visit SARA part 2

part 2? part 1 disini ye. masa tu sara baru few days old. lawatan pun adhoc. masa bawak adel pegi circum kat annur, sara kat jiran sebelah, azzahrah. so, sabtu lepas, adalah lawatan rasmi ke bangi melawat baby sara. janji nak jumpa kat rumah aieza pukul 2, gedebuk gedebak sebab memasing lain poskod, kitorg selamat sampai jam 3 kurang lebih.

seperti biasa kalau dah 5 org mak budak dan 8 org anak- anak berkumpul, keadaan rumah aieza jadi sangat la kecoh+meriah+huru hara+bersepah = enjoy! sesekali bila rumah hiruk pikuk dgn gelagat budak2, despite all the messy part, that moment was really memorable and enjoyable, aight?

thaks so much to aieza and family sebab sudi jadi host utk meeting point kita kali ni, and terharu gak bila aku yang tetamu je balik tgn penuh. semua aunties bagi hadiah untuk adel sempena harijadi dia. and nia pun dpt headband dpt tokey stitches aunty ryn. thanks so much guys! next meet up? TR kah? ;)

this was actually the first photo i snap when i took out my camera. nak jadi cite, kak long shasha moody haritu. hana minat betul nak kawan dengan dia, tp jiwa dia sensitip. sekali bila aunty udah kua camera, terus senyum gini! apakah bed? hehehehe..

lepas sejam melepak, baru la ingat nak snap2. sebab photographer aku pun busy besembang sampai kena panggil. kami bersama sebahagian dari anak- anak kami...

dalam pada gang mak2 bersembang sambil makan, makcih hasnah a.k.a opah hana and sara buat sessi kaunseling bersama bibik nome. hehehe... eh, time ni tak kecah lagi eh? tgk karpet clear je tu. heheh..

all the gifts! aiseh, abang adam takde gang ni. cmne nih? maka dok ngekor papa je. tak pun ikut mama je.

objektif utama ye. visit arissa qaisarah. tapi, dia bole maintain tido all the way! perut kenyang ape lagi, tido la.

hi aisyh'! ni lagi sorang langsung tak dengar ok ek ok ek nye. patut la korang senang je outing ye even dah anak 2. kalau aku tu, haru biru weh. kahhhh....

happy nye ko za, happy sebab aku tambah 3 kali eh? percayalah aku tambah 3 kali ye! spaghetti best dari makcik hasnah. and of course, cheese cake made by aieza.  aku makan dgn bibik nome.

jam pun dah pukul 5.30, memasing nak berangkat untuk urusan seterusnya. nak balik pun banyak gak pause nye. macam2. dengan shasha tak mau balik nye. suruh bawak adel ikut dia balik la. ralit dgn mainan yang penuh dlm rumah ni. nia baru nak panas enjin. aisyh' dgn sara gak maintain tido.

ini wajib! tak dapat amik gambar hana because she's everywhere. ater rumah sendiri kan.

last but not least, i heart them!

5 comments:

Ryn said...

I heart them too!

Rizziela said...

Bestnya datang together2 dengan mummies semua

nome said...

me too ^_^

nota sipi: spt biasa..izinkan aku yer :D

Fieza said...

sangat best bila rakan maya jadi best friend kan. Tak de yang mustahil sebab di alam maya ni kita rasa dekat ngan sahabat kita sebab kita berkongsi semua suka duka dalam blog..so proud to all of you. One day fiza nak gak jumpa Alyya..

mamashasha said...

sudah up yeayy....maaf ye korang tak dpt stay lama...ada urusan lain...tu pun puas ngajak shasha balik...mcm2 alasan dia bg...paling tak tahan nk bawak adel balik....aduyai....

amboi 1st pic tu...anak aku dgn camera alergik jgk...jgn tak tau kelmarin habis awan dania..dia ckp mama beli la camera ni (sambil tunjuk NIKON ) wei...mcm auntie alya ye!

sabo jelahhhh....

anw aku suka buttercake aieza...dlm pantang pun gigih lagi ko ye....sedap wei....itu ko kata tak jadi...spaggeti pun not bad...new recipe ni....kang senang2 turunkn resepi tau...

agree ngan alya...senang nye nengok ryn handle aisyh....abg adam pun behave je...compare to shasha....buat aku hilang sabar....sememeh yg amat hari tu.....

za, perubahan yg ketara buat hana since masuk SRK....dia nak berkawan tp shasha pulak jual mahal...

nome, bibik ko....very the!

alya, aku cilok ye gambo2 ni....tq

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in