celebrate lagi...

sabtu lepas, pagi2 kitorg da bukak pintu jusco equine sebab da janji dengan gang aku nak celebrate bday nia dgn diorg. kitorg jumpa kat secret recipe dalam kul 10 lebih.

ita da tempah kek utk nia yang sepatutnya celebrate sabtu lepas. tp lin lak tak available. so tunda la arini. kitorg berjumpa tanpa para suami sebab husband ita da kat Qatar (ita pun akan menyusul bulan depan), wan dgn husband lin membungkang kan diri di rumah. sesekali lepak2 dengan gang sendiri tak bawak husband best gak kan? hehehe...

walaupun makan kat secret recipe, tapi kek bukan dari situ. hehehe..kek dia sangat sangat sedap! tak manis sangat, tak pekat sangat coklat dia, just nice...

sebab tak tahan sgt tgk coklat yang meleleh2 tu, soh nia potong kek dulu...last kek utk tahun ni ek..oh, sebelah nia tuh risa anak ita, da setahun 4bulan..

kid's meal special for the kids as their not babies anymore! :D

budak be-2 ni makan nonstop. selagi, dibagi makanan, selagi tu diorg makan..

kami ber-5!

nia, me, risa, ita..

lin, nia, me, risa...

ita, nia, lin, risa..

kami berkawan baik sejak 2000. it has been almost 10 years!

hadiah dari aunty ita, aunty lin and risa...tq so much korang..

next gathering : ita's farewell...

19 comments:

Nana Aziz said...

waaa..meriah meriah..yg plg x thn, kek nye 2. terliur aku..hehe..beli kat mn eh?

Bed said...

sakan birthday besh nia ni alyaa...mmg patut pun korang tak sambut kat umah....seminggu tak habis celebrate lg nih!!!

cik mas said...

alya, perut tk nmpk lg pun. nape akak punya muncit semacam.. (sbnrnya sblm peknen pun dah muncit dah.. :D)

LYaFRINA said...

ishhhh..bestnyer dier... sambut birth ade byk episod plok... dpt hadiah bju pun y sgt cun2... suke tgk pic y nia kepik kpala risa tu... Best gak kan kadang2 blh kuar dgn kwn2... blh jd bujang skejap..

elani makrai said...

amboi nia, btul2 sakan smbut birthday. dah ke 4 kali lagi nie. hehee tapi kek tue mmg nampak sedap. orang secret recipe tak marah ke korang bawak kek luar?

best lak tue dpt banyak baju cantik2...ermmm...i loiikkkeee :)

alyyani said...

nana : kek tu ita tempah kat officemate dia kalo tak silap. ita mmg regular customer dia..

bed : sebenarnya kalau aku buat kat umah, maybe sekali jek so bole ajak sume sekali. tp belum ade rezeki lg. maybe next yr. bole ajak korg sekali kan? kasi gamat lagi. :D

cikmas : heheh..tak dpt nak jawab soklan cikmas tuh. tp tu la, ramai ckp tak nmpk mcm 5 bulan pun..

lya : itu la lya, baju2 tu sgt cantik. bekenan kat sume. ha'ah, seseklai kalau dpt kua bujang mmg best. tp kalau dpt kua bebetul bujang anak2 tinggal lg best kot. hehe.. tp sesekali je la kan..

nurin : itu la. agaknya org tgk pun, mcm melebih2 pulak. tp buat bersebab sebab banyak kategori kawan. :) org SR tu jeling2 gak. paling diorg bengang bila kitorg mintak kotak nak pack bawak balik. hahaha...

KasiH said...

wow kek itu...sgt cantek & npk sedap...kalah kek secret recipe nih...rezeki nia dpt celebrate beday 4x..

~chekuna~ said...

bestnya kek.. i love choc...
yum yum... tu leh alya..mana perut he he...asyik tanya tu je kan...

alyyani said...

ryn : mmg sedap sgt kek dia. ni je la bday kek nia yg aku makan. kek dia sebelum tak usik pun. heheh..

chekuna : mmg best kak na. kak na, tu perut, itu je yg temampu setakat ni. heheh..

ibu damia said...

mmm..berkali2 nia celebrate birthday yer....bestnyer....tak ajak aunty pun celebrate....ekekeke (macam lah nak dtg kan)..

alyyani said...

ibu damia : huhuh.. bole ke nak dtg kl tuh? insyaAllah next yr. dtg ye :) awal pulak menjemput. tu pun tak sure. hehehehe...

azyyati anuar said...

dik..asal aku nmpk ko dah berisi...lg mau pakai baju ketat ke...

syoknyer ni...3rd time clbrate b'day...kek pun cam best jer

alyyani said...

along : apekah? sah2 la berisi mmg ade isi pun. ape la ko. sebab theme kaler pink, tak dan nak iron baju, aku pakai la baju tu. weh, pakai baju tu pun, org tak nmpk aku pregnant tau.

kek mmg best!

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

betuahnya jd nia..banyk dapat hadiah, banyk kali potong kek plak tu..

alyyani said...

tinie : setahun hanya sekali, tahun depan belum tentu lagi camne bentuk sambutan nye :)

AieZa said...

napa perut mu xnmpk wahai alya? hebat tul la ko.. heheh..

kek tu mmg nmpk best.. sudah ku tegur d FB td.. harus bg no tepon bole canang sume blogger order..

alyyani said...

aieza : mmg akan ku advertise kat blog mahupun di fb aku. hahaha... sebab buka rupe je sedap tapi rasanya pun sedap sgt..

hebat aku menyorokkan perut aku yek. hahahaa..

Leen Die said...

wei ko pakai bj nie perut ko still tak nmpk..bestnya perut kecik

alyyani said...

leen : jimat weh, tak yah beli baju ngandung banyak. hehehe...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in