saturday @ marriott putrajaya

sabtu lepas, sekali lagi ofis aku menganjurkan majlis berbuka puasa. tahun ni di marriott putrajaya pulak. syok nye time berbuka puasa ni, time ni la kitorg dapat release tension, besembang bukan hal kerja & dapat merapatkan silaturrahim dgn keluarga masing- masing. so masa yang diberi dari 7 malam sampai 10 malam mmg digunakan sepenuhnya. mmg enjoy sgt2...

theme tahun ni baju raya pada hari raya pertama tahun lepas. ramai la yang sporting ikut theme. tapi ade gak yang tak ikut dress code yg diberi. nia pun takde baju raya tahun lepas, sebab tahun lepas dia pun tak kua lg dari perut. so nia pakai ape? aunty ryn, sila tgk.. :)

nia pakai baju yg ryn bagi. ni 1st time nia pakai. suka lak tgk anak den pakai baju ni. heheh.. bila nia nak jalan sendiri ni, asyik jalan bepaut je. tapi kalau atas tilam dia berani jalan sendiri sebab kalau menyembam jatuh, tak la sakit..

time ni, nia tgh busy makan pasta carbonara. kami tak sedondon yek. souple lain kebanyakan nya sedondon.. baju yang aku pakai tu, aku tempah masa aku pregnant 5 bulan last year, so dapat la pakai tahun ni. kain nye tak sendat..

part of gang : jon & neny yang bakal jadi parent bulan 1 next year..

man, k.nani & absyar yang tgh nyenyak tido. 1st time beraya dgn anak...

amin & siti, parent to be bulan 3 next year..

ni la CEO kitorg dengan wife nye. tgk anak dara dia tu comel sangat kan? lagi 2 org anak lelaki dia da merayap ntah kemana..

time ni nia mmg lasak sgt. nak rasa semua makanan pun tak dpt. tepaksa la makan jugak ape cara sekali pun :)

ni part of the event, lucky draw. dalam kul 9, akan ade cabutan bertuah. aku ni, kalau time buka puasa ofis tau dah, takkan dapat punye hamper ni. susah sgt nama nak naik time ni. da 4 tahun dah tau, nama tak penah naik. hehehe..

tetapi pada malam itu, nama aku naik! hahahah...

ok, it's almost 10, time to go home...

22 comments:

KasiH said...

cantek arr baju nia...kahhhhhhhhhhhhhhhh...ramai eh kawan opis ko mak yong...meriah tol..

ppb_ppkp said...

alyyani..yang aku kata nasi kandaq menon tu..sebab dia dok tepi2 kaki lima klinik menon...
nama gerai ni..gerai nasik kandaq fatimah..heheh
sodapppp..dia nasi kuning...


alyyani..ko bertuah ek mlm tu..syabas....rezki nia n adik dia tu..

zura@iwan said...

bestnya opis buat jamua bbuka ye...huhu...km x de ...

aaa ko je x nmpk sdondon ye...hehehe..x per

alyyani said...

ryn : wajib la ko kata cantek kan! hehehe... tp nia suka sgt kutil2 button kt ladybird tuh. mmg ramai yg tgh pregnant tu yg payah nak cari date tuk family day. huhuh..

imah : dapat conosolation hamper je imah, jd la kan, selalu tiap2 tahun balik tangan kosong je tp perut penuh. ehehe...

zura : next yr propose la kt ofis ko buat.. :)

ppb_ppkp said...

allyani..tupon masih ada xpi amik..memang sejak kawen 3thn lebih ni..tahun ke 4 raya bersama..xpenah lagi la aku buat kueh..kahhhhhhhh
alyyani..aahhh.btui maa.xtipu..aku pon kalo ada RM $$$ memang nak alyyani...pakei jer la olympus aku ni..hahahahah..cantik gak pic..heheh

azyyati anuar said...

asal korang x sedondon ni wei...tp cam kenal je baju yg wan pakai tu...hehe...

nia...cepat2 sket jln...dah x leh nk dukung2 lg tau...x lama lg nia nk dpt adik...

akhirnyer bertuah gak ko eh..dpt hamper..hehe

Gieyana said...

hoho..dh skip semayang Maghrib yer..hahaha

hmm best kan bila berbuka sesama camnie...enjoy jer..kan..

Nia cung seh pakai cenggitu..comeyy jer!

alyyani said...

imah : kalo tak ko mmg buat kuih raya ke? kalau aku dok dgn mak aku mmg gotong royong la buat kuih, tp sebab memasing da jauh, kuih tunjuk je la...

along : mmg la kenal. dah rotate itu je kan. baju tunang ye kawan2... hahah... tu la, bila la nia nak jalan ni. makin berat budak tu nak dukung, da la tak reti dok diam dalam stroller

gie : babe, mane bole skip. kot ye pun nak bejimba yg wajib kena la tunaikan. :) aku pun suka tgk nia pakai cenggitu. very casual walaupun masih kecik :)

LYaFRINA said...

Bestnyerrr..dpt hamper g... rzeki ank tu.. jom ah kongsi2... heheheeh.. Bgus ah..nia dh blh jln.. nia dh brape bln??? Asya dah 10 bln tp still x leh jln g.. rsau rse.. duk dlm walker jer laju... merangkak pun xleh g... bimbang sgt2...

Reena said...

cantiknyer nia...colour baju tu cantik..nia look so cute..dah jalan dah ya...lucky ya mlm tu...dapat jugak pas 4thn..

alyyani said...

lya : tu la, hamper tu pun sendiri yg tempah, sendiri yg dapat. heheh... lya, org cakap kalau anak perempuan mmg lambat sikit nak berjalan. so normal kot bagi asya tu..takpe lya, slowly but surely kan? aja dia betatih smbil pimpin dia :)

reena : tu la, masa memula dpt baju tu mmg nak match kan dgn jeans & kasut tu. suite kan reena? :)

Anonymous said...

hallamak, dah ade anak ke si sulaiman ni...bila masa dia kawin?...amin pun sama?....anyhow, moga murah korg panjang umor & murah rezeki...

Rgrds,
Poon.

Jiey^Mien said...

pehh.. nama ko cam asyik naik jer.. rezeki baby tu.. =)

nome said...

alya..mesti boss ko pening sok..ramai tol geng bunting nak maternity...camno tuh? ekeke...

ko menang hamper la..berkat anak dlm pewot tuh...rezeki beb..x penah2 menang...last2 mlm tu berpihak pd ko...

ibu damia said...

meriahnya majlis berbuka tu yer...lucky draw tu may be rezeki dalam perut kot.....

p/s: awat semua staf2 company alyyani pregnant? macam janji2 lak...

fazilzura said...

MERIAH NYEEEEEEEEEEEEEE

wahhh tahniah2 dpt cabutan bertuah ...

comel nya nia dgn bj ryn jait tu

amal_fc1303 said...

weyh kata nk pakai baju nia tu time raya.
ape nie dh pakai dulu dh baju tu.
xpe pape pon ni comey ngan baju tu.
hehehehehe.
tpi asal ko xpakai bajau kale rijau sme ngan abang wan.
bru la sedondon.

Bed said...

wei...so sweet baju nia tuh...thumb up to ryn!ngeee....nia nampak cam dah 1 year plus wearing that T...SABO la tak lama lagi nia dpt kaki penat ko nak kejar...apesal baju kamoo lain kaler ngan wan alyaa?lagi satu korang pregnant together2 eh? selalunye org kata mengandung ni berjangkit...most of them mcm new family je....parent to be sokmo!
tahniah kerana bertuah hari tu....bukan senang nama nak naik sama cam aku....selalu merungut...!

alyyani said...

poon : who are you? ex-bijak ke? btw, man kawen dulu diikuti dgn romai then jon then amin. berturut2. tinggal la beberapa je yg masih bachelor.

jiey : hehehe... iye la kan?

nome : yg buntin tu sume bini2 ofismate aku. yg satu ofis dgn aku yg bunting, aku sorg je. eheheh..

ibu damia : yg expecting ade 4 org. mmg berturut2 la. start dgn bulan 1 next yr smpi bulan 3. :)

zura : mmg meriah. setahun sekali kan? suka gak tgk nia pakai baju tu. credit to ryn..

ina : tak leh tunggu la. nanti raya pakai la lagi. baju ijau aku tu, vogue sgt. kang org ingat pengantin pulak kan. lgpun, baju tu sah2 da tak muat.

bed : yup2, thumb up to ryn! dlm gmbr org nmpk besar, tp bila tgk mesti ckp "laa.. kecik je rupenye" heheh.. tu la, aku ni tak menyabo sgt. kang tak tekeja pulak kan.

mmg aku rasa bejangkit la pregnant ni.

ko pun mcm aku gak ye? sama la kite. hhuu..

elani makrai said...

sama la klu lucky draw nama nurin mmg susah nak naik...apasal tah. tapi alya n nia sedondon laaa... hehee

ada. said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

sampai ati ko tak kenal aku...ape2 pun kemsalam la sama bebudak bijakaktif (walaupun aku ni sekejap je dgn bijakaktif...yg lama dgn bumifocus)....time tu sapa je ade...sulaiman,rahman, sorg lagi aku dah lupa dah nama...time tu 4org je bumifocus, yg tinggal skang cuma sulaiman je..che mat, mizi & hidzir takyah kira la...

sempena ari raya ni...aku nak mintak ampun/maaf dgn ko & staff/boss2 bijakaktif...walaupun aku dah terkena dulu, tapi aku dah maafkan/halalkan semua...

Regards,
Poon = Saiful.

P/S: kete pertama ko kan kenari...ape plak savvy?

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in