Jamuan DeepaRaya...

malam tadi, berkesempatan ke jamuan raya ofis wan kat gombak. sebab wan pun staff baru, so tak ramai la yang kenal. tambah pulak dia selalu ke site. aku lagi la kan, tapi kena la buat muka confident bertegur sapa. hehehe...

mmg happening dgn persembahan, makanan yang dihidangkan, lepas tu ada cabutan bertuah lagi. semua sporting2 belaka. makanan pun sedap2, ade 2 section, makanan melayu dgn makanan india. dapat la makan capati yang da lama tak makan.

antara aktiviti yang ada, pakaian beragam kanak2. ini mcm acara wajib setiap tahun. kalau aku tau, aku kasik make-up nia lebih skit. mana tau ade rezeki. hehehe... tetiba sampai je diorg soh nia pakai tag no. tapi takde la nia menang kan sebab ramai lagi budak2 yang vogue2. ape2 pun, enjoy...

nia peserta termuda yang pakai baju kurung. yang lain sume budak besar2...dia tak tau ape yg berlaku, senyum je la nia. heheh..

belakang tu ramai lagi budak2 yang cantik2 baju nye...

takpe la nia, next year kita pakai baju yang mama beli kat ibu damia tuh. ade chance kot. hehehe...

antara persembahan yang dipersembahkan oleh staff iwk sendiri. dikir deepa raya kot ni. bercampur2. hehehe...semua sporting2 belaka..

meja makan kami. nia buat perangai pulak asyik nak terkam meja makan je. nasibla nia batuk, aku layan kan je la kerenah nya...

lucky draw? dari 43 hadiah, no id staff wan naik. wan dapat no 14. ok la kan..heheh...ape didalam?

ELBA toaster. function dia lebih dari toaster yg ade kat umah kami...

sampai rumah dekat kul 12. sebelum tu kelam kabut cari susu nia sebab stok da abis. nia da beralih dari enfapro A+ ke enfagrow A+. mlm td beli perisa vanilla. kalau dia suka bole teruskan. kalau tak, bole try honey or plain jek...

21 comments:

Leen Die said...

wahh..p open house ko ekk...chumel tue bakal menantu aku senyum..heheheh..Rayyan pun dah tukar susu enfagrow A+ tapi perisa original..pembuangan dia pun ok sejak tukar susu nie..

ainal said...

betmbh lg la colection toaster kat umah ko 2, bkn guna pn!
huhu..

AieZa said...

hana pn baru je aku tuko kan enfagrow a+ tp perisa original..
so far hana minum ok je xde prob..
b4 ni aku bg enfapro a+..
xjump terus dr enfalac a+..
ikut step la kunun.. bole je nk terus ke step 3..

alyyani said...

LEEN : OPEN OFFICE LA. HEHEH.. PEGI LA, NANTI KATA STAFF BARU ANTI SOCIAL PULAK KAN. HEHE.. RAYYAN ORIGINAL EK. NI AKU TAK TAU LA NIA MAU KE TAK. KALAU OK, BOLE LA NAK TUKA2 KE TGK DULU. ENFA MMG BAGUS DIA NYE PEMBUANGAN KAN. TU YG MALAS NAK TUKA BRAND LAIN..

AINAL : AKU RECYCLE LA BUAT HADIAH KAWEN. MCM TAK PAHAM LAK. HEHEHE... WEH, TOASTER UMAH AKU TU, SAH2 LA AKU GUNA. TAMBAH2 SKANG NI NIA BFAST ROTI BAKAR TAU..

AIEZA : MLM TD TU AKU TAK TURUN KETE SEBAB NIA DA TIDO. WAN YG BELIKAN. TEST BELI SEKOTAK DULU. LEGA DA TUKA ENFAGROW, SEBAB PRICE REDUCE SKIT. HEHEH.. SEBAB NIA KUAT NYUSUS.

P/S : OPS, AKU DA AMEND ENTRY AKU TUH. ENFAPRO SEBENARNYA. THANKS SEBAB INGATKAN. MMG START 6 BULAN ARITU NIA MINUM ENFAPRO A+

Reena said...

ada jugak la luck memang...tahniah! oh ya bila dah setahun need to change to enfagrow...soon kelvin pun kena tukar...reena prefer enfa...4x dha la konon kan...

alyyani said...

reena : skang ni ade lg tambahan. lupe dah. yg iklan dalam tv tuh. so mmg tak rugi invest kat anak kite lebih sikit kan?

haritu terbeli lebih stok rnfapro tapi mcm lupe yg nia da nak setahun. so harini baru officially start dgn enfagrow tuh... :)

KasiH said...

best nyaa...aritu pn dpt hadiah gak kan...very da lucky korang...nia pkai merah memg sweet..kena laa ngn dia..

cik mas said...

comel nia pakai baju kurung. semakin rajin ler bakar roti ye lps ni.. :)

elani makrai said...

alya, nurin masa ammar naik 1 tahun baru bagi enfapro. tapi semalam lepas balik keje g beli susu dia sebab dh licin. prasan gak, enfagrow tok 1-3 years old kan? nurin rasa macam ammar dh patut minum yang tue kan?

correct me if i'm wrong kay. nanti klu tak, tak berkembang la ammar. bak kata reena 4x dha. point penting tue...

nia, merah mak ngah tue hehee...

ibu damia said...

awalnya Nia dah start minum enfapro A+...dalam 6 month yer....aleesya dulu dalam 9 month baru start enfapro A+....walaupun kat kotak tu dia tulis utk 6 bulan ke atas....Nia sekarang dah minum enfagrow A+ yer...sama cam aleesya..perasa honey.....best kot..tu yg dulu2 bibik dia curi2 makan susu aleesya tu...ayyunie masaih enfalac A+...

p/s: semakin comel Nia ni....
insyaallah...tahun depan conform menang lah kalau pakai kebaya tu...hehehehhe

Elyn said...

aku terus bg enfagrow... tak try pun enfapro huhu. sebbaik la leh masuk tekak die.

nia cantik tul baju merah tu..... meh aunty pinjam!!

Bed said...

alah cute nye nia berbaju kurung....suke auntie tgk...alyya aku bg shasha enfapro a+ sampai 1 1/2 year ikut label lah konon...tapi since dah tukar ke enfagrow yg regenye murah sikit ni kira oklah..shasha minum original mmg aku tak pernah bg honey or vanilla...shasha pun kuat susu...skrg aku beli twin pack save compare to beli 1 pack.kalau 1 pack tu 5 hari je...

amalina binti anuar said...

weyh ko dpt toaster jer.
jadi la weyh..

nia ptut pakai bju kaler pink tu.
meriah skit.
bru la dia leh mng..

alyyani said...

ryn : aku mcm tak harap pun. sebab tau dah kitorg jenis tak de luck bab2 cabutan bertuah ni. yela, haidah 43 jek, tapi staff beratus. sekali no naik la pulak, rasa nak terus balik dah sebab da dpt hadiah. hahah.. tp nmpk sgt kan.

patut baju tu nak pakai 1st day raya tp opah dia tak bg sebab baju ni kalau pakai panas banding dgn baju cotton..

cikmas : tq cikmas. mmg favorite alya roti bakar. 1 hari bole habiskan 1 buku. :)

nurin : nurinnnnnnnnnn!!!!! mmg wajib dah tukat ke enfagrow tuh. kalau 1st 12months nak maintai enfalac takde masalah. enfapro option utk step 2 dr 6 - 12 bulan. so better tukar ke enfagrow pulak eh. alya mmg ikut step dia dari 1 sampai ke 3 skang ni..

ibu damia : bibik pun suka minum gak? ish2.. yela, ade perisa, org besar pun suka bau. smlm masa bau tu, rasa mcm makan aiskrim. tp mcm nak tuka ke original flavor. tgk nia serasi ke tak.

p/s : next yr kalau ade rezeki pegi lagi, wajib pakai baju tuh :)

alyyani said...

elyn : mmg ramai yg buat gitu. asal ikut step yg betul takde masalah.

p/s : aunty nak? muatkah? hihihi...

bed : wan pun cakap ade twinpack mcm bole saving lagi banyak kan. yela, nia mcm shasha gak la. sekotak tu tak sampai seminggu. makin besar bukan makin kurang nyusu, makin kaut nyusu. mmg aku nak tuka ke perisa original lepas ni..

ina : ok la dari pulang tangan kosong. hahah...

nia mana ade baju kurung kaler pink. mmg budak yg menang semalam tu pakai baju kaler pink. mcm puteri islam. mak mesti suka :D

~Firsya~ said...

waaa,cutenye la nia tue,geram tgk pipi nia...alya,esok jmpt dtg umah taw,de wat mkn2x sket

alyyani said...

firsya : waa open house? umah kiela ktne tuh? aritu kiela mintak no, alya da bg ke tak eh?

ainal said...

wei, butang bj mlayu abg wan yg tetinggal kat umah ari 2 ko dh amik lom, br perasan abg wan pkai butang pearl 2, klau lom amik, ko tanye ina, ainal yg bg kat die ari 2!

Bed said...

betul tu aku rasa byk gak save dia tau..takde beza pun tukar susu ni...lagi kuat menyusu alyaa...

LYaFRINA said...

ooo..deepavali blum lg... dh sambut yer.. wan xbuat psembahan k??... cute nia pakai bju kurung merah menyala tu... teserlah cz kulit nia putih..

alyyani said...

ainal : ade2. mak simpan kan.

bed : aku ras ania tak serasi dgn vanilla la. sebab dia mcm muak2 skit. nak kena tuka original flavor balik. itu la, budak makin besar, makin kuat nyusu la..

lya : itu la. kalau tunggu deepavali, syawal lak nak abis. so bia tgh2. wan tak buat sebab dia staff baru. next year, kena buat la tuh kot. ape la dia nak buat ye. heheh..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in