recharge energy = balik kampung

baru settle semua keje. sampai tadi terus settlekan anak2 lepas tu iron baju sekolah. bab dobi settle. 1 bag balenciaga ikea aku bawak balik settle dah bab baju semua. iron pun settle. itu adalah burden seorang suri rumah bila tiba bab baju tu. lepas tu kerah niadel siap kan homework. adel dia ada masalah kalau dia ada homework dia tak ingat. bila cakap je tak tau tak ingat. dia style bila nak buat baru nak tgk buku satu- satu. kalau kata ada homework yang tak tau buat, kalau esok nak sekolah baru lah dia menggagau. dia punya masalah lagi dia tak tau ability dia. dia claim dia tak tau cakap cina which memang dia tak cakap langsung. tapi bila in writing dia boleh. dia kata dia tak pandai baca tapi sebenarnye dia boleh buat. so i is stress nak menghandle anak sorang ni.

so cuti 3 hari ni kemana korang? kitorg balik perak. gitulah kalau ada cuti panjang sikit. kalau time balik kampung tu kita balik lah. cuma kali ni happening lagi sebab semua ada. alhamdulillah mak ayah sihat nak melayan anak menantu cucu2nya. daput cikgu rokiah beroperasi almost 24/7. sorang nak makan ini sorang nak makan itu. tah bila lah nak pandai masak macam mak nye. doa banyak2 semoga sihat tubuh badan mak ayah aku... amin ya rabbal alamin...

so balik kampung ni walaupun badan penat tapi bila kau tgk semua famili member kau ada dengan kau umpama ko punya tenaga tu dah di charge kepada aura- aura positif. since semua ada kita pun discuss untuk wedding asyran yang akan berlangsung bulan 9 dgn 10 ni. tema baju nye, katering nye, pelamin nye, kemah nye, door gift nye. dan macam2 arrangement lagi.

pegi melawat opah dgn atuk sedara. orang tua ni kalau kita tgk diorang, suka diorang sebenarnye kan.  moga sihat2 semua nya hendak nye.. amin...

 
Packing is the most hate feeling bila balik kampung. Haahaha.. confession jujur.. dan sejenis pe'el tak pernah lah packing sehari sebelum hari balik kampung. Sentiasa last minute nye..

 
Balik kampung kali ni bawak raket bawak bola. Wan siap suruh bawak kasut jogging ajak pegi jogging. Idak le.. weekend ni kita start ye bang. Zanji! Zanji tau bukan janji. Muahaahah..


Complete cucu2 opah atuk balik kali ni. Siap ada extra cucu. Adam. Cucu opah yong. Ni buat bbq sabtu malam. Gambar bbq nye nan hado!

 
Macam- macam menu opah masak. Laksa, nasi lemak, bubur jagung, cekodok, macam2 lauk... 

 
Pegi visit opah dgn atuk we.. 

 
Hari ahad, niadel dgn aufa ikut paklang ainal dgn cuyan pegi wedding lepas tu pegi merambu kat aeon mana tah. Siap pegi tgk wayang lagi..

 
Dari pagi sampai ke malam budak2 ni pegi merambu..

 
Bekal pagi tadi pun cekodong goren opah dah siap bancuh kan. Mama nye cekodok tak sedap. Opah nye yg sedap. Ye lah!

0 comments:

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in