jalan- jalan...

video ni ditujukan khas kepada yang ramai bertanya (terutama opah dgn atuk nia. yup, opah dgn atuk selalu gak tgk blog ni sebab nak tgk gmbr nia) samada nia da bole berjalan ke belum. alhamdulillah, hari demi hari langkah nye makin jauh.

walaupun aku letakkan target hari raya haritu nia bole jalan, tapi target tak jauh lari bila genap setahun nia mula melangkah dengan lebih stabil. ape lagi yg seorg ibu mau? tak penah puas kan? lepas ni nak tgk dia laju berlari pulak. heheh.. tamak ke? tak salah mengharap. tapi kita serahkan kepada dia utk membesar seadanya. kita hanya bersyukur dgn ketentuan-Nya. ok la, less talk, more action :)

video

video
few snippets. jenuh la nak upload video. bejanggut menunggu. ni kurang seminit nye video, kalau lebih seminit, mmg confirm tumbuh janggut. hehehe....

21 comments:

LYaFRINA said...

waaa...dh blh jalan nia.... bestnyer,.. Bila dah makin jauh lagkahnyerr..lth la kt nk mgejarnyer..

Chik Na said...

dah laju dah jalannya Nia .. lepas ni jenuh lah Alya nak kejar especially bila pegi jalan jalan di mall .. sure tak mau kita pegang punya

ainal said...

pintu dapur 2 x bleh r di bia tededah je lps ni, kene r sntiase ditutup, klau x rjin r nia 2 ke dapur nk main msk2! dangerous oo..

~Firsya~ said...

setiap ibu pasti inginkan yg terbaik buat anak2x mereka,rite?tahniah,nia dh pndai berjln,cpt berlari pulak ye syg

fieza said...

wah2 nia dah terre berjalan..bila la syakil nak jalan ni..penakut sket dia tue..nak bergantung jer....nia banyak mulut tak alya..banyak tak word dia dapt sebut

Nana Aziz said...

alahai..tergedek gedek nia bejalan. ariana ari 2 bleh jalan ms umr dia 1thn 1bln. kira pantas nia lg la..pasni makin byk la kje ko..hehe..

nome said...

wallahhhh...hebat nia berjalan...ala2 mak dia gitew...kahhhhhhhh

Ryn said...

pada aku dah stabil dah dia jalan...dah leh kontrol body dia kalo agk2 nak jatuh...

nia, pasni lari2 plak eh...

alyyani said...

lya : itu la, nanti bila da pandai bejalan, jenuh pulak tak nak dok dlm stroller lak kan?

chik na : hahaha.. takut tuh nak gi mall. mmg ramai je tgk mak bapak dok kejar anak tak mau dipegang..

ainal : kalau aku tutup, dia ketuk2 lepas tu nangis2 soh bukak. kan kena ada aku depan mata dia je..

firsya : tq aunty kiela - from nia.

fieza : takpe fieza. nia memula pun gitu. bepaut2 lama2 berani la dia lepas tangan nak melangkah. nia bole jugak sebut few words tp kebanyakan dlm bahasa dia la.

nana : mmg weh, cam penguin lak aku nengok.

nome : amboi2, ala2 mak dia? hehehe... me, bak email ko, aku nak email gambar.. bg ye.

alyyani said...

ryn : tu la, korang yg lg arif cmne dikatakan bole bejalan tuh. time perut aku besar, mesti da lari2 kan? tak dpt bayangkan ni. huhu..

shah-ila-ain said...

wahhh..jelouslahh...nia dah leh jalan haha...bagusss...
ain lak baru jerr blajar lepas tgn berdiri...belom pandai jalan tp dah pandai memanjat...adoiii..

Reena said...

wah nia dah pandai berjalan....bestnyer tgk baby this age jalan..look so cute

[I][T][A] said...

dah boleh jalan nia yer... bgus2.. Raisha boleh jalan umur 10 bulan lebih.. tapi bercakap berat mulut sikit... baru boleh sebut mama, papa, nak, nah.. tu jerlah yang dia tau.. Nia dah boleh cakap??

alyyani said...

mel : ha mel, tak lama lagi ain leh bejalan la tuh. pandai memanjat tu bahaya. sebab diorg style terjun cam superman. suka hati jek..

reena : kelakar cam penguin papa dia ckp. heheh...

ita : nia bole cakap bahasa german dia la. :)

Ibu Mifzal Arsyad said...

well done rania..dah leh jalan..comel sgt tgk..alya..mmg jd ibu ni sentiasa rs tamak n x sabar nak tgk perkembangan anak..cam mifzal..jalan n lari dah expert dah..yg paling ainey nntkan ialah nak sgt dgr mifzal pandai ckp..huhu..lmbt tul rs..

elani makrai said...

yeayyyy, i'm happy for u both sebab akhirnya nia dah berjalan. lepas nie boleh la nia lari nanti mama mesti tak dapat kejar sbb berat hahaha...

xcited muka nia, tapi alya nak bagi nia jalan make sure la clip rambut dia tue, takot tak clear nak tgk jalan hehee... tebal btul rambut nia.

Bed said...

sweet je tgk nia jln mcm tuh...precious moment ni alyya....cayang kat nia...dah dpt kaki ni makin ligat la papa nak kejar...

alyyani said...

ainey : mifzal 10 bulan da jalan kan? takpe ainey, tak lama lagi pandai la dia becakap nanti penat lak ibu dia nak melayan dia sembang :)

nurin : tak la stable tapi steady la tuk dia berjalan sana sini, round sana sini non stop. hahaha.. mmg da tahap parah rambut dia tuh, da tutup habis kepala dia. tp time tu dia taknak ikat kot. kalau tak, mmg bertocang 1 gak tuh..

bed : aku pun rasa precious moment bed. her 1st step kan. haa.. setuju la bab papa yg kejar instead of mama. nanti mama tak larat nak kejar dah. :)

azyyati anuar said...

geram nyer aku....x dpt nk tengok...

ibu damia said...

good effort Nia...try lagi..biar boleh berlari pula...

alyyani said...

along : udah la tuh, ko tu smpi kesudah la tak dpt tgk. beli broadband la weh. nak tunggu dm45 gak?

ibu damia : hopefully nia tak putus asa nak practice selalu :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in