meet AieZa second daughter ARISSA QAISARAH : Part 1

al-kisah, masa kat klinik an-nur, bangi tu, dapat text dari  member aku aieza, update pasal Sara. sejak deliver, mmg senyap takde kabar berita. almaklumlah banyak yang kena tune balik. tup- tup dia bagitau yang dia ada kat hospital az-zahrah (jiran an-nur). sara ada jaundice, kena dok bawah lampu.

dah nama pun seposkod, nak- nak pulak berada didalam kawasan, maka, last minute plan terus saja ke az-zaharah to visit aieza and baby baru dia. kebetulan sungguh. ada modal acik update blog :p  tak dapat nak lepak lama sebab sarjan- sarjan aku menghuru hara kan wad. tapi yang bestnye, sara rilek je tido. nak kejut bangun pun sikit punya lama. cuit- cuit, geletek sana sini, maintain tido. tapi for jaundice baby mmg akan tido je, so kena kerap kejut dan susukan baby ye. kerap breastfeed, cepat turun jaundice dia. alhamdulillah, sara is getting better. oh, sara lain sangat dgn kakak nya hana. jom tgk gambar jom.

patient's name : arissa qaisarah

sara dok bawah lampu. papa sara kat sebelah tu. demi sara, kami sanggup berpanas. untuk kebaikan mummy nye jugak. bia berpeluh. sebab sara pakai pampers je, maka aircond kena off. kang gigil2 sikecik tu.

mummy baru lepas change diaper sara. then kejut nak bagi susu. rilek je tido.

aunty pulak try nak kejut sara.

uh, senyum, tapi maintain tido. nak tgk mata tu!

sara, bangunlaaaaaaa..... ketap bibir pulak si kecik ni.

aunty surrender lah. suruh mummy awak la kejut, baru la nangis- nangis dia. lawak tul. adalah lebih 10 minit, sessi mengejut sara ni.

yezaa... can see her eyes!

ni mata dah habis bukak ni. sepet betul mata. kali ni macam papa kot eh? ater kakaknya hana fotostat muka mummy nya. tapi, muka baby keep on changing. so tunggu lah besar nanti, sara ni camne mukanya. apa pun, geram tgk pipi labuh dia tu.

jadilah dapat tgk mata awak kejap, elok je minum susu mata pejam balik sambil menyusu. bekenan lak aku tgk breastpump medela FS tuh. mcm selesa dan senang nak bawak je. yeke? takpe, bole dipertimbangkan untuk next production :p

note : sorry to sara and aieza also, datang sehelai sepinggang.

note2 : part2 visit sara nanti ada present eh! bila part2? bila semua available! :)

14 comments:

ainal said...

x mcm baby girl rupenye 2..

alyyani said...

ainal : kalau macam babygirl macam mana?

ainal said...

mcm gmba kat tag im a girl 2! hahah..

ibuayahdamia said...

alahai..sianya..ader jaundice yer..

amboi alyya..bukan main lagi berani pegang newborn tu yer...kalau ayu memang takut...huhu

alyyani said...

ainal : sengal la ko!

ibuayahdamia : suka pegang newborn. ni ok lagi. 3.05kg. ada sebelum tu, newborn izz. 2.4kg je. fragile habis. tapi tetap nak pegang. tak nak lupakan skill memegang newborn. hahahaha....

@e_da said...

ALOLOOOO SO CUTE LA BABY SARA

nome said...

comel tol sara! kiut miut..aku geram tang pipi tuh...rasa nak geget...kahhhhhhh...marah mummy aieza kang...lain sesangat muka sara daripada hana..kali ni ikut papa dia lak..apa2pun mmg comel

bile part 2? cecewah!!! soon yer...

hope sara cepat2 recover dari kuning...sure kakak hana x sabar nak cium2 adik dia...

Rizziela said...

alolo...geramnya tengok pipi dia mcm tu.......tembam

alyyani said...

ieda : cute kan? :)

nome : pipinya labuh ko. mmg comel sungguh. besar sikit kita tg muka yazid ke aieza. bilakah part 2 nih? tunggu mama aisy' dgn adam habis pantang kot. lupe tanya camne hana's reaction :p

rizziela : betul tu, geram tgk nye! :)

Iela Fazielah said...

ala tomeinyer... mcm jepun rupa dia.... teringat ms irfan kekuningan dulu... dok la bwh lampu tu pakai pampers je..

Sricahaya said...

dah dah bersalin..
part kena kuning tu yg tak tahan tu..

alyyani said...

iela : kan kak? mcm jepun! siap ada lesung pipit lagi tu :)

sricahaya : betul2. dah la dalam pantang kan. dah tu hari2 kena ulang ke klinik amik darah. masa nia dulu kat tumit tu dah takde tempat nak cucuk dah. huuhuh..

zura@iwan said...

geramnya ku tgk bb tu alya....me want bb also..huhu..

alyyani said...

zura : insyaAllah beb 1 day u'll become a mother too. jgn putus asa ye! :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in