt. nyampah aku...

Chik Na said...

yea laa..citer hindustan now ni dah tak berapa bestn .. dulu K.Mas rajin gak layan citer hindustan setiap sabtu... sekarang ni dah tak berapa layan .. kurang menarik

KasiH said...

tu diaa..peminat shah rukh khan sejati nih...hehehehe...aku leh je layan hindustan ni kalo cite dia best..tp kebanyakan cite2 derang ni sure bab cinta terhalang...tp happy ending...heehehehe..

to reena, happy diwali...

zura@iwan said...

dulo2 la lyn gk la citer hindustan tp skrg x penah lyn lagikkk...hikss..sbb skrg x de citer best kut...

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

hepi deepavali!!

hehe aku bukan peminat hindustan tap seisi rumahku fanatik hindustan, camno tu?

Jiey^Mien said...

aku ni nk kata minat hindustan tu takde la..
tp lagu2 diorg mmg aku hafal even tho tak tgk citernya..
mak suko dangdut dek non oiii...
:P

LYaFRINA said...

Saya sgt2 xsyok n...x besttttt... cz bkerja di hari PUBLIC DAY NI.... N lg la sgt2 x aci FAIN CUTI ARINI (yelahhh...bos dia keling(india)...cnfirm cutinya).... Nak ambik MC,,, tp x reti plok nk buat2 skit.. waaa...saborr j la...... X pe tgu citer tamil mlm ni di TV 2 -SAROJA..... hihihi...sy n fain pminat filem tamil....

LYaFRINA said...

Pasal citer hindustan plok.. yg zaman dulu2 jer best... zaman kuch2 hota hai... n zaman skarang dh x tgk.. mybe jln citernya x sebest dulu.... Tp mgkin still ade y best tp x tau pkembangannya.. ape2 pun sgt2 rindu zaman Kuch Kuch Hota hai.... (banjir Rmah)... Yang pasti citer tamil sgt2 best,, just time lagu jer,,kurengggg..

amalina binti anuar said...

ha semlm ina bru je tgk kal ho na ho..

hindustan nie best weyh.

tpi xda la minat sgt pon.

cite best layan kan je la.

xbest tgk mula pon dh ngantuk..

buhsan.

alyyani said...

chik na : betul la, lagi pun makin membesar ni, makin banyak hal nak buat. kalau dulu time sekolah bole la dok ngadap tv je kan. :)

ryn : ok la tu. ko flexible, tak minat sgt, tak anti sgt. bole layan la kan? heheh.. tp skang banyak cite industan klimaks dia dasyat buat nak tunggu apa ending dia..

zura : tu la, layan bila ada cite2 lama tayang, tu yg bole tgk kan?

tinie : ko mcm adik aku. kitrog sume layan, tp dia sorg je tak layan. hehhe..

jiey : sabajela. apekah aku pun minat dangdut? oh tidakkk..hahaha...

lya : waaa lya lagi best, layan cite tamil. alya bila org rekemen je baru tgk. kebanyakan nye cite rajnikath tuh. hehehe...

ina : ko tu mmg. bosan ye sebab lama sgt nak abis. siap bole tido, bangun balik...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in