mood harini kosong...

mood tarak! just nak share few things..
  • semalam lepas amik nia dari nursery, her temperature reached 39. surprisingly, she was so relax as if she was not sick at all.
  • bawak ke an-nur lepas maghrib, turn kitorg sampai dkt kul 10 malam. nia yang tido, bangun balik, dia bole main2 lagi.
  • doktor agak terkejut dgn suhu badan dia sebab gaya dia macam tak demam cuma pasif sikit. she still managed to finish her milk.
  • doktor masuk ubat ikut punggung nak bagi turunkan suhu. alhamdulillah, suhu turun terus, badan nia tak panas dah.
  • doktor cakap it may takes 2 or 3 days to recover.
  • virus disyaaki dapat masa kitorg gi wedding yang aku makan kambing tak hengat tuh.
  • balik rumah mula la balik aktifkan diri sampai mama dgn papa da tetido dulu.
  • jam 4 pagi, badan nia da start panas, bagi nia makan ubat...
  • jam 7 pagi, nia bangun mula merengek-rengek, bagi susu, lap badan dia, siapkan nak ke nursery.
  • buat bubur utk nia, bekalan ke nursery. terhangit pulak sebab melayan nia. tp sempat diselamatkan, bagi nia ubat sebelum ke nursery.
  • aku mmg tak bole cuti sebab ade 2 appointment penting yang tak bole nak elak.
  • di nursery, mama angkat nia yang dukung nia. nia mau, segar sikit tgk nye. suhu sebelum hantar tadi, was 37
  • cikgu nia cite yang diorg pun monitor suhu nia time to time. alhamdulillah, diorg treat nia mcm anak sendiri. lega sikit.
  • good news skit, wan dapat offer baru lagi. way way better. alhamdulillah, rezeki mencurah pulak.
  • mood takde sebab tak dapat nak cuti harini. tapi baru lepas dapat report dari nursery nia, badan nia tak panas.
tengah lap2 kepala nia dengan air asam jawa.

13 comments:

strawberi @ mamadira said...

klau anak demam ni memang x senang duduk kita dibuatnye...
budak2 klu demam kadang2 x nampak cam demam pun.. aktif sesangat..
kita yg besar ni lak klu demam melepek je..
murah tul rezeki korang ye..rezeki orang baru tu..syukur...

KasiH said...

virus merebak pantas tol kan...huhuhu...dgn keadaan yg jerebu nih...riso nak bwk ank jimba sama2...
to alya ko jgn susah2 hati even tetap riso kan...InsyaAllah nia akan semboh..act pn like tk demam lgsg...

P/S : Rezeki ank 2nd Edition...mencurah2 rezeki...ALhamdulillah...

AieZa said...

jaga nia bebaikk.. demam lak dia ehh.. lmbt tul dpt turn.. pkl10.. xpela.. jnji sume ok..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alya.. sama cm iman.. badan dia kejap panas kejap sejuk.. erm.. tapi still aktif. xder merengek laks..
cuma dia batuk makin kuat laks..

Nana Aziz said...

sian nia demam ek. mst x lena tdo dibuatnye. hrp2 nia cepat sembuh ye!!

[I][T][A] said...

kesian nia... demam lagi... cepat sembuh yer.. jgn lupa makan ubat..

jaijina said...

kesian nia kan..nnti nia rajin2 makan obat tau..

Elyn said...

nia demam...... wafiq pun br lepas demam last week..... sbb virus derian yg kite sebat byk kot huhuhu

fazilzura said...

kalau anak x sihat . hati kite pun ikut x sihat ..
mmg x senang duduk ler jwp nye..
dh la skang ni musim mcm2 ado .

** heheh akil kalau demam pun daku tepek tuala atas pala dia

elani makrai said...

heheee comel jer nia keje menggigit gak eh...

sabar yer nia nti baik la demam tue k.

p/s: wan mcm senang jer cr keje...dia keje line per? klu line grafik designer nie mcm hampeh laaa...

amalina binti anuar said...

ia dmm g ker. alahai sian nye dia, xkeje lgi la ko nie yer kngah..

haru said...

alala ciannyer nia..meh abg tlg jaga nia nak..foc..hehe

nizza-abira said...

moga nia cepat sembuh ye...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in