nia is 7 months already

5 may haritu nia genap berusia 7 bulan. dah makin besar & lasak nia ni. nia, mama & papa loves you no matter what :D
antara progress nia yang aku nampak sekarang ni.
  1. mulut nye makin bising especially bila dengar org becakap
  2. suka main hi-5
  3. da pandai hulur / depakan tangan nak kat mama dia
  4. da makin manja. nak mama dia je depan mata
  5. rancangan kegemaran nia DIBO THE GIFT DRAGON
  6. lagu kegemaran, dari rancangan Dibo ni. "dibo, dibodi bodi..." ni je yg aku mampu nyanyi. dia pun macam menyanyi sekali.
  7. suka memanjat- manjat. especially panjat atas mama dia. aku takleh baring langsung. kalo baring mesti dia cross badan aku. sesak napas den..
skill terbaru yang nia sedang asah. memanjat. ni malam td punye action. nak panjat sofa. tapi, ade insiden pulak, dia tegolek kebawah bila nak bepusing. adoi, bahaya nye la. sekelip mata je. nasib kat bawah mmg ade comforter. bahaya la sekarang ni. kena dimonitor sentiasa..

aunty2 nak tau bape berat nia umo 7 bulan ni tak? jap nia timbang. i know how this thing works. jap eh, tgh tgk..

ok, berat nia baru 7 kg! nape penimbang ni lain yg macam nia biasa timbang kat klinik ek mama?

note : aku pun timbang berat jugak. ha, berat aku da back to normal. i like! ;)

15 comments:

ppb_ppkp said...

wah...nia makin besar makin tomei..geram auntie tgk..
alya bila kita leh jumpa ni???nanti dtg perlis bgtaw awai...leh gather2 zon utara...ahakzzz....
alya...aku dah mcm pelapor berita laks...hahhahah..ko kat opis ek

nasz said...

seronok tgk anak membesr dpn mata kan...

suhida said...

alya,nia da mcm budak besar...da leh duduk ek..pastu mengengsot eh?izzat ni bila ha...huu

saveme_zero said...

cute je..kejap je dah besar

Leen Die said...

huhh..happy 7 month anak dara PUan Aly...huhh..semnagat tue..aly dah pandai merangkak ke?ly ko ada ym tak?

[I][T][A] said...

Nia dah makin besar... berat nia 7kg sama mcm berat raisha masa umur 7 bulan.. skrang raisha 8 bln berat 7.5kg.. naik sikit jer..

elani makrai said...

hushhh, lasak n buas gak nia nie... dia ngah syok xplore la tue, bak org kata dh tau guna kaki. tue psl xcited sgt nk manjat sume benda...sib baik x umah 2 tgkt, klu x jd hal nk kejar tau alya. 2 fevret ammar skng...nk pnjt tangga. umi dia dh makin kurus adalah, hahaaa anak lg besar. per citer?

alyyani said...

imah : mesti2! teringin jumpe korang2 kat utara nun... imah, pg2 buta td tuh kat umah lg. nia bangun awal pulak. huhu..

nasz : tu la, kalo ade clog bole flas back perkembangan dia dari mula kan?

sue : izzat kan muda banyak ari dari nia, tak lama lagi la tuh..

sue : nanti anak aku da besar, anak ko da jadi anak dara da bole kawen dah. heheh

leen : merangkak belum lagi. ondway.. ym aku nye id nayville. jom sembang2!

ita : yeke? ingatkan raisha berat lagi. nampak lg besar dr nia lah.

nurin : umah ada tangga? lg bahaya nih. mmg tak tekejar la skang. nasib umah kecik. kalo tak, da jauh tersasar

amalina binti anuar said...

dah besa dh nia nie kan...

KasiH said...

amboi hepi nya mama nia...berat back to normal eh? jeles daku tau,...

Anonymous said...

wei, x lawa la bground ni! color terang sngt, silau, sakit mata la nengoknye..

alyyani said...

ina : tu la, maknanya ko dah tua..

ryn : hehe.. tapi lebihan tayar masih kelihatan diperut. huuh..

anonymous : ainal kan? ko pakai la spek itam nak tgk blog aku. migrain ek?

azyyati anuar said...

asal tukar b'ground wei? merah hhitam dah cantik dah...

nia..c u on sunday...

ainal said...

jambu gler bground! huhu..

alyyani said...

along : wan cakap cari la background yg soft skit kaler dia. ha hambik ko, aku pink terus!

harap nia tak takut dgn mak long la, sbb mak long nak belanja mama. heheh..

ainal : jambu air weh!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in