ke kedah...

dari perlis kitorg turun ke kedah. cuaca alhamdulillah mengizinkan. hujan sekejap je masa dalam kereta. sepatut nya, aku ni da tak heran sgt la bila mai kedah ni memandangkan umah mertua pun kat kedah. tapi umah mertua aku tu lebih dekat dengan penang, so jarang sangat jalan ke kedah. bukan jarang sangat, tak penah sampai pun. kemanakah kami?

kami ke pekan rabu, alor star. ayah aku cakap ni la 1st time dia datang tak sesat, selalunya mesti kena pusing 2-3 kali baru jumpe pekan rabu nya. aku penah sekali la sampai kat sini masa belaja dulu kot. bandar alor star agak sesak jugak ek. yela, ibu negeri kedah kan, menjadi tumpuan ramai.

cari tempat makan dulu. adik aku, si ina ni, pantang dapat camera, sume sudut dia nak amik. ni bukan aku suruh ek. ina, ko dapat 4 flat aku bagi la camera aku ni kat ko. maaf la, rambut nia macam wolverine sebab mama dia bukak tocang dia. tak sempat nak sikat pulak. heheh.. nasib aku bawak sling, tapi bapak aku gelakkan aku dgn sling ku. yela, nak cakap macam org indon la tuh. ni style baru la ayah. zaman ayah dulu pakai kain batik je. :D

kat tingkat bawah pekan rabu ni banyak kedai makan, kitorg makan kat 1 kedai ni, Nadia Corner. kalau korang datang sini, tak payah la kot dtg sini. tak bape nak mesra pelanggan la pekerja kedai ni. specialty menu kat sini nasi goreng brazil. ape yg brazil nye aku tak tau la. nia da makan, tgk je la kitorg makan.

mak aku cakap kalau datang sini, ni la barang wajib beli. ikan pekasam! korang makan tak? sedap weh. lagi sedap dari ikan masin. mak aku pun memborong la banyak ikan ni.

kalo pegi bejalan kat shopping complex yg grand mcm the pavillion ke selalu satu sen pun tak kua duit, sebab tgk je & tak mampu milik. tapi kalo dapat pegi kat kedai2 camni, ini la akibat nya. laju je duit tu kua. kan? kebetulan aku tgh cari tudung ID. maka aku beli la kat sini sebab ada consultant nye iaitu mak aku la. masing2 membeli ape yg patut. ayah aku pun beli barang gak. mak aku pun beli tudung jugak. untuk nia? takde yg sesuai la pulak. atas tu la photographer kitorg, ape saja akan di snap nye.

heading home. sebelum tu singgah R&R, mandikan nia. so nia pun da fresh kembali. singgah dinner dulu. tu sup cendawan sangat la bes!. sampai perak balik dlm kul 11 malam. nia pulak tak reti nak tido sebab da segar bugar. dia bermain2 dgn uncle ainal & maklong dia sampai kul 2 pagi...

11 comments:

ppb_ppkp said...

AMBOI NIA..MCM ORG BESAR AUNTIE TGK..TOMEI LA NIA NI..SUKER AUNTIE TGK NIA TAW...
ALYA..HANG NI ORG KEDAH KAN? PERAK HANG KAT MANA???

-:- Zafran BabyAndKidsCollections Enterprise -:- said...

dah singgah pekan rabu.. benda yg wajib beli adalah IKAN PEKASAM.. huhuhu..!!~~ sedap kan..??

Gieyana said...

Sakan berborong..hehehe..Sy suka mkn nasi ayam kt situ gak..

[I][T][A] said...

berjalan sakan nia... tak penat ker?

alyyani said...

imah : wan la org kedah imah. kedah kat padang serai. alya lak perak kat bota. :D

jue : kegemaran tuh!

gie : ayam nye kecik la. kene order lebih ayam. heheh...

ita : nia tak tau la penat ke tak, tp mmg dia mmg la penat. heheh..

nizza-abira said...

kita pun dah 2x pi pekan rabu ni. sekali masa pi adik konvo & sekali lagi masa anta adik bertugas di jitra. Byk juga lah duit yg abis bila soping2 kat sini... ;)

peah @ peps said...

..perghh..Nia cover north states in 3 days...

alyyani said...

nizza : tu lah, ade je nak dibeli. sedar2 banyak duit da kua :D

peps : tu la pasal. sampai selsema + batuk budak tuh. kesian pulak kat dia usung ke sana sini. tp dia pun suka jalan2 jugak

elani makrai said...

best nyer jln2...siap nia lak ok. tue lg senang kn? hehe x penah smpi pon lagi pekan rabu. aloq staq penah gak skli sbb msk interstate dikir barat masa form 5.

elani makrai said...

ohh ya, baru nk tanyer asal rmbut nia tue...hehe mmg mcm wolverine! nti nia dh besar mesti dia marah sbb ltk gambar nie kt public...hahaa

alyyani said...

nurin : dikir barat sampai interstate? mmg terror nih! heheh.. tu la, ni 2nd time alya dtg sini. dpt merasa pegi dgn family je la..

haha.. bia nia tgk aksi- maksi dia masa kecik. :D

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in