not on monday...

pagi ni, bangun tido, lepas bagi nia makan madu, nak mandikan dia, rasa badan dia macam panas. demam lagi anak aku ni. tapi kalau ikut kan, da lama takde entry sakit kan kat sini, maknanya, nia da lama tak sakit la.

cek suhu dia tadi, 37.8. oh please, not today... aku cakap dalam hati. kalau betul nia nak demam pun biala hujung minggu, bole bagi extra attention kat dia je. sebab nia masih lagi aktif, cuma badan nye saja panas, aku hantar jugak ke nursery pagi ni. lepas mandikan nia, suhu turun sikit ke 37.6. still panas lagi, da bagi nia makan ubat demam.

kalau kat nursery, nia ade mama angkat. nama nye pun yan
i. macam nama aku la kan. kalau time nia demam or sakit or nak manja2, cikgu yani ni la yg layan nia. sebab nia takmo kat org lain. siap kalau bangun kejap jugak pun, nia nangis. sama la mcm kat umah kalau nampak aku kemana- mana. so, tak susah hati sangat nak hantar nia kat nursery pun, sebab cikgu yani ni mmg manjakan nia. kalau amik dari kereta pun mesti yani jugak. kalau org lain, tak mau dia depakan tangan dia.

harap nia tak demam dah, kalau amik balik karang, still demam lagi, terus bawak gi paed. sebab iklan dalam TV cakap DEMAM JANGAN DIAMBIL MUDAH, KELAK MENYESAL DIKEMUDIAN HARI...

saya demam...

15 comments:

azyyati anuar said...

ko ni dik..sempat lagi nk bergambar...nia nampak pucat tu...

bwk g klinik wei..klau demam...x ceria kua tgk c nia ni...

KasiH said...

nnt kalo tak kurang gak terus g paed je...tmbh lak sekrg ni jerebu...jd udara tu tak fresh...
utk pengetahuan ko adam pun dedar gak ni tp still aktif mcm biasa...hopefully leh fully recover...

Gieyana said...

Salam...kesian Nia..harap2 dier x demam kan..risau dibuatnya kan...:D

ZiE said...

Sian Nia demam.. tu demam nak dpt adek. Tak pe insyaallah esok leh baik and aktif kembali ye..

~zuraiwan~ said...

siannya Nia demamnya...unty hrp Nia cepat2 sembuh k....bleh men2 tau..

saveme_zero said...

betul tu. bab demam2 skrg ni,x leh wat dek je..huhu. macam2 penyakit la. moga nia cepat sembuh yer.

~chekuna~ said...

betul alya... demam jgn amik mudah...kakna pun sama.. kalau luqman demam.. mmg gi klinik.. kalau lps 24 jam.. tak baik lg.. gi lagi klinik.. sampai dia baik..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

sama la ngn iman. kejap panas kejap sejuk suhu dia.. agak CONFUSE juga.. tapi dia tetap aktif mcm biasa.. cuma skang dah mula batuk2 daa.. hopefully xder paper laaa..

fazilzura said...

mmg kalau demam lebih 1-2 hr tu terus ler g check up
jgn di bior kan

shah-ila-ain said...

demam erkk nia...siannyerr..sure mama dia pun kat opis tak leh nak fokus ingt nia jerrkk..hope tak berpanjangan...

cutieskidies collection said...

raya dh dekat ni...jom singgah ke CUTIESKIDIES...baju untuk girl and boy semua ade...pelbagai pilihan baju branded kanak2 dengan harga menarik dan berpatutan khas untuk simanja bergaya di pagi raya...kini jualan stok-clearance diskaun shgga 50%...jangan lepas kan peluang

Erda said...

alahai, cian nia....tp x pe, even demam pun tetap nampak comel...geram sungguh!

haru said...

waa nia dmm T_T
smoga nia cpt smbuh

p/S:SYG NIA..hehe

strawberi @ mamadira said...

cepat le bawak nia gi klinik..nanti melarat plak..
ko bg makan madu jenis apa ye?
aku bg makan madu jenis khaula..
ada perubahan gak...lama gak x demam anak2 ku itu..
klu idak sebulan sekali dan serentak kakak, abang..sib baik adik imun sbb susu bdn

jaijina said...

kesian nia demam lak kan..hope cepat2 sembuh tau nia..nnti soh mama nia bawak gi klinik tau..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in