pre-birthday celebration...

sebelum tu, maaf kat semua sebab tak dpt nak reply komen kat previous entry sebelum ni. aku nye alahan kembali. dari pagi sampai ke malam. malam tadi sebelum pegi klinik nak bawak nia injection 1 tahun pun, bole muntah abis kua isi perut ni. sampai takut dah nak makan ape. ingatkan da masuk 2nd trimester ok dah, rupenye tak. dugaan ye, sabajela.... aku reply skit2 ek..

btw, nak share cite pasal sambutan hari lahir nia dgn the freaksters. mmg tak cukup korum sebab hari tu gak (4/10/2009) kak anim da fly ke oz to pursue her phD. takpela, sape yg ade je la. yang penting nak meraikan nia.

kitorg jumpa kat pizza hut balakong. sebelum tu beli kek kat kedai kek dlm tu. nia? mood dia ok je. biasala, kalau da jumpe ramai2 mesti layan borak kemain lama kan? sampai nia da protes la. ape2 pun, sangat best hari tu. thanks kat korang sebab sudi datang walau masing2 nye schedule pack gile. and thanks for the presents too. nia likes it!

nia dengan papa....

sambutan kecil- kecilan saja. kalau be-2 je dgn wan, kat umah pun selalu gak gitu kan? nak memeriahkan majlis la. kyan, her hubby hozair, kak zura & kak mira w/o her hubby sebab kusa gi training paintball...

masa tuk tiup lilin & potong kek. nia terkesima dgn suara lunak kitorg menyanyikan lagu happy birthday...heheheh...

papa dia lagi excited nak tiup lilin nmpknye. hehehe..nia masih terkedu lg...

nia da protes sebab kena kepung. potong kek lak...

yeay, it's my birthday...

sebelum balik, amik gambar dgn the birthday girl.. nia & cikya..

nia with aunty mia...dalam perut tu mesti baby boy la aunty mia sebab nia suka sgt kt aunty mia ;)

nia with aunty noran..

the girls....

27 comments:

KasiH said...

pink of the day...

comel+kalerful kek nia.

Nana Aziz said...

aku rs cam 1st time je tgk nia pakai pink..ke slh? hehe..

Norry said...

Hepi Birthday Ayesha

~Firsya~ said...

alolololo,tomeinye nia,hepy birthday nia syg

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

ahaks..!!
simple tapi meriah laa..
hepi besday Nia..

fazilzura said...

wah besh nyeeeee..

** dh dekat benor dgn umh ku tu .. bile nk jmp kamoo yani

shah-ila-ain said...

bestnyerr ramai kawan2 ade erkkk...
mel pun nak tepek gmbr bestday ain mase raya hari tuhh...tak smpt lagikk..adeihhh,,,

nia yg comelll gerammmm...

Elyn said...

ahaks siap pegang tangan nia tu takut die lepuk cake heheheh

Reena said...

so cute cake nia....look so tasty...

LYaFRINA said...

LIKE A PRINCESS..NIA...
DGN GOWN PINK NYER... NI PINKY DAY K ALYA???? OK, TAKE CARE U SELF... PASAL ALAHAN TU.... XRETI NK GTAU.. TP MKN LA UBT ALAHAN TU.. XSILAP ADE JUAL KT FARMASI UTK IBU NGANDUNG..

noreen-bulan said...

happy besday ye rania.....
jd anak soleha...

elani makrai said...

hehee wlupon small clebration tapi meriah gak. okay la tue, nnti dh besar sket bole wat celebration yg gah sket...ok tak mama alya? hehee

p/s: cantik lak nurin tgk baju alya...mana g beli baju sume? ishhh, geram ar sbb tak slalu g shopping. smpi tak tau nak g beli baju kat ne...

ibu damia said...

budak 1 years memang tak tahu lagi cam mana nak tiup lilin...tu yg si papa nia bersungguh2 tolong tiupkan untuk nia tu....

zura@iwan said...

tomeinya kek tu ...hehehe..

sbr la yer dugaan tuh....take care ok..

alyyani said...

ryn : kebetulan yg lain pun pakai kaler pink. heheh...

nana : skang da besar ni banyak la baju warna warni. once upon a time banyak sgt la koleksi baju kaler pink dia smpi laki aku ckp takde kaler lain ke baju nia ni. asyik pink je. hehehe...

norry : tq aunty - from nia

firsya : tq so much aunty kiela!

jue : ade rezeki nak buat grand mcm majlis iman tu gak. :D

zura : macam akan jumpe ko je weekend ni. harap sgt la kali ni dpt jumpe. nk sgt jumpe ko weh...

mel : haa.. bila la nak tgk gmbr ain the latest ni. takpe, kot dpt tgk live plak ke kan? insyaAllah...

alyyani said...

elyn : dia dok marah sebab aku tak bg pegang kek. dia teruja nak pegang kek itu... harus la aku pegang kan. hehe..

reena : the cake was very small and yet very tasty tau. not so sweet. :)

lya : kebetulan je lya. kebetulan diorg pun pakai pink. alya mmg plan nak pakai sama kaler dgn nia. heheh...wan je la tak sanguup pakai pink kot :)

pasal alahan tu la, nanti alya carila kot ade ubat ke kan. tq lya..

noreen : tq aunty - from nia..

nurin : baja dlm mag pa&ma, kanak2 hanya akak mengingati & enjoy bday diusia 3 tahun. heheh.. nak tunggu smpi 3 tahun ke? kita tgk dulu. ape2 pun kena dpt approval dr big boss kan. hehe..

p/s : baju ni beli ktne ek? kat sogo kot. yg penting, beli time sale! :D

ibu damia : ingat mama dia nak tolong tiup kan, sekali, da padam apinya, tak dan mama dia nak tiup. heheh...

zura : mmg comel, size nye pun comel saja :)

strawberi @ mamadira said...

ala teciknye kek nia tuh comel lak..
hehehe..yg dtg tu semua member opis ko ke ?

fiza said...

ala nia tak lama lagi banyak la gg tue..syakil ni mmg suka senyum yani.. saper2 yg dia jumpa pun dia senyum.. bila nampak camera dia akan ready sebab tue semua gambar dia tersengeh jer

alyyani said...

strawberi : kecik je kek nye. 15hengget jek. heheh.. bukan nak makan sgt pun kek tu. buat cukup syarat je dah nama pun bday ye tak ;)

tu sume member sekolah aku dulu. officemate aku mostly lelaki..

fiza : itu la, jenuh tunggu gigi nia tumbuh. limited nak bg dia makan ape pun. best la syakil fotogenik :)

ArissaPutri... Moment in My Life said...

Comelnya Nia pakai gaun pink .. Hepi Besday Nia

Alya lak take care .. biasa la alahan tu... Masa pregnant kat Faiz dulu, K.Mas alahan dr mula sampai la Faiz lahir, asyik kuar masuk hospital sbb dehydrated .. hanya boleh makan nasi lemak telur rebus je..

Fendy&Fidah said...

wah..happy besday to nia..da besar da..tak lama lg nak dpt adik pulak..cantik kek nia...tgk sedap jea..:-)

alyyani said...

k.mas : iyeke? kalau saya kena gitu, mau menangis kot. kira saya tu tak teruk lg la kan. sebab mmg biasa gak dengar org smpi masuk hospital sebab alahan. kena banyak sabar ye kak.

fidah : tq aunty fidah - from nia. nia pilih sendiri tuh. hehehe... ok la kek nye, tak manis sgt. bole nak makan banyak skit. :)

azyyati anuar said...

alangkah bagusnyer kalau aku ade sekali...

rindu aaa kat korang....

alyyani said...

along : poyo la ko!

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

comelnya birthday girl..
happy birthday sayang

amalina binti anuar said...

weyh kngah letih la nia cmnie.
bru la umo setahun dh bpe kali smbut besday nyr.

2x smbut besday 2x ada kek.
best la nia cmnie.
mkn kek je la minggu nie.

alyyani said...

tinie : sorry lambat reply. tq so much aunty tinie - luv from nia..

ina : ala, nia bukan makan kek tu pun. aku yg beli kek tu pun, tak makan langsung kek tu. sebenarnya 3 kali. kali ke-3 ni sabtu ni. heheh...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in