semua dihujung jari..

sekarang ni sape- sape yang ade access internet, sure rajin surf barang2 yang ade yang ble dibeli. mcm aku sendiri, suka cari barang2 baby through internet. sebabnya? aku rasa lebih mudah & senang nak memilih. dan barang dia pun kite jarang jumpe kat kedai.

bermula dgn aku membeli sekali, sampai ke harini, aku sentiasa "membeli belah" melalui internet. mmg dah mula addict. dan hasil barang yang aku beli tu pulak menepati dengan ape yg aku harapkan. semua mudah kan? semua dihujung jari.

terbaru, aku beli playskool walk and ride untuk nia. reaksi nia dapat benda ni? dia tak la pandai main lagi, kena la ajar. memandangkan nia da suka berdiri, kita ke next step iaitu bertatih, so benda ni sangat membantu..

playskool walk and ride ni dibeli disini. to khay, i got my walk and ride already. thank you. walaupun 2nd hand tapi condition dia sangat bagus. nia lak suka main dengan gear kat situ. teruja dia dapat toys baru. ha, baju yang nia pakai tu pulak aku beli kat jue. thank you kat jue gak. baru beli crocs bag dari dia gak. semua online! heheh...

tangan tu kat gear je. happy sebab nia pun happy. rasa berbaloi...

tadi da ride, skang kite practice walk pulak. nak bagi nia cepat berjalan. esok perut mama da besar, senang la sikit kan? hehehe...

kejap je excited nye, lepas tu nak turun balik...

dan yang paling best sekali, bila nia dapat hadiah dari aunty ryn. memula posmen hantar, mcm blur pulak, ape yang aku beli lagi ek? sebab tak kua duit sendiri, tu yang bole jadi lupe. ryn sebenarnya nak memula kan bisness buat custom made t-shirt, so as a free trial, nia terpilih utk mendapatkan free tee jugak. oh, mama nia sangat la excited nak kenakan tshirt tu kat nia. so, feel free singgah kat sini. (ryn, aku promo ko nye kedai..:)

yeay, nia dgn free tee dari aunty ryn. tshirt ni besar, so bole pakai lama. t-shirt ni custom made ade nama nia tau. tak caya? jap eh...

ha tu dia nama nia. ade gmbr ladybug lagi. nak pakai tshirt ni dgn jeans. lepas tu pakai kasut kaler biru. heheh... mama dia lak over nih...

so, special thanks to aunty ryn...

note : sekarang nak beli barang takyah susah window shopping kat shopping complex. duduk dpn pc, survey saja....tapi tak sume barang la kan?

15 comments:

amalina binti anuar said...

kalo dia jual kat ko baju tu msti mahal harga dia. ye la siap ada nama lagi kat baju tu. tapi cntik la baju tu. cute je nia pkai.

~zuraiwan~ said...

so cutenye nia rajin adik rajin...hehhee

ppb_ppkp said...

alahaiiiiiii nia...hang pakai ape pon comei..senyuman mu itu menusuk kalbu auntie la

alyyani said...

ina : custom made mmg la mahal. siap letak nama kan. mahal2 pun berbaloi kan. cantik kan baju nia tu? aku plan nak pakaikan masa raya. sepupu2 yg lama tak jumpe tu tak la lupe nama nia. hahha...

zuraiwan : kena rajin practice nia ni. sebab dia banyak main benda2 yg tak berfaedah. cmne nak aja adik nanti kan? hihihi... over tau mama dia ni..

imah : senyum menusuk kalbu aunty imah, tapi kalau tangisan, menusuk telinga mama dia. hahaha..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alya.. sama la kita.. jue pun senag beli online.. harga pun x mahal mcm kat kedai kan..?

suka laa hasil keje RYn.. sepurb..!!

i like...

** comel la nia pakai apa pun comel.. nak GuGurl laaa..

ariesreeve (khayriz) said...

hmmm....comei nye...cute la dia...senyuman manis..

Ibu Mifzal Arsyad said...

hehe..sama la ainey pun alya..suka beli online..tp kena make sure duit dlm bank ada la..br leh transfer..kalau x..sengih aje la depan pc..ihik..

KasiH said...

hepinya dia dpt menan...kemain lebar senyum...hehehe...
Besau eh baju tu...tkperlaa leh pkai lama...
saper nak order leh laa tgk belog aku..aku jual tak mahal pun..Murah aje...(sempat g promote...)

alyyani said...

jue : yup, harga jauh lebih murah. tu la, lepas ni ryn banyak la terima tempahan. iman dgn nia da tolong jd model. heheh..

lepas ni, pregnant, mesti dpt gugurl la. amin.. :)

khayriz : tq2 aunty khay. nia love her new toy so much. :)

ainey : ha'ah, tu pun sat hal gak. kalau tgk barang online, then rasa nak beli, tp takde lak duit dlm akaun nak transfer sakit hati la pulak. heheh...memang sengih depan pc je la..

ryn : nia happy haritu sebab dpt banyak benda baru. heheh..

aku mmg harap bia besar baju nye so bole pakai lama...

ha murah ye kawan2 tee itu, sila la tempah kepada ryn (aku promo lg) hahaha...

izzahazfar said...

salam kak..
haah..zah pun dah ketagih bli online..dari brg sekecik2 hingga sebesar2nya..tp sumer brg bb..

P/s:kak...comel la anak dara ni..

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

comelnya anak kamu..

ainal said...

nk tanye,
leh bli kicap on9 x?
kicap kat umah ni dh abis r!
heheh..

alyyani said...

izzah : mmg, kebanyakan nya barang baby gak la akak beli. barang mak dia lak, sekali je penah beli. hheeh..

tinie : terima kasih.. :)

ainal : ko nak aku gelak ke? aku pun tak tau la. ko bole surf la website tamin ke jalen ke kipas udang ke, kot diorg da bukak jualan secara online, bole la order. hahaha...

azyyati anuar said...

wei..aku nk gak baju tu wei...

letak name aku..hehe...

syok nyer nia dpt baju free...special edition lg..

alyyani said...

along : ko nak, aku bole tlg tmphkan, da siap, ko bayar ok! :D

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in