iftar kat rumah atuk kajang 2014

tak larat tulis caption throwback. as semua cerita dalam ni memang throwback pun kan. so acara tahunan setiap kali bulan Ramadhan menjelma. another gathering belah family ayah aku. hat ni je aku tak organize. datang makan je. alhamdulillah sekali lagi berkesempatan dapat join. 

dimulakan dengan bacaan yaasin dan tahlil dalam pukul 6.30 petang tu. 

time ni tak ramai lagi. kang time nak buka kang penuh. 

rafa tekesima dengar orang ramai baca kuat- kuat... dia elok je duduk diam2. janji atas dukung. adel busy selfie dgn cik ina dia.

 tahun ni lain nye ada jemput anak2 yatim kat area tu. so ada dalam 20 orang.

dah tiba waktu berbuka..

menu wajib since last year. cuma tahun ni amik dgn orang lain. which lagi sedap dari last year.

 lauk pauk yang memang kena dengan selera. time ni aku dgn adik aku ina dah start diet nasi.

hantu kambing macam papa dia.

ni paklang diorang dok repeat kambing tah berapa pinggan.

solar maghrib, isyak & terawikh secara berjemaah..

sebelum tu dah buat announcement kat group yang kalau nak menderma pakaian or apa2 untuk kanak2 and orang dewasa boleh pack kan elok2 barang2 untuk disedekahkan kat rumah anak yatim. 

si adel berdrama pulak time ni dia nampak kasut dia dalam tu, dia amik bag tu nak bagi kat aku. dia tak bagi orang amik kasut dia. jenuh la cik ina dia pujuk. tak kuasa aku nak melayan. bukan muat pun kasut2 dia tu. dari tak pakai baik sedekah. and memang ada budak besar2 adel and nia kat rumah anak yatim tuh

happy diorang dapat duit raya.. diorang stay sampai malam.

rafa jakun tgk rambutan. apa ni? rupa macam rambut aku jek...

time ni dah settle solat semua.

imam nak balik dah...

yang tinggal sampai ke hujung majlis. aku selagi rafa tak buat pe'el selagi tu boleh stay. tapi most of the time dia ok je.

yang maintain tak penat2, semestinya budak 2 orang ni...

cerita last year punya iftar..

3 comments:

Iela Fazielah said...

bestnyer... akak suka tradisi mcm ni... next year leh rancang utk persatuan pendduk rmh akak la...

pss: akak selalu hntar baju n kasut xleh pakai anak, momok & akak ke kontena di Aeon rmh kita tu.. sbb katanyer utk charity n anak yatim..sbb simpan lama2 makin byk... masuk je dlm kontena tu, pndai2 la nak bg sape...

Nad MamaZN said...

suka sangat ngan famili alya...semua dok dekat2 ek alya? senang nak berkumpul camni...

Lailatul Adila said...

Mek nice lah caption rafa n rambutan tu hehehe

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in