Young Living Essential Oils - bukan untuk orang sakit sahaja! & kebaikan ningxia red

umum tau aku mula pakai Young Living Essential Oils product sebab untuk support kesihatan anak2 aku. silapnya bila mana kebanyakan orang beranggapan yang product Young Living ni diguna pakai bila masa sakit atau masa ada isu sahaja. bila sihat tak perlu pakai. oh silap itu. 

even masa anak3 aku sihat pun aku masih maintain pakai minyak2 ini. sebagai 'maintenance' orang kata. contoh dalam masa diorang takde masalah kesihatan aku continue apply lavender essential oil untuk elak daripada anak2 mudah selsema (cold and flu). sapu aje kat dada (dilute dengan carrier oil - v6 untuk anak saya umur 3 tahun) di dada dan belakang. dan juga Wellness Blend essential oil sebagai perlindungan dari segala jenis kuman / virus yang ada di luar. 

kadang aku apply peppermint essential oil for 'maintenance' jugak. bila time sakit, keluar lah segala bala jenis minyak. ingat, essential oils ni tak berkesan on quantity, tapi pada frequency. tak perlu lumur macam pakai minyak gamat. ye, i was once macam tu jugak. nak cepat baik batuk katanya, i apply 3-4 drops neat sebab nak kan cepat sembuh. whereby kekerapan dalam penggunaan essential oil tu yang diperlukan. say kalau teruk sangat setiap 15 minit boleh di pakai.

sama lah jugak macam dietary supplement dari Young Living ni, yang paling popular / hot selling / awesome sebab cover almost all issue adalah tak lain tak bukan Ningxia Red

tu botol yang paling tinggi tu lah ningxia red. kenapa ningxia red? Dalam ningxia red atau nama singkatan nya NXR, antaranya ada mengandungi blueberry juice, plum juice, delima dan lain- lain, yang mana semua ni ada anti oksidan yang tinggi. antioksidan ni kan antara yang bermanfaat untuk menguatkan immune system dalam badan untuk melawan jangkitan dan jugak energy booster selain dari itu, NXR ni juga infused by essential oils. of course la kan, nama pun produk Young Living. ada Lemon EO, ada Tangerine EO, ada Orange EO. semua ni kaya  dengan d'limonene. Lemon ada cleansing and purifying agent contohnya, boleh bunuh kuman.

so, aku agak tak boleh digest bila ada dikalangan kita yang hanya consume NXR ni bila sakit aje. sedangkan kalau aku setiap bulan mmg akan top up ningxia red. yang aku perasan, sejak aku amalkan NXR sebagai supplemen tambahan, aku dulu yang ada migraine, dah berkurang banyak migraine aku, aku seorang yang menjalani kehiduoan harian yang padat bila aku consume NXR ni mmg bagi tenaga dan tak lesu dalam menjalani kehidupan harian. bila time sakit aku akan increase the intake probably dari 60ml sekali minum kepada 100ml sekali minum. aku minum sekali pagi dan sekali malam. rasa dia kalau korang suka ribena, korang boleh lah minum ini.

antara lain kebaikan ningxia red. kalau campur dengan frankincense ianya boleh membantu improve kan eye sight. kalau ambil bersama sacred frankincense ianya umpama natural botox. wow kan! heheheh... boleh support kepada yang ada masalah kesihatan, penyakit kronik juga. 

so ini lah persepsi orang ramai bila mana diorang maintain produk ni bila sakit je. diorang tak guna dalam kehidupan harian. tak mo gitu ye. start using your Young Living Essential oils product to the optimum level.

berminat nak try? contact aku terus yeh.

#OilRangers
#kakakoilers
#younglivingessentialoils
#younglivingmalaysia

Alyyani
012-696 4801

0 comments:

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in