selamat hari guru..

hari guru merupakan hari yg paling penting dalam hidup aku sebab mak ayah aku merupakan warga pendidik. entry khas untuk semua pendidik terutama yang dibawah..

untuk mak - cikgu rokiah

mak aku sekarang mengajar di SMK DARY di perak. mak aku dulu penah mengajar aku semasa di Convent Kajang. mak aku mengajar aku KHB, form 3. walaupun mak, tapi takde diskriminasi. semua pelajar dilayan sama rata. yg paling teruk aku la selalu kena. huhu.. kalo kena marah tuh, kena marah depan2 jugak. takde pilih kasih pun. mmg aku x minat utk dapat extra attention pun.

mak aku jugak dikenali dengan guru disiplin yg amat tegas. tp bole kata semua pelajar kat sekolah convent masa tu suka dgn mak aku.

all in all aku rasa mak aku punye teknik mengajar sangat bagus. bukan nak puji tp mmg fakta. so, to mak, selamat hari guru. terima kasih sebab mendidik adik menjadi 'orang' :D


untuk ayah - en anuar


ayah aku juga seorang pendidik. sekarang guru besar di SK Ayer Tawar. walaupun tak penah berada dalam kelas ayah aku, tp ayah aku selalu tunjuk ajar terutama dalam math @ add math.

tapi yang paling penting, ayah aku banyak mengajar aku tentang kehidupan. ilmu yang paling bermakna..

untuk along - miss azyyati


baru saja menjadi pensyarah di uitm kedah. aku tak penah tgk dia dalam kelas macam mana. tapi dapat bayangkan muka dia camne bile mengajar, sure garang! selamat hari guru gak la kepada ko yek!


untuk cikgu2 kat nursery nia


pagi tadi akak da wish. tq so much sebab jaga and buat nia macam anak korang sendiri. akak betul2 menghargai nya..


sumbangan dan jasa korang kepada saya amatla saya hargai. SELAMAT HARI GURU..

dari kiri : cikgu anuar, cikgu rokiah, miss azyyati.

11 comments:

Gieyana said...

anak cikgu rupanya ko! hehehe...selamat hari guru buat ur parent yer!

amalina binti anuar said...

selamat hari guru kepada mak, ayah n klong..

azyyati anuar said...

wah...touching nyer....thank u2....

x sangka aku pun ade gak ucapannye...

tp malu ar wei...gmbr raya ni...cam aku pulak dpt duit raya dr mak ayah....hehe

alyyani said...

gie : tq2.. aku harap mak aku baca entry ni. :D

ina : tambah lg sorg kene wish weh!

along : ye la, mane ade hari pensyarah kan. so ko masuk kategori cikgu gak la. ha ye2, kepada semua, akak aku bg duit raya kat mak ayah aku ye bukan yg sebalik nya :D

alyyani said...

gie : tq2.. aku harap mak aku baca entry ni. :D

ina : tambah lg sorg kene wish weh!

along : ye la, mane ade hari pensyarah kan. so ko masuk kategori cikgu gak la. ha ye2, kepada semua, akak aku bg duit raya kat mak ayah aku ye bukan yg sebalik nya :D

lamkasorous said...

kau akak kpd cikgu2 nia ek??? aku ingat cikgu nia sume 30an... hehe

ppb_ppkp said...

alya..hang xjadi chekgu ke???

alyyani said...

akmal : weh, cikgu2 nia tu sume umo lagi muda la.. muda2 remaja lagi tau!

imah : mak aku tak bagi jadi cikgu. mak aku cakap, kalo nak jadi pensyarah ke atas. huhu.. aku tak pandai mcm akak aku laa :(

AieZa said...

sek convent kajang? erkk.. sekolah ku tuu..

[I][T][A] said...

boleh dikatakan alya lahir dalam keluarga pendidiklahkan....

alyyani said...

aieza : yeke? batch tahun bape? :D

ita : a'ah, both parents cikgu. tp mak tak bg jadi cikgu. huhu..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in