celebration with her friends

aritu da sambut dengan kawan-kawan aku. pada hari jadi nia isnin tu, nia meraikan birthday dia sendiri dengan kawan- kawan dia kat nursery. mestila dgn bantuan cikgu2 nye.

aku mmg da niat nak bawak kek & makanan utk diorg sambut kat taska nia. tapi takdela plan awal pun. kalau dapat plan awal, maybe bole pack goodie bag sume. tp aku ni jenis last minute punye org, so sume last minute. idea pun datang last minute. kek pun tak dpt nak tempah yg grand2. beli siap je.

aku bagi camera kat cikgu nia & suruh snap la gambar ape yg patut. jom tgk...

makanan yang aku da sediakan utk dihantar ke nursery. menu nye, mihun singapore (idea dtg dari ryn bila tgk kat blog dia, sebab mihun singapore tak pedas langsung kan, so credit & thank you to ryn), spagetthi beli yang halus punye, senang budak nak makan, tak pedas jugak, nugget & sosej. then ade la jajan2 yang lain

nia with her two favorite teacher, cikgu ila dgn cikgu ain..

macam tgh tunggu instruction dari cikgu dia je ape nak buat lepas ni..mau pulak dia dok diam. kalau dgn aku tu, nak terkam kot kek tuh...

pandainya dia nak potong kek sendiri...nia haritu pakai baju yang dihadiahkan oleh cikgu dia.

budak2 lain tunggu nak makan kek, kalau tunggu nia potong, takut tak dpt makan lak nanti. heheh...

ni da petang, da tuka baju sementara nak tunggu mama dtg amik. nia dgn cikgu2 yg lain dengan si kembar...

ni pulak masa kat klinik nak tunggu turn injection..

nia suka ye main ni, nanti kita datang klinik lagi, tp bukan jumpe doktor, kita main kat play area dia je ek. hehehe... dpt main syok la, time kena inject, bergegar 1 klinik dengar suara dia. nasib baik tak demam...

29 comments:

Fendy&Fidah said...

bestnya sambut besday kat nursery..nia mesti friendly..mcm mana agaknya nnti adriana kalo org lain jaga..skrg nie nenek dia jaga..:-)

alyyani said...

fidah, nia dok nursery pun, bila jumpe org kat luar memilih gak. ingat senang masuk dgn org. kadang dok dgn nenek org family sendiri jaga lebih friendly tau :)

LYaFRINA said...

Bestnyer nia... utk birth saje, byk celebrate. Pah ni celebrate la dgn geng2 blog plok.. hehehhe... Nia dh kna inject 1 thn yer... Nia makin cun, cantik... menarik... t'tarik... TIAP HARI SAYANG..

alyyani said...

lya : buat kecik2 je lya. tu la, harap dpt jumpe dgn blogger bila dpt buat kat umah lak. mmg nak sgt buat lya. :)

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

cikgu nia yang syok tue.. sebab makannya best2 la alya.... hehe

Nana Aziz said...

aku pun terlintas gak nk smbut besday ariana kat nursery die. cuma aku dok mikir menu ape la yg sesuai utk kanak2 ni. pening jgk memikikannya.

alyyani said...

jue : tapikan hari tu, cikgu2 diorg dok puasa 6 pulak. so kena tahan nafsu smpi bebuka la. kena la simpan skit tuk diorg. kalau tak budak2 da bedal sume. hehehe..

nana : sama la, pening gak, yela, banyak peringkat umur kan. tp aku tanya, diorg ckp akak jgn buat sup dah la sebab ari2 budak dok makan sup. hehehe...

azyyati anuar said...

wei dik...aku dtg umah ko..x pernah pun msk sedap2 cam ni....hehehe....

syok nyer nia dua kali clbrate birthday...

fazilzura said...

WAHHHHHHHHHHHHH besh nye ..
xsabo nk masukkan akil ke taska jgk.. leh dpt cikgu besh2...

alyyani said...

along : yeke? yela, ko dtg sini kan aku mesti pau ko belanja aku. tak pun ko pau aku belanja ko. tak dan nak masak pun. lgpun schedule ko kalo dtg kl, tak pnh nak lekat umah. umah aku mcm hotel tmpt ko tido dgn mandi jek. hahaha...

zura : ko kan ade bad experience masa anta akil kan? ni da besar ok kot kan? taska nia tu sekali dgn tadika..

~Firsya~ said...

alololololo,dh pndai potong kek sndri ye,comelnye ngan 2toncet tue

alyyani said...

firsya : kelakar bila tgk gmbr tu. siap papa dia heran, mau lak dia dok diam. kalau dgn kitorg, jgn harap la. 2 toncet tu keje cikgu2 dia la :)

KasiH said...

menu sedap...paling sedap mihun singapore tuh...hahahahahaha...pndai dia posing dpn kek...siap potong sendiri lg...

neway, HEPI BEDAY NIA!!!

elani makrai said...

rajin btul alya siap masak sume. wlupon last minit tapi dapat prepare banyak gak. patut la en wan sayang sgt hehee...

uuu, nia siap pki dress batik jawa print... extra ordinary... cantik :)

p/s :klu nurin jadi nia mesti happy, banyak kali dapat makan kek n sambut birthday...

ainal said...

wei, sosej 2 ko rebus je ke,
pucat aje rupenye!
heheh..

Leen Die said...

wei ko dpt ke tak comment aku ly

alyyani said...

ryn : aku mmg musykil dgn gambar tu. elok pulak dia nak pegang pisau tu. sritu dok nak terkam kek.

kalau ko buat lagi sedap kot dah ko lg expert. hehehe...

nurin : demia nia, sanggup tu nurin. kalau tak, ala2 tak rajin gak. hehehe...

yup2, cikgu dia bg present to mmg beli dari jogjakarta. kena pakai la da present dr cikgu.

p/s : dia mesti tak ingat, tp bila tgk blog mama dia ni, wajib la terharu. hehehe..

ainal : ko dlm banyak2 itu ko komen ek. sengal tul. kukus la..

leen : aku tak dpt pun. aku dpt ape yg ko tulis ni jela. ape yg ko komen?

Leen Die said...

ye ker?ermm firstly Happy besday to Cik Rania. Be good gurl..jadik anak yg solehah dan bahagia dia didunia dan dikhiart..ko p tak umah Mel..ada benda nak kasik kat ko..aku nak p umah ko aritue nak beraya tapi hempess aku duk tgu2 pastu haram tak p..huhuhuh..

alyyani said...

tq ye aunty leen - from rania. aku gi umah mel. jom2 pi. eceh, mcm aku lak tuan umah. tp aku pegi la. kalau ko gi, bole jumpe..

cik mas said...

hai.. bertuahnya la rania ni.. :)

Reena said...

wah nia byknyer potong cake...good choice menu for children...pandai ya cut cake...wish u all the best...baju nia pakai very nice..make her look big gal

alyyani said...

cik mas : harap dia tak hampakan kite bila besar nanti sebab kita tatang dia bagai minyak yg penuh :)

reena : yeke reena? tq! mmg agak lama fikir nak bg ape. alya pun suka tgk nia pakai baju tu tp mcm takleh pakai lama. sebab 1st time pakai pun kinda fit. heheh...

Elyn said...

aku tgk anak org duk nursery cam besh je... nak gak aku hantar wafiq pi sana suh die berkwn tp MIL tak bagi......

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

cabtiknya baju birthday nia..berkenan aku..
nia dah pandai jalan ker?

alyyani said...

ELYN : ELOK JE WAFIQ DOK DGN MIL KO TU. AKU TGK WAFIQ PUN TAK LA JENIS ANTI-SOCIAL. SUKA JE BEKAWAN. HEHEHE...

TINIE : FROM INDONESIA BAJU TUH. NIA BELUM BOLE JALAN LAGI. SETAKAT 50METER BOLE KOT :)

ArissaPutri... Moment in My Life said...

bestnya Nia sambut besday kat nursery

alyyani said...

arissa : mesti seronok budak2 kt situ, ade makan2 special aritu kan? kadang tgk diorg, rasa mcm anak sendiri je kak :)

amalina binti anuar said...

weyh byk nye ko msak tuk kwn2 nia tu.
pukul bpe la ko bgun nie kan.

cm best je spagetti ko tu..
msti sdap kan.
abeh x weyh ko bwak g nursery dia tu.

alyyani said...

ina : spagethi masak malam2 nye. then aku bangun mcm time sahur masak meehoon lak. mmg ngantuk la aku haritu. tido lmbt bangun awal.

tak tau la abis ke tak. tp masa aku amik nia, tinggal bekas je la..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in