my D.O.B - 7/9/1982

haaaa..lewat dah nak post entry ni. tapi mmg kena post arini, kalau tak da jadi belated. tapi korang baca mesti da belated.

harini merupakan hari lahir aku yang ke-27 tahun. alahai, makin meningkat usia, makin tua dah rasanya. sepatutnya dah banyak la pencapaian dalam hidup ni kan? ape pulak azam aku kali ni? aku berazam utk meningkatkan amal ibadah & tak memberi seribu alasan utk meningkatkan pahala (contoh nya, dulu rajin ngaji, skang ni ade je alasan utk diri sendiri. letih keje la, jaga anak la)...insyaAllah...

seperti tahun2 lepas, antara sms terawal diterima dari family tercinta. tahun ni asyran, adik bongsu aku lead the list. dia yg 1st wish tapi time tu aku da tido. maka tekujat la aku smpi la takleh nak tido dah. tp kalau nak ikut tepat kul 12, mestilah org yg tido sebelah aku kan. siap kejut bangun lg. nak soh makan kek ke malam2 ni? rupenye nak bagi present. ape yg dibagi? mesti korang nak tau kan?

ade 1 kotak, 1 kad birthday, 1 kad raya. every year mesti wan bagi kad raya kat aku. last year, kemain besar lg siap dgn cd lagu raya lagi. heheh..beli depan aku lak tu. tak surprise langsung. yang aku lak, bagi kad raya ofis je sebab dpt free. heheh... ape di dalam?

the lovely card from the husband...suka baca content dia ;)

patutla ada satu malam tu dia tanya aku pakai baju size ape. aku lak mcm confuse gak tetibe je tapi tak terfikir pun pasal birthday present. ni la pemberian dari wan. plus the h/p. h/p ni macam tiap2 tahun je kena beli sebab asyik rosak je. suka dapat baju tu memandangkan aku da lama tak beli baju sendiri sebab asyik2 terbeli baju nia je. tq sayang!

pagi tadi, kitorg meredah KL, utk ke sogo. akan update pasal tu gak. dapat bday gift dari sogo gak. :)

dapat mug yang cute dari sogo..

lepas tu, wan belanja berbuka kat pizza san Francisco Bangi. kitorg dapat booked awal so tak la tekejar2 sangat. timing semua cantik harini. alhamdulillah...

the table has been reserved for us. and the food arrived just in time...

time berbuka ni nia tgh lena tido. letih sgt dia seharian berjalan...

our meal...

si kecik sudah bangun..nasib baik da setel makan main-dish..

oh, aku tgh concentrate tgk license to grill. cite faveret ni. nak masak kan tak bape reti, tgk je la. heheh.. aa da pakai baju yg wan bagi. disebabkan baju ni size XS, so pakai la sementara perut baru membuncit skit. belum menonjol lg. hehehe...

harini akan kukenang sampai hari lahirku yg ke-28 pulak....hahahah..

35 comments:

ada. said...

asyran always be the first!
hahaha.

nome said...

epi besday spesel tuk ko alya...sompat lg aku wish tuk ko sblm menjelang 8hb..yabedabeduuuu!!!

semoga ko anak banak sentiasa ceria dan sihat selalu...always maintain cute gitew....

sumer perfect lak tu time besday ko...bagus wan ekjas time...ekeke...

cik mas said...

hepi 27th besday alya. semoga murah rezki selalu dan panjang umur dengan keberkatanNya. smoga dapat baby boy kali ni.. :)

~ Ibu ZAAZ ~ said...

happy birthday. moga tercapai segala cita-cita...senantiasa hidup dalam rahmat dan kasih Allah. aminn

ibu damia said...

happy birthday alyyani.....wah dapat pressie from hubby.....bestnyer......cepat jer pakai baju yg ur hubby hadiahkan....tanda suka sgtlah tu kat baju tu......

semoga panjang umur dan murah rezeki...

Bed said...

hepi belated birthday alya...ok la tu baru 27 anak masuk 2 org, punya family yg bahagia.....apapun syukur kehadrat ilahi kan masih diberi ruang utk mengecap umo yg ke 27 tahun ni...semoga ko sihat selalu, dimurahkan rezki, bahagia bersama wan & nia dan dipanjangkan umur...

best dpt hubby mcm wan kan..at least dia tak lupa tuk meraikan birthday wifenye.....

amalina binti anuar said...

weyh ko dpt hp pe nie?
aduhai hp bru lgi ko nie.
aku gak hp lme n rosak.
erm xpe la..
sabor2...

weyh kuar celebrate besday trus update blog yer.
byk nye la besday present ko dpt yer..

LYaFRINA said...

ASKUM....SALAM PKANALAN...
LAMA DH JENGUK2 BLOG NI...
CZ ADA SATU Y SPECIAL...
TEKA CEPAT.........
KITA SERUPA..... TP X SAMA...
NAMA SY ALYANI... JUST 1 Y ..
JUST PGIL LYA...

ERMMM.... HEPI BIRTH ALYYANI....
HARAP TRUS SUKSES SLM KHIDUPAN...
N TERUS BAHAGIA DSAMPING SUAMI & ANAK Y TSYG... & TAHNIAH JUGAK DIATTS KANDUNGAN K-2 TU.... BESTNYER DPT TAMBAH AHLI KLUARGA...
SY X DPT MERASANYER....
OK..TAKE CARE.

strawberi @ mamadira said...

happy birthday alyyani..

semoga diberi kesihatan yg baik, rezeki yg melimpah ruah, keluarga yg bahagia...amin..

wah sakan tul ye celebrate...
ingat cik wan nak bg dslr tadi..
rupanye hp..bole gak tu..
:)

Reena said...

happy birthday kak alya...semoga murah rezeki n panjang umur...

wah bestnyer celebrate gan hubby...byk hadiah pulak...

wanie_putra said...

epi besday...semoga pjg umur dan murah rezeki..
alya nak tanya..awak tak alah ker...wanie ni dah lembik dah..mkn semua kuar....tak larat sgt....wanie tgk alya sonok je...dpt mkn semua...

Leen Die said...

Ly happy belated birthday..hehehhe..semua apa yang dihajati tercapai..semoga ko sihat sentiasa..bahagia dan dilindungi olehNYA..Allah selamatkan kamu..allah selamatkan kamu allah selamatkan Puan Alyy..allah selamatkan kamu

KasiH said...

Hepi beday alya...moga dipanjangkan umur dimurahkan rezeki sentiasa bahgia dang dilindungi Allah...Aminn..

byk hadiah...best best..

nizza-abira said...

hepi besday alya...
wah! sonoknya dpt hadiah :)

zura@iwan said...

selamat hari lahir...wpun tlewat aku x mau sebut belated sbb ko publish mlm td...eden x online...hehehe...

semoga pjg umor, murah rezeki...bahagia sll dsmping klurga tsyg ye....

pstt~bestnya dpt pezen dr hb tsyg.....

shah-ila-ain said...

happy belated bestday...wahhh tak sangka sebaye kite erkk...same lah mel pun dpt baju hubby bagi...

hope panjang umur n dimurahkan rezki ko sekeluarga ehh...

fazilzura said...

HEPPAY BELATED BDAY YANI...
mana plak tua, den ni l tuo tau .. mude remaja lg tu ..

aikk , daku x dpt pung mug sogo tu .. x lh jadi ni harus ku tuntut..
** besh nye cik abe wat supriseee...

Jiey^Mien said...

happy befday ly!!!
=)

fiza said...

Happy belated birthday yani..semoga panjang umur dan happy selalu

saveme_zero said...

Hepi belated besday alya!

~chekuna~ said...

selamat hari jadi..
semoga berbahagia selalu...
dan panjang umur..

Ezzah said...

HAPPY BELATED BESDAY MY DEAR! :)

jaijina said...

happy belated birthday allya..smoga dipanjangkan umur hendaknye..

sweetnye dapat adiah dari beloved husband kan, untung badan..

Nana Aziz said...

weh..lupa lak nk wish hepi besday kat ko. hepi belated besday la yek..lwt skit aku wish..hihi...

[I][T][A] said...

hepi besday alyya... Semoga panjang umur, sihat sejahtera dan dimurahkan rezeki... :)

azyyati anuar said...

cam best je mkn kat san francisco ni...mknan cam ala2 kenney rogers..

wei ko dpt hp nokia aper? hp lame korng bg kat nia...jgn lak yg baru tu ko bg kat die...

nti nia nyer b'day...papa n mama nia yg sakan makan ek...hehehe...

miemiey said...

happy belated birthday to uuu...romantis abiss laaa your hubby...bertuah laa badan yee...moga pjg umur dan kekal bahagia yee..

elani makrai said...

alya, happy belated birthday.
nurin doakan alya murah rezki as always, panjang umur n selamat melahirkan baby yang sihat & sempurna n last but not least. semoga marriage korang sentiasa bahagia.

btw, best nyer dapat baju. siap dapat hfon lagi. hik3x. tapi nak tanya sket la, mana wan carik baju alya tue. suker, sgt cantik!

ArissaPutri... Moment in My Life said...

Hepi Belated Besday Alya.K.Mas doakan semoda dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dan diberkati allah swt senantiasa

alyyani said...

ada : apekah? be the first wish bday ko gak ke? kalau ikut tepat kul 12, abang wan yg wish. dia tu teradvance sgt..

nome : yeay! sempat ko wish 7hb ye. tq me...alhamdulillah tahun ni rasa bermakna banding dgn tahun2 sebelumnya :)

cik mas : tq so much cikmas. baby boy? instict mcm girl. nanti kita tunggu ek. doa alya utk cikmas juga... :)

ibu zaaz : tq for the wish & doa.. amin..

ibu damia : tq ye. yup2. suka sgt baju tu. sementara bole pakai, tu yg tak tunggu dah. terus je pakai. :)

bed : tq bed. terharu aku dgn ucapan ko. aku doakan ko begitu juga...

tahun ni mmg dia tak lupa. tahun depan? aku akan cuba ingatkan. heheh..

ina : hp nokia la. ko tak nampak tu? balik nanti ko tgk. ko tu belum ade pndptn sendiri lg. redha jela dgn ape yg ade ye.

terus update la. nanti jd belated. heheh..

lyafrina : salam perkenalan. bukan saya je tekejut nama kita sama, suami saya pun tekejut gak. nasib huruhf Y tu membezakan. tq for the wish ye. banyakkan sabar ye lya.. take care to you too..

strawberi : tq2! aku doakan ko gitu gak ye. amin...

dslr? tu bukan present, tu kena beli sendiri. hehehe..

reena : tq so much reena.. this yr telebih2 pulak present. hehehe...

alyyani said...

wanie : tq wanie..wanie, sy alah masa 1st trimester. masuk 2nd ni alhamdulillah tak de ape dah. dah mau makan. bulan puasa pun so far ok. wanie sabar ok, dugaan tu. insyaAllah mudah bersalin nanti..

leen : tq leen! sayang ko la!

ryn : tq ryn. banyak hadiah dr sorg je. hehehe...

nizza : tq nizza. sernok. especially baju itu :)

zura : tq zura. takpe, tak belated sgt pun :)

mel : kita sebaya ke? waa suka aku! mel pun dpt baju? best tak? best kan? hehehe.. tq mel..

zura : ish, umor tak penting. yg penting jiwa tetap muda. hehehe.. rq zura ek.

ko ade dpt surat tak dari sogo? kalau dpt kat situ ade voucher utk redeem bday gift. gi cek dpt ke tak. harus diclaim tu sebab kite kan da banyak perabis duit kt situ. heheh..

tak surprise la. surprise tang haidah je. tekejut den! :)

jie : tq jiey!

fiza : tq so much fiza :)

sue : tq sue! :)

alyyani said...

chekuna : tq kak na.. :)

ezzah : tq babe! :)

rina : tq rina ye :)

nana : weh, bday ko bila ha? aku tak nak terlupe wish ni...btw, tq2.. tak lewat pun..

ita : tq ita :)

along : mane sama mcm kenny rogers la.. lain sgt. kenny tu ayam jek.. hp lama aku tu mmg da jahanam wei. bagi nia main2, ketuk2, gigit2 je la..

nia nye bday mmg kitorg la makan sakan! hahaha..

miemiey : tq! romantis ke? tak la. biasa je. sethaun sekali kan? :)

nurin : tq so much for the wish & doa nurin :) doakan baby dlm perut ni selamat ye :) oh, nurin bole check ou kt jusco. jusco mmg jual brand arcadia. mmg faveret brand alya gak. baju yg alya beli tu mmg alya da usik2 dah aritu. siap tanya dia lg kaler mana cantik. tp tak beli pun. cuci mata. lat2 dapat. punye la happy :)

arissa : tq kak mas.. amin..

alyyani said...

last but not least, tq semua atas ucapan...rasa seronok dpt share hari yg aku rasa paling best dlm hidup aku. hidup blogger! hehehe...

Elyn said...

happy besday beb..... lmbt plak aku wish kat ko!!!

alyyani said...

elyn : tq so much babe! takpe, masih dalam bulan september lg :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in