bila hati terdetik...

salam semua. aku da lama tak update blog. dekat 5 hari da kan? uish mmg lama. kami sekeluarga pulang ke kedah. isnin malam baru sampai kl. bergegas ke an-nur. nia demam. again! sebab menangis sepanjang kat kedah. haiii...akan update details pasal trip kali ni. sebab ade beberapa event yg berlaku.

berkenaan dgn tajuk diatas, semalam sepatutnya aku nak update blog tapi tergendala semua kerja. kenapa? pagi semalam seperti biasa keluar rumah pukul 8.15 pagi. hantar nia ke nursery. aku dok kat apartment tingkat 2. nak ke lift jauh sebab rumah kitorg kat hujung dekat dgn tangga. so mmg keluar masuk, pakai tangga je lah.

nak dijadikan cerita semalam aku ade bawak extra barang. masa turun tangga, DALAM HATI TERDETIK, jangan la jatuh. (tgh angkat barang sambil dukung nia). elok je lepas becakap dalam hati, tetibe........aku termiss 1 anak tangga buat kaki aku terpelecok & menyembam jatuh ke lantai. aku sempat hold nia, tahan dia dari jatuh dengan siku aku.

sangat la sakit kaki aku, sampai tak boleh nak bangun. sambil dukung nia pulak tu. jiran dengar suara nia terus kua tolong pegangkan nia. sebab aku perlukan masa nak bangun. kebas kaki. dah rasa terseliuh.

aku hantar nia ke nursery, dalam keadaan kaki yg da mula makin sakit aku ke ofis jugak. sebab assistant aku cuti hari tu. takde org nak back up keje & aku pun da cuti hari isnin nya.

menjelang tgh hari, kaki aku da makin bengkak. aku ke klinik, doktor bekal kan ubat sapu, pain killer & ubat demam. sebab aku da rasa nak demam. sampai la ke malam, aku tak berapa sihat. mujur nia mood ok. tetap memanjat manjat mamanya.

pagi ni, alhamdulillah, da kurang sikit sakit tapi jalan still terhencot- hencot. so kawan- kawan, ini beberapa faktor aku da lama tak update blog. banyak benda aku nak share, aku update nanti ye...

reason blog was not updated :
  • went to kedah from saturday - monday
  • nia got a little fever, drove all the way from kedah on monday night, brought nia to an-nur.
  • I'm injured on my knee. very badly until i have to take a pain killer
  • due to the injury on my knee, i got fever.
  • my assistant was on leave yesterday. because of a long holiday that I've already took, a pile of work waiting for me in the office.
more entry coming up :
  • lin's wedding @ pulau carrey
  • journey to the north
  • wedding @ penanti
  • nia meet her friend, danish @ jusco perda
  • the cats
  • nia already 8 months old
sneak peak - lin's wedding. nia punya tak mau kat org, makin parah!

kat kedah. bila dia tido, dia senyap, bila dia bukak mata, menangis je..

another wedding at penanti. mood pun bercampur baur. mesti nak mama depan mata. kalau mama takde, dok sebut mama mama...

kali terakhir nia jumpe danish masa tu danish masih lagi dalam hari. tgh danish skang. badan da semangat dari nia. baru 6 bulan.

11 comments:

KasiH said...

Injured ke? alahai...semoga ko cepat semboh...jgn stress2 tgk keje menimbun tu...

suhida said...

bestnye alya bb girl..leh men ikat-ikat toncet rambut..huhuhuh...comeynye nia ni..geram lak aku tgk. hiiiii.
ciannye lah,aku pun selalu terbayang-bayang masa dukung izt jgn lah jatuh. tangga uma sewa aku ni tersangatlah pendek step dia. so,bila na naik/trun tu selalu alh gak aku berdoa,jgnlah ajtuh.klu kite je cedera takpe..takut anak je cedera..alhamdulillah nia tak pe2 kan..

Elyn said...

owh u bz rupenyer.... kaki dh ok ke??

[I][T][A] said...

comellnyer nia sepit rambut dan ikat rambut... geramlah...

nia dah besar tu sebab tak mau kat org yang tak dikenali tu...

strawberi @ mamadira said...

ko demam rupenye..
rajin2 makan ubat ye.
(nanti dah sihat blogging x hengat dunia punye...)
Patut lah sepi je..tu yg heran ..sbb entry ko
memang satu hari satu kan..
aku lak klu tak menyinggah kat
blog ko rasa cam lain je..
cam rindu je...
best baca blog ko ni..
up sket...kui..kui..kui

-:- Zafran BabyAndKidsCollections Enterprise -:- said...

mama and anak demam.. siannya.. balik jalab jauh gaks tue.. comle nia dengan bjunya itewww.. hehehe... ;-)

coti lama banyak citer kena update nie kann..??

elani makrai said...

ish3, hati2 jalan naik turun tangga tue alya. bahaya lagi bila bwk anak kn? sib baik dgn terer nya alya smpt tahan sblm nia jd pape...tue la namanya supermommy tau. malaikat tue slalu jer lindung anak kta.

bebaik jg diri. aritue alya g kedah x sempat nk wish safe journey.(yer la kes dl wan ngantuk2 bwk kete kn) alhamdullillah slmt smpi umah.

hehee nia kn xperimen ngan mama la nie...

lamkasorous said...

aku suke gambar nia yang dia nak bwt mcm kamehameha tu.... hehehe

alyyani said...

ryn : harini ok skit part kaki. cuma demam aku ni on off. tq!

sue : aku dalam banyak2, paling takut la kalo tejatuh tangga. nak2. masa mengandung dulu. tak sangka nak kena semalam. fobia dibuatnya kejap, especially masa tgh dukung nia..

elyn : kaki ade bngkak sikit lagi. i jalan pun tak hencot2 gak. 2 3 hari harap ok la..

ita : mmg kalo balik kampung, alya get ready je la kena ade energy lebih nak melayan kerenah nia. dia nak bedukung je. huhu..

mama dira : amboi, ni bukan up sket dah ni. up 2 3 kati nih. terus rasa sihat demam aku. ;p tq weh!

jue : nia bole volunteer jadi model babyandkids bila- bila masa saja. :D

banyak benda nak shara, nanti alya update eh..

nurin : ape2 jadi pun bia la kite yg sakit bukan anak kite, kalo tak mmg sampai bila2 rasa bersalah..

selagi, ade sepit, alya sepit. selagi ade getah, alya ikat. hahaha..

akmal : buat macam kemah2? buat macam nak tepuk tangan la...

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

aku dapat bayangkan kesakitan yang ko alami..nsb baik nia tak ape2 ek..
be careful len kali tau

nia semakin hari semakin comel, macam ibu dia gak..hhee

alyyani said...

tinie : mmg kebas kaki aku masa jatuh tuh. rasa fobia bila lalu tangga tuh. nak naik lif pun aku fobia lif, camno nih? kena cepat2 caari umah la ni... huhu..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in