antara waktu makan yg sgt peaceful

diari kan? den cito yo! kebanyakan outing, kalau time makan, mmg meja kitorg paling sepah and havoc. kalau tak kakak, adel buat hal. vice versa. tak pun 2-2 buat hal. mmg kiri kanan orang la perhati. tu biasa. anak2 aku buat show. 

tapi, ada 1 mlm tu, balik dari aquaria, klcc tu, kitorg dinner kat top1 western cafe kat rumah. tekak rasa nak makan spaghetti dgn ice blended. time ni adel tido. mmg la senang dan tenang nak makan. nia pun tgh tido, tp bila kete stop, dia pun bangun. tak mengamuk pun. ok je. so, ni la antara waktu makan yg sangat peaceful. org tgk agaknye sure cakap "behave nye anak2 dia" cer tgk versi chaos? hehehe... 

teringin dan kepingin. light dinner. light ke? :p

mushroom soup untuk nia. nia baru bangun tido...

adel fengsan. angkat pun tido jugak...

focus nye meniup

even though restaurant ni western, ada jugak malay dish. ni nasi goreng cina. wan punya. with mocha ice blended.

kejut jugak adel kang lapar pulak. dia bangun muka sgt fresh, tesengih2 sumbing je keje dia. 

dah kenyang, singgah giant pulak, then balik rumah.... peaceful kan? :)

7 comments:

Iryani Noor said...

baru la mak ngan ayah dpt mkn kenyang2 =p.... kalu tak kena dulu kn anak.. heee

wanie md zain said...

alya..susah kan nakdpt suasana mcm ni...

sedap ke top 1..nanti leh try plak...

anwy..cantik blog ni..pinky gitu...

alyyani said...

iryani : itu la itu. baru la rasa kenyang bila makan :p

wanie : ni baru 2nd time tr. 1st time dulu masa baru bukak tak best langsung. 2nd time try ni byk improve dah and sedap semua dish dia. nanti wanie try la eh.

Iela Fazielah said...

sedapnyer.... alya.. cantik baju br blog kamu ni..pinky minky..i like it!!!!!! meriah n ceria...er bila nak msk rmh baru???

alyyani said...

k.iela : heheh thanks kak. kredit adik yg buat ni. bila nye tak tau la kak. panjang lg proses nye.

Anonymous said...

ble nia n adel nk blk kg! heheh..

alyyani said...

anonymous : kampung mana? kedah minggu depan. perak wedding kaklong. june, transit perak kejap, bulan 7 ke atas belum diputuskan lagi. :D

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in