sepetang di putrajaya

on mother's day, kitorg lepak di dataran putrajaya. lama gak tak kesini. dulu masa bujang rajin datang sini. especially lepak dgn member2. dgn wan pun selalu jugak.

sebelum tu ke alamanda, lunch & bought some groceries. susu enfapro da naik harga woo.. sebelum ni rm48. aritu tgk da rm52. tu pasal banyak kedai runcit stok da abis. tunggu stok baru dgn harga baru. hmm... barang makin lama makin naik harga. gaji bila nak naik ni boss??

cuaca kat putrajaya sangat panas time tuh. so mmg sesuai la utk bersantai. esok nia da pandai bejalan, kita bawak sekali basikal. bole nia cycling. ramai yg beriadah time ptang2 ni. tak kurang jugak yg bedating. (teringatla zaman dolu2 kan. hahah...) foreigner pun ramai. semua tak lepas peluang amik gamba. samala dgn kitorg... :D

the view.. kalo sape ade camera canggih ni sure amik gambar lagi cantik. sape yg mmg dok sini or keje sini sure da jemu tgk view nih..

cuaca sangat panasa time ni. nia da buat muka ketat.. huhu.. lama tak ujan dah kan?

mother and daughter...

akhirnya dapat memboloskan diri dari stroller...

mari kite posing nia..

sama tapi tak serupa.. with papa

jangan buat aksi ni. bahaya.. nia nak panjat benda ni. teruja tgk lake tuh..

aksi bahaya lagi..

wow, besaa nye kerusi..

da abis ronda, dok dalam kedai makan pulak..

mari basahkan tekak dengan air mixed fruit. nia pun nak minum gak..

sekian aktiviti santai kami...

13 comments:

haru said...

waa lamenyer x tgk nia..aik nia rmbut kite lebih kurang arr..hak3

ps:cdih xdpt tgk nia mase amik amal aritu T__T

fazilzura said...

tomei nye nia...

haah ler dh lama x ujannnn..

Gieyana said...

Cantiknyer view...suka tgk tue!!awal thn ritu turun KL tp x sempat nk p kat Putrajaya...huhuhu...
~ Nureen pon suka dok atas meja cam Nia..hehehe

KasiH said...

aku gak tk pegi lg ronda2 putrajaya..dgn ciaca pns ni rs mls lak nak kemana2...tp soping kompleks suka laa aku g...sebb ada aircon...hahahaha..

amalina binti anuar said...

uit g jln putrajaya rupa nye ari2 er..
jauh benar jalan nyer..

elani makrai said...

best nyer dpt bejalan. patut la ammar kebosanan kdg2. dok umah mmg bosan. tp klu abah xmo g mana2 jwb nyer lepak kt bilik tgk cite ammar jer laaa...tringin gak g putrajaya jln2...alamanda pon xpenah smpi...

cuaca mmg panas n budak naik rimas, tp best sbb kain cepat kering...i loike :D

alyyani said...

haru : ko gi mana ha time tuh? nia nyaris nak masuk hostel dak laki tau carik abg haru dia. hahah..

gie : nurin da beso pun dok atas meja gak ek? hehe.. tu la, kalo gie mai sini, sure gambar2 gie lg bes

ryn : den pun suko masuk soping complex tp sebab dana kurang. takut tebeli baik gi tempat yg takyah nak kena kua duit :D

ina : ape jauh nye weh. 10minit je da sampai..

nurin : takpe, ammar bole study dgn cite2 yg dia tgk tuh.. abah ammar tak suka gi jalan2 eh?

suhida said...

alya, nia tu br 7 bulan dan macam 9bulan ek..pandai duduk dah.

ainal said...

oo.. patut soh klong dtg lmbt2 ari 2.. nk gi besantai d kuala sepetang rupenye.. ha3..

alyyani said...

sue : ko tgk gmbr je nmpk besar kot. tp bila tgk live kecik je nia ni. ramai ckp gitu..

ainal : kuala sepetang ade mee udang. ni takde ape pun!

[I][T][A] said...

best nia gi jalan-jalan yer....nia dah sihat yer..

cuaca sgt panas skrang ni risaulah kalau nak bawa raisha jalan2.. takut demam plak... nia ok ker?? tak demam ker gi bawa jln panas2 ni..

ppb_ppkp said...

wah..nia jenjalan ek.
alya..nanti kurangkan skit aktiviti luar.sebab takut la gak. lani cuaca xmenentu.

alyyani said...

ita : so far nia ok. tp time mmg dia batuk2. tapi jenis tak reti dok umah je nia ni. kalo dok umah mula la nak protes. bawak gak la dia tgk lua..

imah : ok imah, noted. tak berani nak bawak nia merambu sgt. skang ni mcm2 kan?

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in