10weeks...

ok, pagi tadi, sebelum masuk ofis, pegi check up kat an-nur. sepatutnya check up sabtu lepas. tapi tak mendapat sokongan en suami. sebab bad experience yg dia hadap dulu. sampai 3 jam tunggu kan. dia tak sanggup nak tunggu katanya. org lain ok je tunggu bini diorg check up ye tak. nak pegi sendiri, tak bagi pulak. kang nia kena tinggal dengan dia. so, pegila sendiri arini.

nasib baik pegi harini, kalau ikutkan hati nak je pegi lambat lagi sebab nak ikutkan kata en suami, dia suruh pegi bila perut da besar. tak pun pegi klinik lain yg tak payah tunggu turn lama- lama. ok la, malas nak cite panjang.

mcm aku cakap tadi, nasib baik pegi harini, sebab kena amik darah sume. kalau ikut kan next check up sebulan lagi, da masuk bulan puasa. so doktor amik darah siap2 harini. doktor tanya, nape tak datang sabtu? aku bohong la sunat cakap balik kampung. hmmm... da dapat dosa kering ye tak?

alhamdulillah, semua dalam keadaan baik. tumbesaran baby pun sama dgn EDD. scan pun da nampak tangan dan kaki baby. still very tiny. lagi satu, berat badan menurun pulak. hmmm.. doktor da agak aku alahan teruk. selera makan takde.

tekejut gak td sebab kena amik darah. tak ready tuh. tapi tak la sakit. tekejut jek. so next check up sebulan lagi. pegi week days je lepas ni, senang... tadi, doktor bagi sample susu. doktor galakkan suruh minum. tp kena rasa, mana yg serasi. errkk..susu pun tak minum. tp takpela, da dapat free sample, bole la try. sume brand ade, semua perisa pun ade. enfamama, anmum, mamil, ape tah lagi tak perasan.

baby kecik dalam perut mama yang tangan dan kaki nye dah keluar. kalau bole perasan, EDD kat scan 13/2/2010. so lebih kurang sama dengan tarikh akhir period, EDD dia 15/2/2010. so sangat lega da check up. kalau tak, hati tak tenang..

18 comments:

Ibu Mifzal Arsyad said...

ala..tingat kenangan check up masa nandungkan mifzal dulu..indahnya...hehe

fazilzura said...

huhuhuhuhuhu mue le tingt time 2thn leps .. syahduuuu je bile g scan bby

AieZa said...

alya.. g check up dkt an nur tu pkl brp n dpt turn check up pkl brp?? by appoinement ke??

ainey.. sila la pregnant kembali.. hehehe..

alyyani said...

ainey : marila pregnant balik. :)

zura : aku doakan ko punye turn pas ni ek..

aieza : masa pegi dgn wan tuh, mmg kebetulan doktor sorg je. so masak la jugak menunggu. tp harini sekejap je sebab both doktor pun ade. sebenarnye tak lama mcm klinik kesihatan. tp sebab husband jenis tak suka menunggu. so nak wat cmne kan. ;)

jaijina said...

nia nak dapat adik dah kan, hehehe..

nurshah80 said...

alahai alahai.... rindunyer nak gi check uo lagi huhuhu... apapun tahniah sangat2 yeeeeer... nanti nia ada la kwn nak main buli2 hehehehek

~chekuna~ said...

bestnya alya tgk pic scan tu.. dah lama tak rasa peknen.... terigin nak rasa lagi... :(

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

wait for me... i nak Follow u... hehehe..

Nana Aziz said...

waa..rs cam nk pregnant lg je..hehe..

KasiH said...

i will follow you too...tp bilekah???

Reena said...

biladah nampak baby dah form sempurna rasa bahagia sgt..smpi tak sabar nak rasa tendangan pertama...take care...cuba2 makan protein..susu must drink...

suhida said...

alya..congrats..walupun dah congrats sblm ni.tp syok eh,pregnant..keke..

Jiey^Mien said...

cepatnya dah week 10 eh?
mmg betul2 baby 2010 la nih.. =)

elani makrai said...

haaa, alya x minum susu lagi eh? x ley masuk kt tekak eh? jgn jadi mcm masa nia dl x minum susu nti lambat gak adik nia tumbuh gigi heheheee...

best nyer, masa pregnant ammar dl umur ammar 4months baru g check up n scan...ammar mcm float2 jer... gembira nyer rasa. bila yer? hmmm...

jaijina said...

indah sungguh saat2 mengandung neh kan..pada yang nak nyusul tu, menyusul jgn tak menyusul..

azyyati anuar said...

aku x paham la bace scan ko ni....mane rupe bentuknyer...

alyyani said...

rina : itu la kan, harap nia sayang adik! :)

nurshah : ade la gang nia nanti. tak la dia boring main sorg2. tgk tv sorg2. rindu nak check up? ape tunggu lagi? heheh..

chekuna : kak na, dont worry, ade rezeki kak na tak lama lagi. alya doakan kak na tau!

jue : jom2! kite masuk list 2010. so anak kite sebaya lagi :)

nana : ko tu da sesuai sgt la nak tambah anak memandangkan ariana dah besar. bole la bagi dia adik. heheh..

ryn : i wait for u.... ha bile tuh? heheh..

alyyani said...

reena : tq for the advise. mmg kena paksa diri makan susu la. tp sample yg dapat hari tu pun tak terusik lg. hmm.. liat betul

suhida : tq sue. lepas ni aku kelam kabut mcm ko handle 2 anak la. hihihi..

jiey : itu la kan? rasa cam cepat je. sua2 aku dah mula tak muat dah ni. 2nd pregnancy ni mmg cepat besar perut kan?

nurin : belum lagi la. wan da sound2 tuh. hmmm.. kena paksa gak la. haa bile tuh? jom2! hihihi..

rina : itu la, jom2 join the club & enjoy the moment..

along : aku agak dah, mesti ko tak paham scan pics tuh. aku tunjuk depan mata pun ko tak paham gak. ceh!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in