dan april pun berlalu...

bulan ke-4, april tahun 2009 baru je berlalu. ape yg berlaku disekeliling aku? jom rewind...

di Bij-AK
  • akhirnya audit da habis pada bulan ini. sungguh la melegakan kepala otak dan melapang kan dada.
  • sahabat segossip aku resign for better offer :(. su nama nye.
  • trainee yg aku paling suka dalam banyak2 trainee, abis bulan ni jugak. tipah namanya
  • officemate aku romai telah menjadi daddy kepada romai adziman @ iman. congrats to daddy romai & ibu moon (tak sempat nak visit, ibu dan iman da balik muar)
  • ade polisi baru kua bulan ni pasal motor-vehicle

on her last day, me and my favourite trainee, tipah.

rania

  • nia start makan bubur nasi buatan mama nye sahaja. tapi menu nye kene sama. carrot + ayam. dia tak suka pisang. sama la mcm mama nye
  • alhamdulillah, bulan ni kesihatan nia dalam keadaan yg baik
  • nia da makin laju bila meniarap. tak terkawal dah.
  • dah mula nak duduk
  • tidur nia pada waktu malam makin lama. kalo sebelum ni, dia akan bejaga 2 ke 3 kali, tp dalam bulan ni, dia akan bejaga sekali je. (kurang eye-bag mama)

wajah2 nia sepanjang 6 bulan..

aku

  • aku potong rambut. last aku potong rambut masa aku pregnant. sangat la rimas bila berambut panjang dalam cuaca panas. so lega bila dapat rambut pendek ni
  • aku telah meng-activate facebook! silala add aku yek. link ade kat sebelah tu.
  • aku kene stop balik makan ais kerana sakit dada kembali menyerang. kena pantang balik la. boring tul!
  • aku buat online shopping utk kali ketiga. dari zafran babyandkids. sangat puas hati!
  • dan yg paling penting bagi aku bulan ni, cik-P telah datang pada 5/4! last datang masa 5/1/2007. aku besalin 5/10/2008. 5hb gak datang balik.

wan

  • wan akhirnya lulus kesemua paper exam safety niosh. melayakkan untuk apply green book dgn DOSH - congrats dear!
  • company wan pun da lepas audit, tp audit utk dpt kan sijil ISO.

in general

  • swine-flu merebak di seluruh dunia. sangat risau!
  • kami balik kedah bulan ni
  • borang penyata cukai kene submit sebelum ujung bulan ni. kami (aku & wan) dah menjalankan tanggungjawab tersebut.
  • adik kembar aku nye birthday bulan ni. 11 april
  • mak aku telah kehilangan sejumlah cash dari akaun nye. MAYBANK! through internet banking. bahaya. korang take not la pasal peringatan dari BNM tuh. jgn simply bg no akaun kat org.

selamat datang MAY!

note : off blogging lagi for this weekend. balik perak pulak. yihaaa!!!

13 comments:

ppb_ppkp said...

kejap je kan masa berlalu...tahun 2009 dah masuk bulan mei...hwaaa...
target nak anak thn ni xkesampaian lagi....2010 gak ler..amin
selamat hari pekerja alya....den kena keje.....SWINE flu dah tahap 5...

alyyani said...

imah : insyaAllah imah. alya doakan gak ek.

selamat hari pekerja jugak wlupun kena keje. berkhidmat untuk negara :D

ppb_ppkp said...
This comment has been removed by the author.
ppb_ppkp said...

Alya...TQ..Pi amik award ocey...

azyyati anuar said...

besnyer nia dah balik cni....tp sedihnyer....nia x nak kat mak long....waaaaaaaaaa......sedih....

amalina binti anuar said...

weyh mak ilang duit bpe byk 2?
cm byk jer..
aduhai...

peah @ peps said...

...cute nye nia duduk kat stool tu...

ainal said...

wei, ade lg sa2 peristiwa yg jad kat bln april ni,
case paksu nia nk benti skolah, tp sume org x bg! huhu..

alyyani said...

imah : ok imah! terharu :D

along : maklong muka garang sgt la. hahaha

ina : rm2500 weh, banyak la tu kan!

peah : kite nak beli tak mampu, so tumpang letak jap kat nursery room metrojaya mv je lah ;)

ainal : a'ah la kan. entry paling hot dlm blog aku ni. hahaha...

[I][T][A] said...

hi...

nia dah besarlah... kejap jer masa berlalukan..

alyyani said...

ita : betul la kan, time really flies. rindu time dia masa baru2 lahir kan? :)

elani makrai said...

best la post nie, bole tau serba serbi psl alya n nia. ala, comei nyer nia dok kt bumbo seat tue. nk beli kt ammar gak dl, tp x jd.

alyyani said...

samala kite. nak beli, sampai la ni, tak tebeli. bia duduk sendiri je la. tu pun tumpang kat nursery room metrojaya mv. so amik kesempatan amik gmbr. hehe..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in