on saturday...

sila lihat entry sebelum ni. checklist on 1st august. ade 4 perkara dan 4 tempat berbeza perlu pergi. sempat kah? aku siap plan utk tak pegi satu majlis lagi. tapi percaya atau tidak, i managed to attend all the events! sangat puas hati ok! tentunya terima kasih utk en suami sebab sudi meredah jalan yang jem dari rumah lagi.

disebabkan sepupu da call, remind pasal kenduri cukur jambul, maka kami berat nak singgah jugak camne pun. lagipun, mak ayah aku tunggu kat sana. lagi la kena pegi kan.

hari sabtu aku bermula seawal 7 pagi. macam nak pegi keja pulak. keluar rumah jam 7.30 pagi, hantar nia ke nursery. terpaksa sebab nak pegi servis kereta. kalau aku yang kena menunggu 3 jam akan kebosanan, inikan pulak nia. yang takleh nak pegi mana2. kalau bole bejalan, bole jugak nak main kejar2.

sebab nak mengejarkan giliran awal (walaupun appointment kul 11), tapi, style service centre kat balakong ni, 1st come 1st serve disebabkan service bay diorg pun banyak. naik mangkuk jugakla menunggu. utk servis kali ni amik masa 3 jam nak servis. hampir kul 11 jugak la selesai.

bergegas ke jusco balakong, mencari hadiah utk birthday boy, iman. sepantas mungkin aku bergerak. selesai urusan di jusco hampir jam 12. terus ke nursery, amik nia.

siap kan nia, bagi nia makan, aku pulak bersiap. dalam pukul 2, wan balik, setel mandi semayang kitorg pun jalan.......

sneak peak during the event. will update the details soon...

family gathering 1 - mom's side @ bandar tun razak..
sampai pada jam : 3.00 pm

iman's & nain's birthday bash @ taman dagang ampang...
sampai pada jam : hampir kul 5 kot

jue cakap, masa aku sampai ni, korang2 (bloggers) baru je balik. huhuhu... kalau tak jem, mesti sempat jumpe korang. jalan jem macam haram! aku sedih tak dpt jumpe korang. nia pun sedih tak dapat jumpe kawan baru. sempat bekenalan dengan iman je.

family gathering 2 - belah ayah @ bandar bukit mahkota...
sampai pada jam : almost 6.
orang dah abis baca yasin, takpela, at least sempat. mak ayah pun tak balik lagi..

walaupun hari itu sangat penat, tapi aku sangat happy dan seronok dana berjumpa dengan family, saudara mara 2 2 belah & dapat jumpa jue & iman utk kali ke-2. tapi sedih tak sempat jumpe korang. bila nak jumpe lagi ni?

11 comments:

fazilzura said...

ko g ker umh jue..
alaaaahaii .. lmbt skit jek .. haku ni kene cergas cz terjah umh kak bibu plak ..

** jgn lupe VOTE tuk akil .. dlm blog haku

saveme_zero said...

sakannya ko berjalan

alyyani said...

zura : aku smpi kul 5 weh. time tu jue ckp korang2 sume baru balik. takde rezeki lg den!

wah, da bole vote eh? aku vote utk akil ok!

alyyani said...

sue : sakan weh. ahad tu tebongkang masing2. heheh..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

yuhuu...!!~ maceh datang.. itulaa.. lamabt sikit jerkkk.. xper.., pasnie leh terjah kat umah sapo pulaks ekkkk..?? maybe besday Nia ker.. hehe... kan..? kan...?

Jiey^Mien said...

hah ni sorang agi nih.. smpi lambat nih!

P/s - segan la nak berkampung kat umah jue.. kalo tak, nak aje aku tgg.. ian kata dia rindu nia.. tp kami terpaksa pulang dan mengusung rindu ian yang sarat itu.. muahahahha.. :P

~Firsya~ said...

eh2x,majlisnye kat bukit mahkota ker?laaaa,dkat sgt la ngan tmpt kila blaja kat kuis tue,huhuhu...yani,nnti add kila kat ym kila ek,sweetgirl_ila

Elyn said...

wah bz tul ko aritu!!!!

alyyani said...

jue : no problem. badan iman bambam la. belum tgk izz, anak wana lg ni. heheh.. ha bila nak gather lg ni ek? besday nia? papa nia? amacam?

jiey : takde rezeki nia nak jumpe ian lg. ish2.. ian rindu ke? mama nia rindu kat mama ian. hahaha..

firsya : oh, kiela kuis ke? perasa signboard ke tmpt blaja awak tuh. baru tau ade universiti kat situ. tiap kali pegi mesti sesat tau. heheh.. sebab area tuh kosong sgt.

ok, nanti alya add ;)

elyn : bz bangat. tp bila dapat jumpe semua org, rasa hilang penat. happy!

jaijina said...

bnyk tul aktiviti hujung minggu allya kan..rina lak tak sihat, badan sakit2..kalau tak mmg dah merauyap kemane2 dah..

alyyani said...

rina : takpe, rina rest je. perut tu da makin besar sure da lenguh sana sini. weekend lepas ktiorg mmg hectic betul tp rasa berbaloi dapat jumpe semua :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in