iman's birthday bash..

cite pasal family gathering next entry ek. sebab nak make it into 1 entry. nak cite pasal majlis hari lahir iman & nain dulu.

dalam kul 4 lebih, lepas attend majlis cukur jambul sepupu baru nia kat bandar tun razak, kitorg terus menghala ke ampang. rasanya, perjalanan ke sana, lebih sesak dari biasa la. mungkin sebab aku tak selalu lalu situ. sebab kalau lalu pun, biasanya tak bape jem. tapi kali ni jem macam hampeh! da la nak cepat, dah jadi lambat.

dalam hati, mesti aku sorg je tinggal ni. maksudnya dikalangan blogger la. niat nye nak jumpe semua. tapi apakan daya, kite hanya mampu merancang. ape2 pun, selamat smpi ke majlis jue pada jam 5 setelah meredah jem. kalau ikut tak jauh pun.

org pun da mula reda, tp ade lg yang datang. tapi makanan masih ade. so, kegemaran wan pun ade, sate! aku dapat jamah kek skit. disebabkan dah full & kena spare lg satu tmpt nak makan kat kenduri tahlil. penangan kek iman, teringat smpi skang. hahaha...

to jue & husband, tq atas layanan. maaf tak dapat stay lama. jue pun nmpk mcm da letih tp tetap layan kami anak beranak. tq jugak atas doorgift tuh. kitorg yg sakan main buih sabun. heheh.. iman pun, da hujung2, baru nak bersengih2 & bermesra2 dengan nia. insyaAllah kita jumpe lg ok! HAPPY 1ST BIRTHDAY TO YOU ON THIS COMING 13TH AUGUST! moga iman membesar, jadi anak yang soleh kepada ibu & ayah...

iman yang muka pun da penat tp ibu iman, maintain senyum melayan tetamu

nia tertarik dengan kehenseman iman ke? hehe.. baru sorang nia, ramai lagi yang telepas nak jumpe. kikiki...

lupe nak amik gmbr nain, then terperasan ade nain terselit kat gambar nih. amboi nain, rambut kamu, aunty jeles! mcm omputeh..

kami sedang makan birthday cake. sedap!

amik gambar dengan tuan rumah. dan yang paling penting, tak pernah kitorg 1 family pakai sedondon. tapi sebab nak mengikut theme majlis, kitorg pakai sedondon! heheh.. tapi, nape tuan rumah tak pakai merah putih pun. over lak guests nih. heheh..

amik gambar sebelum balik. dengan bday boy sekali. time ni iman da tesengih2 dgn nia. da mula nak bertegur sapa. nmpk la 2 batang gigi iman yang baru tumbuh. :D

note : jue cakap korang tunggu aku berejam gak kan? apsl tak tmbh lg setengah sure aku dpt jumpe korang, hehehe...

12 comments:

KasiH said...

merah + putih = meriah...hehehehe...

fazilzura said...

kahhh dh ko lambt beno ..
daku nk kene g KJg pulokkk..

Bed said...

hai alyaa...suke tgk nia yg bertocang!

alyyani said...

ryn : mmg merah menyala la kitorg aritu. kat majlis jue pun kusi pun kaler merah. heheh..

zura : huhu.. tu la, ko pun ade bday lain kena pegi ek. ramai sgt buat majlis 1hb ni ye...

bed : tp bes, nak maintain kan tocang dia kat 3 kenduri tuh, ko bayangkan je la. huhu.. susah gak tuh. nasib la tangan dia mau diam..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

hehehe.. kami yg dah keletihan tak berkesempatan nak bertukar baju.. hehehe.. ada bau masam2 x..?? kihkihkih...!!~ thanx yea dtg..

** pasnie nak pie bash Nia laks...

*MaMa HeRdA* said...

comeynyeee nia dgn dua ponytails tu...mush..mush..

~Firsya~ said...

merah menyala uuu,hehehe

miemiey said...

bestnye ada rkn blogger dkt2..seng je dpt jumpa..huhuhu

alyyani said...

jue : nmpk korang da letih sgt. tp lega semua berjalan dgn lancar kan?

p/s : ok je, takde ape2 bau pun. wangi jek. heheh...

mama herda : payah nak maintain kan tuh. kalau dia tido, habis kena ikat balik. tp ok la, nmpk kemas skit ye tak?

firsya : merah menyala mak ngah.. dari jauh org da perasan. hihihi..

miemiey : awk dok mane? kalau dekat boleje jumpe kan?

suhida said...

alya..lmbt beno..ha ah,ampang memang jem.aku balik hari tu jem gila2..bengang tul.tp kan..kek iman tu memang sedap ah..teringat2..huhu..

akak_bieza said...

wah! nampak meriahuoll..

anyway happy belated birthday..besar dah dia yea =)

alyyani said...

suhida : frust tul tak dpt jumpe ko weh dgn geng lain. takpe2, insyaallah ade rezeki, mesti bole jumpe ko kan? nia pun bole jumpe razzi dgn izzat gak..

akak bieza : meriah kak! mmg mcm kenduri kawen la..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in