memenuhi undangan rakan- rakan...

hari ahad lepas, kami ke memenuhi undangan rakan- rakan ke dua majlis berbeza. 2 majlis makan free! hehehe... tengah hari ke kenduri kawan aku, adila di bandar tun hussein onn. adila ni comel orang nya. bila tgk dia jadi raja sehari, bertambah comel dibuatnya. di tambah pula dgn pasangan nya yang sepadan dengan dia. suka aku tgk..

wedding 1st dalam family dia, maka agak grand pada aku. suasana nya rasa eksklusif dgn tempat buffet dia berkonsepkan gerai2 macam kat hotel. dihias cantik sangat. makanan pun sangat sedap. sesuai la dgn aku yg tgh lapar time tuh.

terima kasih kepada tuan rumah yang menyediakan makanan yg sedap2. dan doorgift berupa muffin, bole nia makan sama. :) to adila & suami, semoga kekal hingga hujung nyawa... bak kata ko, lepas ni pass baton, ko nye turn lak pregnant. amin...

dulu masa kahwin, teringin nak pakai veil panjang mcm ni, tp keadaan jalan tak sesuai la pulak, kang aku bawak pasir masuk dalam umah. cantik sangat pengantin...

amik gambar dengan pengantin. time ni nia sangat confuse tgk pengantin, lepas je amik gambar ni, dia menangis bagai nak rak. nak takut pulak dgn pengantin. bukan scary tapi cantik!

sebelah petangnya, terus ke majlis hari lahir kawan nia, adriana farisa a.k.a kawan aku la, ita. risa turns 1 on that day. kitorg sempat sampai sebelum majlis potong kek bermula. ni nia nye 2nd bday party yang dia pegi, sape2 yg nak ajak nia datang memeriahkan majlis, jgn lupe jemput ok! :D

the cuppies..alamak, baru letak, da hilang 1 cuppies..

kek pocoyo! nia suka tgk cite nih...kek ni chocolate flavor..

strawberry cake..kalo mamadira ade ni, mesti makan kek nih, sebab ko pakai nickname strawberi kan? hahaha...

ni la dia birthday girl. sebenarnya, risa tgh tido, tapi atas permintaan ramai, mama dia kejutkan jugak dia, yela, once a year kan? memula bad mood je muka dia. lama2 ok dah.. tgh potong kek. nia mane?

nia ade kat sebelah risa. nia dapat topeng mickey mouse. dia tak nak pakai, letak atas kepala je la...nia nak potong kek gak? soh papa buat majlis nia nanti...mama ok je...

amik gambar dgn pengantin baru & tuan rumah...

uncle azizi dukung risa, nak amik berkat. pandai dia layan budak, nia pun nak kat dia. bakal bapak mithali nih. hehehe...

aku baru perasan takde gmbr wan. yela, blog aku kan, bukan blog dia. hahaha.. letak la sekeping... time ni mama tgh makan nasi tomato yang sangat sedap!

the birthday girl...time ni da tukar baju. sebab dress tadi panas. comot sikit sebab tgh makan cake..

sebelum balik, amik gambar lagi sekali. thanx ta sebab layan kitorg yang buat mcm umah sendiri. kemain lama lagi lepak. makanan best! next yr buat lagi ok! :D

18 comments:

jaijina said...

anak ita dah 1tahun ek..

alyyani said...

rina : a'ah, birthday dia 28/6. ramai sedara mara dia datang haritu, sedara mara rina gak la kan? ;)

ppb_ppkp said...

nia...comei la nia ni.pakai apa pun napak comei...eiiii geram la..nak eum2 pipi dia

amalina binti anuar said...

weyh byk nye kek tuk risa nie. abeh ke mkn nyer? happy birthday to risa yg ke 1 tahun. k.ngah ko wat la nnt tuk nia.

Jiey^Mien said...

banyaknya kek farisa..
aku plak dok tunggu mama nia menjemput nih.. =)

Gieyana said...

Cantik pengantin kaler putih gitew...
Bestkan makan kenduri kawin...
Alya, ko masuk contest nie yer...aku suka gambar kawin ko & Wan naik vespa tue...:D
http://ecarnazrin.blogspot.com/2009/07/unique-wedding-photo-contest-sticky.html

jaijina said...

kire sedara gaklah, heheheh..sebelah ita tu husband die ek?

alyyani said...

imah : bila la nia nak jumpe imah ni, nanti kalau ade rezeki kitorg pi padang besar, bole jumpe kot kan?

ina : banyak weh. aku makan cupcakes dia. mesti la abis da ramai org datang.. aku nak je buat utk nia, tp tak dpt green light lg dr papa nye. tgk je la nanti cmne..

jiey : tu la, mcm2 perisa. kek ian gak aku tak dpt merasa. da dtg lambat kan, sape suruh? heheh...

aku pun tunggu gak ni jiey ;p

gie : cantik kan? aku mmg da lama tak makan nasi minyak. almaklumla, ramai member yg da kawen..

contest? layak ke weh? nanti aku tgk link dia. tq!

rina : a'ah, sebelah tuh husband dia..

[I][T][A] said...

Dua2 majlis meriah.. nia mesti seronok dapat pegi bday kawan diakan... :)

alyyani said...

ita : nia mmg seronok kalau dibawak bejalan. especially dalam kereta. tak terkawal dah...

pegi bday kawan dia pun bes sebab khas utk budak2 kan? tp mak2 budak plak yg over skit. heheh...

elani makrai said...

wedding : baju dia sgt cantik. kaler putih plak tue...mmg dr baju tau wedding tue grand sgt okay.

birthday party : uuuu, pocoyo pon fevret katun ammar. mesti dia kekek tgk tau. n mmg banyak btul kek nyer...

pengakuan...nurin paling suke makan kek birthday tang tulisan, klu x dpt mcm x feel party tue.. heran kn? heheee

alya pon wat la party tok nia gak. i nk g hehee

saveme_zero said...

nmpk dah besar nia ni..ye la,nak jadi kakak dah.

alyyani said...

nurin : wedding : a'ah, cantik sgt & yes, mmg grand habis. kire antara wedding yg terbaik la alya pnh pegi kategori yg buat kt umah. hehhe...

ammar pun suka pocoyo? ramai suka kot kan sebab ade music all the way cite tuh..

oh, mmg nak sgt buat, tp en wan buat dek je. hmm...

sue : kalo tgk kt gmbr nmpk besar, tp kalo jumpe live, kecik je dia. tula, kena behave mcm kakak gak lah. hehe..

nizza-abira said...

cantek pantin,

cantek baju & veil dia,

cantek kek2 tu :)

lamkasorous said...

kau rase kau bwt ke nnti bday party tok nia?????

alyyani said...

nizza : cantik kan? suka tgk.. kek2 tu pulak nmpk cantik dan sedap rasanya :)

akmal : aku rasa nak buat, tp wan buat dek je, tunggu je la ye. ko leh turun kl ke?

lamkasorous said...

untuk nia, kalo kau smbut kat kedah pun aku turun.... hahahah

strawberi @ mamadira said...

hahaha... baru dan baca entry ni.. x sempat jenguk blog korang ni... ada hal sket... namaku disebut2 .. i like it..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in