lepas lebih sebulan...

orang cakap, kalau da terasa nakkan something ni, mengidam la namanya ye. sebenarnya sejak bulan puasa nak makan seafood. nak pilih2 sendiri seafood yg nak dimakan. tapi takde masa nak menunaikan hasrat ni.

tp lepas beberapa lama ditangguh, akhirnya tercapai gak hasrat aku nak makan seafood. lepas beraya kat umah makcik kitorg kat bandar tun razak, kitorg ke klang nak makan seafood. tapi kitorg tak ke tanjung harapan tempat biasa makan seafood. kitorg ke depan skit kat bagan seafood restaurant. kat situ ade pusat memancing sekali.


masa kat umah makcik aku kat bandar tun razak. nia menarik perhatian sume org. kenapa? sebab menangis tak mau kt org. da la sume org cap nia cengeng macam mama dia masa kecik2. huhu.. tapi nak tunjuk macam2 skill lagi tuh. nak tunjuk lampu la, gigi la, fish la, nak bejalan la..

moyang nak dukung pun tak mau...

dengang moyang lagi sorg pun tak mau..

da la tu nia, jom la kita balik gi makan seafood..

tgh tgk menu yang banyak..kat sini tak leh pilih ikan lak. ish.. tak feel laa...

walaupun takleh pilih seafood, tapi makanan dia tak mengecewakan. semua sedap & ada rasa...

tegoda tak tgk abc aku? heheh.. siap dgn aiskrim rainbow lagi..

patut la rasa mcm tak complete. lupa order udang. nasib baik order sampai cepat. papa nia yg mengidam lebih, dia yang makan banyak dari mama nye. hehehe..

nia wtpe? nia buat la hal sendiri sebab nia takleh makan ape pun. heheh...

tgk laut kat tepi tuh. dengar bunyi ombak. best dan tenang je rasa...

sampai rumah pun almost 12. tp tu la, setiap kali nak makan seafood mesti ke klang, pada sapa2 yg tau ktne seafood yg dekat dgn area umah aku (seri kembangan) or tak sejauh klang bgtau la ek. seafood yg bole pilih sendiri ek. :)

29 comments:

KasiH said...

fuyoooooo...sedap tol itu seafood...
feveret ku jua tuh..

alyyani said...

RYN : ITU LA, TAPI JAUH BENAR, SETIAP KALI NAK MAKAN SEAFOOD KENA PK 2 3 KALI. SEBAB PERJALANAN KE SITU JE DA MAKAN SEJAM LEBIH. TU KALAU ADE TMPT DEKAT2 BOLE LA REKEMEN KT AKU...

Nana Aziz said...

mak aih..byk tul lauk..2 nk mkn brp org 2? hehe..lauk pun nmpk sedap kn..
aku pun addicted ngn seafood nih..

ari 2 aku penah mkn kat restoran soho bangi.konon nk mkn seafood yg blh pilih2 la. tp kat ctu xde pilih2..frust la skit tp seb baik mknn ctu sedap..cam ssh je nk cari restoran seafood yg blh pilih2 kat area serdang ni kn. xtau la kot xjumpe coz aku pun br kat cni..

alyyani said...

nana : 2 org makan tu. ehehhe.. kitorg mmg kuat makan seafood ni.

nana, kalo kat area bangi, sederet tu sume aku dah try. tu bukan nye mcm seafood yg bole pilih sendiri. tu kedai makan biasa je kan. soho sedap ke? aku rasa better village view dgn ape lg satu yg masuk kedalam gak tu. lupe dah aku namanya.

Bed said...

alyya...perangai yg xmo ngan org tu sebijik mcm shasha....mcm tu la kalau pegi umah org yg tak pernah or jrg bertemu muka...bikin panas je...asyik nak dokong or org ambik nangis.....seafood kat bagan ok jugak...aku dgr kat bagan lalang pun ok and murah....selain dr yg kat klang or bagan lalang aku tak tau...tapi yg paling best kat umbai, melaka....maveles wei...murah lak tu....

alyyani said...

bed : shasha sampai skang tak mau kat org gak ke? adeh, nia gitu la weh. tp kalau jumpe gang sebaya dia, ok la dia tak buat perangai sangat. sebab aritu, dia je yg paling kecik, yg lain seme besar2, jd nye, buatla perangai tuh.

aku biasa dgr kat bagan lalang tu mcm dekat skit dr klang kalu dari umah aku. tp nye, tak la kat mana lokasi nye tuh. weh, umbai mmg la murah & maveles. tp lg jauh dr klang weh. huhu..

nana : aku ingat dah, yankies hut lagi best dr kat soho.. :)

Nana Aziz said...

oo..village view & yankies hut eh..ni kat area soho gak ke?nnt aku survey ngn en hubby ku itu

fazilzura said...

WAAAAAAAAAAAAAAAAA<, kurus pose aku .. dok tgk mknan yg sedap bangat gitu ..

emmm area situ kene pandai carik... ado le kut. try g rest cerana cheras .. situ pun rs nye leh pilih sdiri

alyyani said...

nana : area situ gak. cuma ke dalam sikit. ko try la

zura : wei, ko puasa ke? jgn tgk weh. nanti jd mcm boss aku, kul 2.30 udah buka. hehehe...

cerana bole pilih ek? aku biasa pegi setahun sekali time bebuka jek. tak penah try dinner situ. bole la try. tq2..

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

banyaknya makanan untuk 2 orang ker?? ish ish
aku rasa selain drpd Klang, mgkin ko boleh pegi pantai jeram untuk makan seafood yang fresh2..

Bed said...

alyya...mcm nia ko hantar nursery sepatutnye takle takut ngan org...shasha ni mmg tak de kawan...kat umah bb sitter ada 2 org je kawannye....dia mcm takut pun ade....sampai skrg...kalau mcm saper first time jumpa takpayah nk terjah2 dia jgn harap dia nk ikut ko kene biar je dia buat hal dia dulu...pastu dia sendiri akan pegi dkt ko...itulah cara sedara mara aku approached dia....

ibu damia said...

akhirnya dapat juga makan makanan yg mengidam yerk....kalau makan seafood haruslah order macam2 kan..kadang2 sampai tak makan nasi pun tak pe, yg penting ratah lauk jer...

nome said...

dasat arrr ko..sanggup terjah klang memalam buta semata2 nak isi tekak yg mengidam siput...eh..eh..silap...seafoodddd...tp kalau aku pun, mmg sanggup terjah even dingin hari...harus ku isi tembusu ku kalau dah mengidam tahap maximum...lauk2 yg ko orda very mengancam dan terancam...aku pun dok seri kembangan gak...tp sampai skrg x tau kat ne nak rembat seafood yg marveles...kalau ko dah tau tmpt, sila la roger aku ek...kahhhhhhhhh...

alyyani said...

TINIE : PANTAI JERAM TU KTNE EH? NEGERI SELANGOR GAK KAN? MAAF LE, AKU GEOGRAFI TAK PASS SKIT. HEEHEH.. TP MENARIK CADANGAN KO TU. BOLE LA AKU TRY..

BED : NIA NYE GAYA APPROACH PUN GITU GAK. AKU MMG TAK BAGI ORG AGAH DIA, BIA DIA BAWAK DIRI SENDIRI. KANG KALO DA START NANGIS, HARU BIRU HIDUP AKU. OK LA, SHASHA BUKAN KAT NURSERY, INI ORG CKP MCM SIMPAN ANAK DLM LEMARI PADAHAL DOK NURSERY BESUKA RIA JE AKU TGK. MMG HERAN SUNGGUH AKU..

IBU DAMIA : HAA..TGK KAT BLOG AWAK TU TERINGAT KETAM SAMPAI SKANG. HEHEH.. TAPI TU LA, SKANG BARU DPT PEGI. RESTAURANT TU PUN TAU KITA TAK MAKAN NASI SGT, NASI SEMANGKUK KECIK JEK. HEHEHE...

NOME : BEBELAH BAGI GAK MEMULA TU, NAK KE TAK. YE LA, TIME NAK DEKAT KUL 8. TP NAK PUNYE PASAL, REDAH GAK. MMG TAHAN PERUT LA. ABIS, KALO KO NAK MAKAN SEAFOOD KO MAKAN KTNE ME?

Leen Die said...

wei tadik kan kekawan aku kata perut ko tak nmpk wei...memang keciklah ko..berseri2 tgk muka ko preggy..

alyyani said...

leen : tadi pulak kawan aku ckp ko tinggi benar. hahah.. aku ckp la dia tu anak bongsu tuh. diorg ckp kalau sulung tinggi mana gak nye ek. hehehe...

mmg tesedak aku nmpk ko td weh. kalo gitu. juumaat bole la kite lepak kt mines ke kan.

Leen Die said...

tuelah pasalnya..lagilah aku nmpk tggi sebabnya ko do bawah sikit aku duk atas sikit tadikan..huhh..tuelah terkejut aku yg ko tersedak tue...huhh..yg sulung pun sm je ngan aku tue psl bj kitaorg adik beradik leh pakai..heheheh..lagilah bj kak long aku yg dia tak nak dia bg aku jer..heheheheh..pastu klu balik kmpng tak yah bawak bj banyak2..hehehehhe..boleh2 no hal leh lepak2 ek...nanti aku roger2 ko

Elyn said...

beb aku kalo nk mkn seafood fresh pi bagan lalang je.... ko cr restoran tepi padang.

Leen Die said...

tuelah pasalnya..lagilah aku nmpk tggi sebabnya ko do bawah sikit aku duk atas sikit tadikan..huhh..tuelah terkejut aku yg ko tersedak tue...huhh..yg sulung pun sm je ngan aku tue psl bj kitaorg adik beradik leh pakai..heheheh..lagilah bj kak long aku yg dia tak nak dia bg aku jer..heheheheh..pastu klu balik kmpng tak yah bawak bj banyak2..hehehehhe..boleh2 no hal leh lepak2 ek...nanti aku roger2 ko

Bed said...

ko kira ok le diorng kate simpan anak dlm lemari...aku ade yg kata dok kat hutan ceruk mana ntah,,...sabo jelah..aku pun gitew kalau shasha buat peel bukan aku je haru biru hilang mood terus...laki aku lagila....

ArissaPutri... Moment in My Life said...

bestnya....makan seafood yg pilih pilih macam Alya pergi. Hmmm.. dah lama tak pergi Tanjong Harapan, jauh la dari sini ...

Jiey^Mien said...

sedapnya la hai abc tuh..
siap ada eskrem rainbow..
tingat plak kat pedel pop..
huhuhu

ainal said...

asal umah m.nyah nmpk cam luas gler je!

alyyani said...

leen : korang kalau jalan adik beradik mesti sume nganga je tgk. kalo buat team netball mesti menang. heheh.. ok, nanti roger2 aku..

elyn : itu la, dgr gak kat bagan ade fresh seafood mcm kat tanjung harapan tu. mmg kena mintak map ni. heheh...

bed : nak wat cmne bed, dah pe'el anak kita gitu. cmne la pulak bila nia jumpe shasha nanti ek? hehehe...

arissaputri : itu la, mmg jauh kan, tu yg pegi pun sekali sekala. tp sekali pegi tu, order apa saja...

jiey : haa aku pun mmg ingat aiskrim pedel pop tuh. hahah...

ainal : umah mnyah da extend la. kawasan depan tu dia panajng kan. mmg luas la..

azyyati anuar said...

wei..ni bile masa pulak mak ayah g umah m.nyah ni? pastu g makan sedap lak tu...jeles tul aku...

alyyani said...

ALONG : BILA MASA EK, WEEKEND BILA TAH. TAK INGAT AKU. TIME MAK AYAH TURUN KL BAWAK OPAH DGN ATUK JALAN2 TUH. MAKAN TU MMG NGIDAM WEH. DEKAT KUL 10 KOT SMPI BAGAN SEAFOOD TUH. TU LA, PATUT RAYA TU NAK BAWAK KORG MAKAN SINI, TP MASING2 DA LEMAU TAK LARAT..

ainal said...

xpe2.. next raye kita plan elok2, kita stay 3 ari kat umah ko, leh gi mkn seafood! huhu.. tngok nia bepeluh dh mcm org br lps belari 10 round padang!

alyyani said...

ainal : ntah nya. aku dari dulu lg nak bawak korg gi makan seafood kat klang tuh tapi asyik penuh je jadual nye. next yr wajib la pegi. gaya nia mcm dia yg bepeluh makan. padahal telompat dlm kusi tu je..

elya said...

salam....tumpang lalu...jes nak share info...wanita2 lepas bersalin jum cuber pakai korset premium beatiful..elok untuk breastfeed,'kemaskan' balik rahim kiter,ilangkan stretch mark..dan juge buah dada dn punggung pun tak jatuh..bleh detect breast cancer..jum laaa singgah blog sy and contact sy tuk tau dgn lebeh jelasss:)


regards
-yg ingin menolong-

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in