we do look alike...

anak korang muka macam sape? korang dgn husband muka sama tak? dulu masa nia lahir, mmg la wan's junior. semua orang cakap muka nia macam muka wan. aku pun setuju la jugak kan. mak tok nia a.k.a MIL aku suka la sgt sebab cucu dia iras2 muka anak dia.

tapi kan, sejak akhir- akhir ni, percentage org cakap muka nia macam muka wan mula menurun. hahaha... sebab ape? bila nia da makin besar ni, ramai yg cakap nia da sama muka mcm mama dia. hahaha... harusla aku suka.

sebenarnya ramai yang cakap muka aku dgn wan pun seiras. mcm adik beradik. tp yg tak gemar kalau org ckp aku kakak. nak marah pun ade ni. yela, kalau dah time ngandung, muka kan ala-ala pucat lesi kan, mmg la tak dapat nak ceria2. untung la jadi lelaki ni, muka maintain je.

Tak kisah la mcm muka sape pun anak kita. yang penting darah daging kita. yang penting perangai anak2 mesti elok. perangai nanti yg mencerminkan rupa. rupa cantik tapi perangai tak elok, sape yg bekenan kan?

MyHeritage: Family trees - Genealogy - Celebrities - Collage - Morph


accurate ke meter ni? bukan patut nye lebih ke mama dia ke? hahaha... result dia, nia sama macam muka papa & mamanye..

8 comments:

jaijina said...

erm, rina tgk nia ni ade rupe both of u..sket ikut rupe mama die then sket lagi ikut rupe papa die..balance lah gitu kan, hehehe..

fazilzura said...

ehheehh cm muke akil dgn aku & pak ajil ..
tgh2 ..

~Firsya~ said...

nie lebih ikut muke mama die rasenye,cute lorrr

azyyati anuar said...

aku rase muke die..cam muke aku...hahaha....

tp putih cam mak ayah die...hhehe

makin besar aku tgk muka nia cam muke ko n wan...

KasiH said...

combination ko ngn wan...tu terciptanya wajah cute si nia tuh...hehehehe...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kedua-dua ada nampak iras daaaa.. kejap muka alya kejap muka asben..

alyyani said...

rina : kalau balance baru fairkan? heheh

zura : yeke? so bole caya ke tak meter ni ek?

firsya : jom alya belanja! heheh..

along : ikut muka maklong? jauh sungguh!

ryn : hheheh..

jue : iras2 ek. takpe la, asalkan anak kite kan? eheheh..

nizza-abira said...

nizza rasa ada iras wan & alya.
kejap nizza tgk mcm wan, kejap mcm alya tp kira fair lah tu kan...

apapun yg penting nia sihat & membesar menjadi anak solehah..AMIN

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in